Bekijk in artikel
11 januari 2019 om 11:00
0

Müller was puur bezig om de bal aan te nemen. Geen enkele opzet. In mijn ogen geen rode kaart, wel een stevige charge. Geel was op zijn plek geweest. Wöber daarentegen was een te sliding waarbij hij te laat kwam. Deze kon hij wel geven.

Reacties

11 januari 2019 om 11:03
0

Serieus?

Geen opzet, maar levensgevaarlijk. Net zo goed rood.

11 januari 2019 om 11:04
0

Muler was pure opzet, hij wist 100% dat de linksachter van Ajax zich in die ruimte zou bevinden. Elke voetballer van beetje niveau hier, weet heel goed dat spelers in bepaalde ruimte bevinden.
Want als hij wist dat Tagliafico niet in de ruimte zou komen, dan liet hij de bal doorstuiteren om daarna snelheid te maken.

11 januari 2019 om 11:09
0

Helemaal eens met Le Papillon. Het is op dat niveau volstrekt ondenkbaar wat Müller deed. Grote en heel gevaarlijke fout. Waardeloze beslissing van de Uefa.

11 januari 2019 om 11:14
0

Pure opzet? Muller heeft nog nooit een smerige overtreding gemaakt en is op en top professional. Dan ga je niet bij een 1-1 stand tegen 10 man de groepswinst op het spel zetten door iemand tegen zijn hoofd te schoppen. Het is vergelijkbaar met de rode kaart die Nani een paar jaar geleden tegen Real Madrid kreeg. Geen opzet, maar dusdanig hoog been dat het een zeer gevaarlijke situatie oplevert.

"want als hij wist dat Tagliafico niet in de ruimte zou komen, dan liet hij de bal doorstuiteren om daarna snelheid te maken."

Ik begrijp eerlijk gezegd niet eens wat je hiermee bedoelt, Tagliafico kopt de bal terug naar de centrale verdediger.. Het is nou ook niet zo dat hij een gevaarlijke aanval eruit haalde, Tagliafico (linksback nota bene) was net over de middenlijn en heel Bayern stond op eigen helft.

Met alle respect, maar dit is misschien wel de domste reactie die ik ooit heb gelezen. Twee wedstrijden schorsing lijkt me op z'n plaats.

11 januari 2019 om 11:25
0

Daviddein,

Aan jou reactie merk ik dat je nog nooit op een sportveld hebt gestaan en rustig achter je computer wat Fifa speelt en beetje op voetbalzone reageert.

Als hij zeker wist dat Tagliafico niet zijn ruimte zou komen, dan had hij de bal niet als een achterlijke idioot aan proberen te nemen. Hij moest dit doen, omdat hij wist dat Tagliafico in de ruimte zou staan met het risico van dien.

En oordelen omdat Muller dit nooit zou doen is belachelijk. HIj zit niet goed in zn vel onder de nieuwe coach, misschien keer extra frustratie. Zijn allemaal dingen die mee spelen.

11 januari 2019 om 11:33
0

Le papillen, en aan jou reactie te zien heb jin misschien wel oo het sportveld gestaan maar iig niet op een voetbalveld want je reactie slaat echt nergens op. Wat is volgens jou de ruimte dan? De hele zijkant of wat want eigenlijk zou je dit dan nooit kunnen of mogen doen want misschien staat er wel iemand in de ruimte? Dat dit onbewust was kan elk weldenkend persoon wel zien. Was het slim zeker niet, was het rood absoluut. Maar hoe jij het omschrijft raakt kant nog wal

11 januari 2019 om 11:40
0

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik denk inderdaad ook dat Muller wist dat Tagliafico zich daar ergens bevond en met een soort van laatste actie de bal probeert te behouden. Ik denk alleen niet dat het zijn bedoeling was om hem vol te raken. Hij nam alleen wel dat risico. Wober had volgens mij wel de bedoeling om hem vol te raken, dus ik kan de vergelijkbare straffen wel begrijpen. Overigens straft de Uefa volgens mij altijd vrij laag. Ze willen natuurlijk niet dat spelers de halve CL niet meer kunnen doen.

11 januari 2019 om 11:42
0

Muller is inderdaad z'n type speler die was verdwaasd over het veld doet en quasi onnozel overkomt tijdens het voetbal. Wat mij persoonlijk irriteert is dat zulke mensen grotere risico's mogen nemen en daar volgens jou mee weg mogen komen met geel. Hij is een speler op het hoogste niveau, hij neemt on/bewust een risico en dat moet bestraf worden. Dat hij vervolgens door z'n verleden 5 wedstrijden krijgt i.p.v. 7 wedstrijden kan ik inkomen. Maar dit qausi onnozele gedrag goedkeuren doordat hij volstrekt onnodig en op een rare plek op het veld een dergelijk risico neemt gaat er bij mij niet in.

11 januari 2019 om 12:19
0

Ik voetbal zelf wekelijks en ik heb nog nooit zo'n overtreding gemaakt, of gemaakt zien worden. Maar als er een hoge bal komt probeer je die wel eens zo aan te nemen. Aangezien je de aanname goed wil uitvoeren, blijf je zo lang mogelijk naar de bal kijken. Hierdoor kan het zijn dat je je tegenstander niet gezien hebt.. Dat jij er gelijk van maakt dat het bewust was, zegt meer over jou.

11 januari 2019 om 12:23
0

Daviddein, je hebt geen enkel besef wie ik ben en welk niveau ik speel. Maar ik weet dat iederen met een beetje gevoel voor ruimte en inzicht heeft. Je heel goed voelt waar een tegenstander zich bevindt.
Spelers met heel veel kwaliteit komen niet vaak in botsingen of rare overtredingen. Meestal degene waar het allemaal net iets te snel voor gaat, daar gebeuren deze situaties mee.

Nigel de Jong tijdens WK 2010, was ook neit bewust zeker?

11 januari 2019 om 12:48
0

Het maakt ook geen bal uit op wat voor niveau je speelt en wie je bent.. je hoeft er niet eens verstand van voetbal voor te hebben. Als je een beetje gezond verstand hebt zie je dat Müller alleen maar oog voor de bal had. Maar jij speelt op suuuuper hoog niveau, dus je weet het beter...

11 januari 2019 om 13:20
0

Met de ervaring die Müller heeft, had hij hetzij moeten zien dan wel weten waar Tagliafico was, hetzij er rekening mee moeten houden dat er een speler van Ajax ook voor die bal zou gaan. Voorwaardelijke opzet dus.

11 januari 2019 om 13:27
0

Leuke vergelijking met de Jong, want dat is inderdaad dezelfde situatie. Toen was het een schande en is de reputatie van Nigel zwaar beschadigd, terwijl het enige verschil is dat Muller atletischer is en zijn voet 20 centimeter hoger plaatst.

11 januari 2019 om 11:09
0

Ah oke dus zo zijn de regels volgens jou?

Dus als iemand de ander bijna z'n kop van z'n romp torpedeert maar het was uiteindelijk niet bewust dan kom je er met geel van af...

En van Wober was gewoon net zo goed een zeer terechte rode kaart, geen twijfel over mogelijk.

11 januari 2019 om 11:23
0

Whut? Waren natuurlijk beide 100 procent terechte rode kaarten. Hoe kun je nou in hemelsnaam zeggen dat Müller geel had moeten hebben? Of het nou bewust wat of niet, als je iemand vol in z'n gezicht kickt is het rood, zeer gevaarlijke en onbesuisde actie: de reglementen zijn hier vrij duidelijk in.

13 januari 2019 om 15:02
0

Múller enkel bezig om de bal aan te nemen?/ Hij wist precies waar Tagliafico zich bevond, dus rode kaart terecht. 2 wedstrijden is bizar weinig voor dat vergrijp

Laatste discussies Bekijk in het artikel

2 fans
Verdediger, 21 jaar

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren