Bekijk in artikel
8 februari 2019 om 00:16
0

Dit kan toch niet? Dat je uit een land gevlucht bent en daar straks alsnog naar uitgeleverd wordt?

Reacties

8 februari 2019 om 00:20
0

Als het land lid is van Interpol, kunnen ze een uitleveringsverzoek indienen. Dan kan iemand overal gearresteerd worden en uitgeleverd worden. Westerse landen zullen nimmer gehoor geven aan een dergelijk verzoek maar als je naar landen zoals Thailand gaat dan ben je min of meer vogelvrij en kan alles gebeuren.

Begrijp daarom ook niet dat er mensen zijn die naar dergelijke landen op vakantie gaan, als je ter plaatse een fout maakt dan kan het zomaar heel slecht met je aflopen. Voor je het weet zit je met enkel boeien met vijftig anderen in een cel.

8 februari 2019 om 09:29
0

Daar heb je gelijk in. Ik zou zelf, met een openstaande celstraf, ook biet op reis gaan naar landen als Thailand e.d, maar goed. Iedereen kan wat doms doen, vraag dat maar aan dat jochie dat vast zit in Spanje.

8 februari 2019 om 13:38
0

Lid zijn van interpol maar de regels daarvan per definitie aan je laars lappen zoals jij zegt is net zo fout als dit hele verhaal. Maak het nou niet erger dan het is.

8 februari 2019 om 17:41
0

Spedyafc

"als het land lid is van Interpol, kunnen ze een uitleveringsverzoek indienen. "

Nee, Interpol is simpelweg een organisatie die tot taak heeft om informatie uitwisseling mogelijk te maken tussen de verschillende politiediensten van de bij Interpol aangesloten landen. Zij helpen bij de analyse van die informatie en zij ondersteunen die politiediensten waar nodig. Ook houden zij lijsten bij met mensen die internationaal opgespoord moeten worden, maar ook lijsten van gestolen voorwerpen of registergoederen als auto's, boten, vliegtuigen, etc.

Uitleveringen kunnen alleen als er tussen de betreffende landen een uitleveringsverdrag bestaat. Dat staat verder los van Interpol. Vandaar dus ook dat (slimme) criminelen altijd vluchten naar landen waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft.

9 februari 2019 om 11:47
0

Nee hoor, ook als er geen uitleveringsverdrag is, kan het betreffende land besluiten iemand aan te houden en uit te leveren. Een uitleveringsverdrag verplicht een land om mee te werken maar op vrijwillige basis is het altijd mogelijk.

9 februari 2019 om 15:43
0

Speedy

"een uitleveringsverdrag verplicht een land om mee te werken maar op vrijwillige basis is het altijd mogelijk."

Dat is natuurlijk correct! Uiteraard kán een land vrijwillig en ook zonder verdrag meewerken aan uitlevering. Maar in dat kader merk ik wel op dat Nederland bijvoorbeeld nooit aan uitlevering meewerkt als met dat betreffende land geen verdrag is gesloten. Dat is echt uitgesloten.

8 februari 2019 om 17:35
0

Fcg95

"dit kan toch niet? Dat je uit een land gevlucht bent en daar straks alsnog naar uitgeleverd wordt?"

Snap helemaal dat je dat in de context van dit verhaal zegt, maar je moet dit echt een stuk breder zien.

Wat nu als een crimineel uit Nederland weg vlucht om zijn straf in Nederland te ontlopen? Dan willen wij toch ook dat die boef wordt aangehouden in een ander land en aan Nederland wordt uitgeleverd? Neem Jos B., ... Daar zijn zaken als uitleveringsverdragen, internationale arrestatiebevelen en Interpol juist voor.

En nogmaals, in deze kwestie gaat het natuurlijk om iets totaal anders, want dit soort zaken (het terug aan een land met een totalitair regime uitleveren van 'vluchtelingen' zijn daar niet voor bedoeld.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren