Bekijk in artikel
22 januari 2019 om 11:08
0

Dit vind ik zo krom hè. 23 maanden voor een belastingontduiking van 18,8 miljoen. Onvoorstelbaar hoe al die rijke voetballers dit foefje uit lieten halen door hun boekhouders en vervolgens relatief vrijuit gaan

Reacties

22 januari 2019 om 11:11
0

Ik kan me voorstellen dat in Spanje op het moment dat een Messi of Ronaldo de bak in verdwijnt er best een kans bestaat dat er demonstraties/rellen uitbreken. Daarnaast zal het de overheid waarschijnlijk een worst wezen of ze de cel in gaan of niet die willen gewoon een voorbeeld stellen en geld zien.

22 januari 2019 om 11:33
0

Bestaan er wel zuivere mensen die tientallen miljoenen verdienen ?
denk dat van alle multi miljonairs er de meesten wel in zekere mate frauduleus handelen.

22 januari 2019 om 12:28
0

@panfluitspeler: Wat? Jij beweert dus even dat alle mensen die miljoenen verdienen dus allemaal fraudeurs zijn? Wat een onzin man! Dit is gewoon discriminatie op basis van inkomen/vermogen om maar even te laten zien hoe 'stoer' je kan zijn achter je keyboard. Ik vind je reactie rondom triest.

22 januari 2019 om 13:15
0

Er zijn in de voetballerij honderden (zo niet meer) mannen die tientallen miljoenen verdienen. Die zijn dus allemaal "niet zuiver"? Om over alle eerlijke, hardwerkende ondernemers die toevallig zeer goed zijn in hun vak maar te zwijgen. Een rare aanname, niet elke miljonair is een maffiabaas of drugsbaron.

22 januari 2019 om 11:26
0

Ho ho. De belastingontduiking was ter waarde van ~14 miljoen. De ~19 miljoen is een boete, dus dat is een goede 4-5 miljoen 'winst' (afhankelijk van proces kosten)

22 januari 2019 om 11:29
0

Nouja uiteindelijk betalen ze meer dan ze hebben ontdoken. Verder is Ronaldo niet echt een gevaar voor de samenleving en kost hem gevangenisstraf geven alleen maar geld. Ik heb liever dat we belastingonduikers extra laten betalen dan dat we ze dure gevangenisstraffen geven.

Bovendien, als hij het nog een keer doet moet hij wel de bak in.

22 januari 2019 om 11:33
0

Eens met Lucas. En wat ik er van begrijp is zo'n omzetting van de straf heel gebruikelijk in Spanje en zeker niet voorbehouden aan voetballers. Laat ze maar lekker dik betalen. Daar heb je als samenleving veel meer aan.

22 januari 2019 om 12:18
0

@edo: excact, die Psveruit030 doet net alsof het rechtssysteem een uitzondering maakt voor Ronaldo of Messi. Voor dit soort vergrijpen onder de 2 jaar (hebben we het niet over geweldsdelicten ofzo) geldt dit voor iedereen, dus ook voor voetballers. Blijkbaar bekt dat alleen minder spectaculair en wilde deze druktemaker populaire teksten op VZ smijten...

22 januari 2019 om 12:16
0

@psveruit030: Kom op hã£â©! Dit is fraude (die hij hoogstwaarschijnlijk zelf niet eens heeft gepleegd, maar zijn adviseurs). Hij moet 18,8 miljoen betalen waar hij max 14 miljoen baat had. Kortom, een hele fikse boete, dat heeft niets met 'relatief vrijuit gaan' maken. Wat heb je eraan om Ronaldo in de cel te zetten?

Voor dit soort vergrijpen, geldt dat in Spanje voor iedereen, ook voor Jan met de pet. Dus houd je opruiende teksten maar eens voor je. Slaap helemaal nergens op!

22 januari 2019 om 12:26
0

Sorry hoor maar als je voor 14 miljoen gaat frauderen vind ik 4,8 miljoen boete er bovenop echt niet zoveel. Hij zou minstens het bedrag dat hij heeft gefraudeerd dan dubbel mogen betalen, wat dan 28 miljoen zou zijn als het om 14 miljoen gaat.

22 januari 2019 om 12:33
0

@buffalo: Maar als iemand die om 1000 euro fraudeert, 1350 euro moet betalen vinden we het wel goed. Regels zijn regels, als je meer inkomen krijgt, betekent dat niet dat je dan ook in 1x harder aangepakt moet worden.

En uiteraard, je mag vinden wat je wil. Maar dit is het Spaanse wetboek. Wat jij en ik van de straffen an sich vinden, zullen zij niets mee doen.

Ik vind het alleen stuitend dat mensen doen alsof dit voor hem peanuts is. Voor elke professioneel sporter die veel verdient, is 'even' 18,8 miljoen betalen echt een forse som. De inkomens die in de media rondgaan, zijn bruto-lonen. Niet wat ze uiteindelijk aan de maand overhouden.

22 januari 2019 om 13:13
0

Ik heb niet de bewering gemaakt dat Ronaldo hier een voorkeursbehandeling krijgt, dat denk ik niet. Ook ik ga er vanuit dat dit volledig volgens de Spaanse belastingswet is afgehandeld en dat dit niet volgens subjectieve maatstaven kan beoordeeld worden.

Alleen leek het me in je oorspronkelijke beschrijving (denk dat je het nu wat hebt aangepast?) dat dit nog steeds een zware straf is voor iemand die 14 miljoen heeft gefraudeerd. Of dit nu volgens het Spaanse wetboek is of niet, een boete van 18,8 miljoen vind ik dan absoluut niet zoveel. Uiteindelijk betaalt hij iets van een 36-37% extra van het bedrag waarop hij heeft gefraudeerd, van mij mag dat bedrag gerust 100% zijn. Wie een bepaald bedrag probeert te frauderen moet, naar mijn mening, met hetzelfde vuur bestreden worden.

18,8 miljoen mag dan nog veel zijn voor Ronaldo, hij heeft ook voor een behoorlijk bedrag proberen frauderen.

22 januari 2019 om 13:41
0

@buffalo: Misschien komt het dan niet zo over, maar ik vind niet dat hij 'te zwaar' is aangepakt. Ik reageerde hiervoor juist op Psveruit030 die juist beweert dat Ronaldo wel een voorkeursbehandeling krijgt. Daar reageerde ik op.

En ja, veel mensen (daar bedoel ik jou niet mee) doen alsof Ronaldo zo even 18,8 miljoen uit de geldautomaat haalt. Nu ken ik natuurlijk niet zijn situatie, maar ken genoeg vermogende mensen om mij heen (ikzelf helaas niet ). Die hebben allemaal flinke vermogens, maar niet zomaar 19 miljoen op de bank.

Als het Spaanse strafboek 100% boete voorschrijft, zou het dat zijn geweest uiteraard.

In dit soort situaties is het altijd lastig omdat je niet weet wie uiteindelijk het delict heeft gepleegd (uiteraard is en blijft Ronaldo verantwoordelijk en aansprakelijk). Ik kan me goed voorstellen (maar ken deze rechtzaak verder inhoudelijk niet) dat Ronaldo niet alles wist. Bij rechtzaken in NL mbt fraude, wordt hier wel rekening mee gehouden, hoe dat in Spanje is weet ik niet.

22 januari 2019 om 13:51
0

@4ever4ajax om even een vergelijking te maken. Doe jij dit in Nederland dan krijg je een boete van 300% oftewel 42 miljoen!
En wat je eraan hebt om Ronaldo in de cel te zetten is om te laten zien dat niemand onaantastbaar is. En dit heeft totaal niets te maken met populair te willen zijn op VZ, ik vind dat een hele zoutige reactie van je. Ik deel gewoon mijn mening over deze kwestie maar dan hoef jij mij niet onder dat soort type mensen te scharen omdat wij niet op een lijn liggen. Verder heeft Ronaldo zijn adviseurs niet ontslagen en dat geeft mij toch wel een heel sterk vermoeden dat hij hier gewoon achter stond.

22 januari 2019 om 14:25
0

@psveruit030: Ik zeg ook nergens dat hij niet schuldig is. Hij is en blijft verantwoordelijk of hij er nu van wist of niet.

En jij wil klassejustitie toepassen om voorbeelden te stellen, iets waar je juist op tegen bent in je eerste comment. Je spreekt jezelf dus tegen.

Daarnaast heeft het Nederlandse strafboek er niets mee te maken, het is een Spaanse rechtzaak waar andere regels gelden. En die regels zijn niet soepeler gemaakt dan voor de normale Jan met de pet. En daar gaat het om. Maar dat vergeet jij even allemaal te vermelden. Dat heeft alles met populair gedrag te maken en niets met de waarheid.

22 januari 2019 om 14:50
0

Nee die gaat inderdaad niet zomaar even 19 miljoen aan liquide middelen kunnen vrijmaken op 1, 2, 3... Het blijft een behoorlijke som, maar ik heb er absoluut geen medelijden mee.

Het is inderdaad moeilijk om te oordelen over de zaak van buitenaf, maar hij moet sowieso zijn goedkeuring hebben gegeven om bepaalde constructies op te zetten. Het gaat hier nog altijd over zijn privã© bezit wat anders is dan bedrijfsfraude, waar de hoofdverantwoordelijke soms inderdaad zeer moeilijk kan weten watvoor constructies er zijn opgezet.

Ze zullen hem wel haarfijn hebben uitgelegd wat er met zijn geld gebeurde, het kan goed zijn dat zijn bankiers bepaalde zaken verbloemd hebben maar zijn inkomsten ging blijkbaar via rekeningen en bedrijven in verschillende landen om belastingen te vermijden. Je moet geen fiscale wetgeving gestudeerd hebben om te weten dat dit een schimmige operatie is, als je daarvoor je goedkeuring geeft dan is dat je eigen schuld als je gepakt wordt.

22 januari 2019 om 15:32
0

Jij trekt zo gauw conclusies dat er met jou niet eens normaal te communiceren valt. Het heeft inderdaad wel met klassenjustitie te maken maar ik vind wel dat er een wereld van verschil zit tussen een ontduiking van enkele honderden euro's en 14 miljoen. Dat hij zijn adviseurs niet ontslagen heeft impliceert dat hij achter deze keuze stond, dus mede daardoor en het gegeven dat het om 14 miljoen euro gaat vind ik dat hij voor dit feit heel erg goed weg komt. (Heeft niks met zijn status als voetballer te maken. Die verwijzing die ik maakte naar al die rijke voetballers komt ook doordat Ronaldo en Messi niet de enige waren bij wie dit is voorgekomen.) Je hebt wel gelijk over dat het Spaanse wetboek nou eenmaal zo is. Dus dat zij moeilijk een andere straf kunnen krijgen dan alle andere Spanjaarden. Wat ik overigens ronduit belachelijk vind aangezien ik van mening ben dat een ontduiking van enkele miljoenen heel anders is dan een paar honderd of duizend euro. Maar ik heb nergens gezegd dat omdat hij een voetballer is hij harder gestraft moet worden. Ik heb alleen gezegd dat ze door hem in de cel te doen laten zien dat niemand onaantastbaar is. (Waarmee ik doel op het absurd hoge bedrag van de ontduiking en zijn vermogen.) Jij laat trouwens jezelf ontzettend kennen met die verwijzingen naar dat populaire gedrag, je hebt geen flauw idee van hoe ik als persoon in elkaar steek en al had je mij ook maar een beetje gekend dan wist jij ook dat populairiteit mij niks kan schelen. Om een voorbeeld te geven. Ik ben zelf voor PSV terwijl ik woonachtig ben in een gebied waar PSV'ers heel erg zeldzaam zijn. Als ik daadwerkelijk wat om populairiteit gaf was ik wel voor Ajax of Utrecht. Dus doe alsjeblieft niet of je mij kent! Dat jij mensen probeert te veroordelen op grond van een reactie op een voetbalwebsite zegt meer over jou dan over mij. Je kan hier discussiëren met argumenten maar om iemand onder zo'n type te scharen vind ik ronduit belachelijk.

22 januari 2019 om 17:43
0

@psveruit030: Wel grappig, ik gebruik alleen maar argumenten en jij schrijft een heel stukje over het 'populaire' stuk. Het gaat mij erom dat je eerst argumenten gebruikt die niet kloppen (verkeerde feiten) en vervolgens jezelf tegenspreekt. Je geeft letterlijk aan dat je een voorbeeld wil stellen met Ronaldo in de cel. Alle andere Spanjaarden die voor fraude worden veroordeeld hoeven dat ook niet. Kortom, je wil een klassejustitie de andere kant op.

Het populaire gaat erom dat wij hier in Nederland maar al te graag mensen 'die hun hoofd boven het maaiveld steken' van alles misgunnen. Daar werk jij aan mee, en dat vind ik een verschrikkelijke houding. Ik zeg helemaal niets over jou als persoon, maar over jouw reactie hier op dit artikel. Je haalt er heel veel meer bij, wat totaal niet relevant is.

Los daarvan, vind ik het terecht dat hij veroordeeld is. Niemand staat boven de wet. Alleen maar weinig mensen zullen weten wat er precies heeft gespeeld, en dat zal een stuk genuanceerder liggen denk ik dan de meeste hier zeggen.

22 januari 2019 om 17:48
0

@buffalo: Eens, ik heb ook geen medelijden met hem. Als je een wet overtreedt en je wordt veroordeeld, zal het wel terecht zijn.

Ik ken de Spaanse belastingregels totaal niet, dus ook lastig om daar iets over te zeggen. Zakelijk gezien hier in NL lijken regels soms helder, maar zitten er voldoende 'interpretatie' momenten. Zo kan het zijn dat je denkt dat je iets goed hebt geadministreerd, maar toch niet zo is achteraf. Maar nogmaals, geen idee hoe dat in Spanje werkt.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

3806 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo verbaast ‘in het holst van de nacht’ met berichtje

Medhi Benatia verkaste afgelopen winter van Juventus naar Al Duhail. De verdediger heeft in Turijn zodoende een halfjaar samengespeeld met Cristiano Ronaldo, die afgelopen zomer overkwam van Real Madrid. De Marokkaans...Lees verder

Juventus

1045 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9042
2.Napoli7939
3.Atalanta6629
5.AC Milan6518
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Alex SandroVerdediger311
B. MatuidiMiddenvelder313
M. PjanićMiddenvelder312
Cristiano RonaldoAanvaller3121
P. DybalaAanvaller295
F. BernardeschiAanvaller282
W. SzczęsnyDoelman280
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren