Bekijk in artikel
11 januari 2019 om 13:35
0

De richtlijn van het OM voor een eenvoudige mishandeling (zo noem je dit soort gevallen, waarin één of enkele klappen uitgedeeld zijn) waar geen sprake is van 'letsel' voor een first offender is:

- boete van € 400,00 bij een enkele klap en een taakstraf van 32 uur voor meerdere klappen.

Zijn er echter strafverzwerende omstandigheden, zoals in dit geval omdat het gaat om geweld tegen ambtenaren of gezagsdragers (+200%) én omdat er alcohol in het spel is (+75%), dan wordt de eis dienovereenkomstig verhoogd.

Wat dat betreft is die 50 uur taakstraf dus zelfs nog aan de lichtere kant. Alhoewel ik me volledig kan voorstellen dat de rechter enerzijds weegt dat hij als voetballer een voorbeeldfunctie heeft, maar tegelijkertijd ook meeweegt dat die jongen natuurlijk ook in de media en openbaar al enorm is gestraft en aangepakt. Uiteraard hoort een rechter dat ook mee te wegen in het oordeel, zeker omdat hier sprake is van first offense en geen recidive.

Dus, ik denk een afgewogen en keurig oordeel van de rechter.

Reacties

11 januari 2019 om 13:41
0

Padt had overigens wel eerder een boete gehad wegens verstoring van de openbare orde (€250 in 2017). Maar evengoed blijft het een passend oordeel

11 januari 2019 om 13:44
0

Ben altijd blij om je mening/extra toelichting over dit soort zaken te lezen. Zoals je al zegt zal het vast meegewogen hebben dat hij in de media en ook sportief al genoeg aangepakt en besproken is. Zoals de advocaat bijvoorbeeld aanhaalde was hij ook direct buiten beeld voor Oranje en dat kan best een klap zijn geweest voor 'm, wetende dat het compleet zijn eigen schuld was. Al met al lijkt me dit - puur op basis van gevoel - gewoon een juiste straf. Geloof ook wel dat Padt hier goed van geleerd heeft.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

18 fans
Keeper, 28 jaar

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Willem II34-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren