Bekijk in artikel
11 januari 2019 om 12:11
0

Lijkt mij een mooie stap voor Lozano! Geen idee of hij daar het liefste heen wil, maar uitstekende club in een mooie competitie.

Reacties

11 januari 2019 om 12:45
0

Napoli was een logische stap voor Dries Mertens, maar Lozano sla ik toch wel een klasse hoger aan. Voor hemzelf, voor PSV en de Eredivisie zou het mooi zijn als hij wordt afgeleverd aan de absolute top. Versterkt onze positie in de spelersmarkt.

11 januari 2019 om 13:07
0

Op basis waarvan sla jij Lozano een klasse hoger aan dan? Op basis van statistieken loopt hij anders een stuk achter op Mertens.

Mertens over 2 seizoenen Psv: 45 doelpunten, 43 assists.
Lozano over 1,5 seizoen Psv: 34 doelpunten, 20 assists.

Kwa doelpunten kan hij wellicht nog in de buurt komen, assists een ander verhaal.
En dan kun je misschien zeggen dat statistieken niet alles zeggen maar voor een aanvaller is dat toch wel het belangrijkste punt om het aandeel te meten.

11 januari 2019 om 13:16
0

"voor hemzelf, voor PSV en de Eredivisie zou het mooi zijn als hij wordt afgeleverd aan de absolute top. Versterkt onze positie in de spelersmarkt."

Mee eens. Zou mooi zijn. En ik sluit dat ook niet uit.

Alleen ben ik kritisch op de kwaliteiten van Lozano. Hij heeft echt iets unieks. Chucky is echt een killer voor het doel, en dat als vleugelaanvaller (en geen centrumspits). En voor mijn gevoel ongeveer de snelste PSV speler die ik ooit heb zien spelen (op René van der Kerkhof na dan, .. ). Dat dit een wapen is hebben we allang gezien (die 2-2 afgelopen seizoen bij AZ uit, één van de cruciaalste goals van afgelopen seizoen!). En zijn techniek is functioneel.

Maar een echte verfijnde techniek heeft hij niet. In de kleine ruimtes is zijn effectiviteit beperkt. En of het zijn egoisme is (wat niet vreemd is, aanvallers zijn vaker zelfzuchtig) of een gebrek aan overzicht weet ik niet maar soms gaat hij iets te vaak voor eigen succes. Ik mis gewoon dat echte verfijnde en geraffineerd dat echte topspelers hebben.

En nogmaals, wil niet zeggen dat hij is de top niet terecht gaat komen. Maar ik schat in dat hij voor de echte top net iets tekort komt. En dan is de categorie net daaronder (napoli, Spurs, Arsenal, Valencia, Athletico) gewoon heel mooi toch? Die betalen ook 40 miljoen+, dus prima!

11 januari 2019 om 13:24
0

"en dan kun je misschien zeggen dat statistieken niet alles zeggen maar voor een aanvaller is dat toch wel het belangrijkste punt om het aandeel te meten."

Dat is wat fans wel vaker denken. Maar dat is natuurljik niet zo. Als zou kloppen wat jij stelt, dan is scouting echt direct overbodig. Dan zou je dus scouting gewoon vanuit je luie stoel kunnen doen, met de cijfertjes van al die bedrijven erbij die tegenwoordig al die statistiekjes bijhouden. Gewoon wekelijks een uitdraai nemen en net doen of Moneyball de enige methode is om je team samen te stellen en spelers erui vissen die statistisch heel goed scoren want je hoeft ze dus kennelijk niet eens meer te zien spelen, als dat het belangrijkste punt zou zijn.

Maar nee, zo werkt dat niet. Uiteraard wordt naar statistieken gekeken. Maar dat is maar één onderdeel. Maar neem nou exact dit voorbeeld van Mertens vs Lozano. Waarom zou je als Napoli Lozano niet nemen? Omdat Mertens het beter deed, puur statistisch? Weet je wie statistisch het ook goed deed? Mateja Kezman. Diens cijfers waren beter dan de beste spits die PSV ooit had: ene meneer Romario da Souza Faria. Maar wat zou jouw punt hier kunnen zijn dan? Kezman was beter dan Romario???? I beg to differ!

Dus, statistiekjes geven een deel van het verhaal van een speler maar scouting gaat over wel meer, want anders kun je alle scouting wereldwijd direct als overbodig opheffen.

11 januari 2019 om 13:27
0

Dries mertens had wel een meer verfijnde techniek en was ook gewoon beter in de kleine ruimtes. Lozano vind ik nogal erg wild met de bal imo. Mertens is nu al een paar seizoenen lang onbetwist basis bij Napoli en heeft daar ook een karrenvracht aan doelpunten op zijn naam staan, ik durf nog niet meteen te zeggen dat lozano meer potentie heeft want vind hem dit seizoen niet eens de beste speler bij PSV.

12 januari 2019 om 11:56
0

@Constant kante

Waar zeg ik dat Napoli er verstandig aan doet Lozano niet te nemen dan?
Ik reageer op de opmerking van gomes1psv waar hij Lozano een klasse hoger aanslaat. Daar ben ik het niet mee eens. Dan kun je wel zeggen dat statistieken niet het belangrijkste zijn maar dat is toch echt een van de eerste punten waar de kopende partij naar kijkt. Stel je slacht elke verdediging als aanvaller, je wandelt er doorheen alsof het niets is. Maar telkens weer maak je in de afrondende fase de verkeerde keuze en kom je kwa statistieken op 5 doelpunten en 5 assists, dan gaat er gewoon een streep doorheen hoor. Effectiviteit is het belangrijkste voor een aanvaller, de aanvaller wordt uiteindelijk afgerekend op maar 1 punt: statistieken.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren