Bekijk in artikel
6 december 2018 om 09:40
0

â€å“hoe kan je iemand die goed kan koppen en tweebenig is vergelijken met iemand die alleen met links schiet, Ãâ©ã£â©n truc heeft en niet goed kan koppen? Hoe kan je dat vergelijken? Om iemand met Pelã£â© te vergelijken, moet hij tweebenig zijn en geregeld met een kopbal scoren. In mijn ogen was Diego Maradona een van de beste spelers aller tijden. Hij was veel beter dan Messiã¢â‚¬â

Simpel meneer Pele, als je met links beter kan dan wat iemand anders met 2 benen kan.... Daarnaast, als je nooit hoeft te koppen, maar ervoor zorgt dat je - 40 doelpunten gemiddeld maakt. Who the fuck cares?

Je hebt eigenlijk ook maar 1 truc meneer Pele, en dat is onzin uitkramen de voorbije jaren.

Reacties

6 december 2018 om 09:46
0

Iedere generatie heeft zijn grote sterren. Pelé was een fenomeen. En behaalde ook prijzen van aanzien. Maar het valt niet te vergelijken. Messi had niets klaar gespeeld in de tijd van Pelé waarschijnlijk, omdat het voetbal langzamer maar ook veel harder was. Pelé zou nu misschien niet zo goed zijn omdat de defensieve organisatie enorme stappen heeft ondergaan.

6 december 2018 om 10:08
0

@eenopinie

Ik ga zeker niet de carrière van Pele neerhalen , want hij was in zijn tijd inderdaad ook een fenomeen en is nog steeds een referentie voor veel Brazilianen. Daarvoor heeft hij alle respect. Maar ik heb het voornamelijk over zijn beargumentatie waarom hij Messi niet zo wauw vind, en dat is voor mij een zwak argument.

6 december 2018 om 09:51
0

Btw : wat Messi kan, kon Pele ook niet. Namelijk het spel maken, talloze assists geven....

6 december 2018 om 10:18
0

Wat Messi niet zo goed kan is het hele elftal op sleeptouw nemen wat je van een echte leider zou verwachten. Zeker bij het nationale elftal heeft hij het bv op een WK niet laten zien. Dat is wel iets wat van Pele en Maradona niet kan zeggen, die hebben zich laten gelden tijdens een WK.

6 december 2018 om 10:21
0

Pele heeft jarenlang op 10 gespeeld anders hoor, heeft hij prima het spel kunnen maken en assists kunnen geven.

6 december 2018 om 10:24
0

@bossie

Kan je niet vergelijken vind ik. Tactisch was het vroeger lang niet zo goed als nu en speelden alle ploegen vrijwel open voetbal. Tegen het Argentinië inclusief Messi van vandaag hoef je maar 1 ding te doen om dat team uit te schakelen. Sluit alle toevoer naar Messi af en de ploeg is dood.

Daarnaast, we gaan niet alsof doen dat Maradona en Pele met koekenbakkers speelde. Met alle respect voor hun prestaties.

6 december 2018 om 11:18
0

@Bossie Dat op sleeptouw nemen van een ploeg is bij Pele ook overdreven. Als ik het me goed herinner heeft de beste man 3 WKs gewonnen, waarvan Pele er 1 bij de 2e wedstrijd geblesseerd uitviel. Daaruit kan je concluderen dat de gehele ploeg supergetalenteerd was, een beetje zoals het Barcelona van Pep. Nu Barcelona wat minder grote spelers heeft zie je de kracht en invloed van Messi en dat wordt duidelijker als Messi daadwerkelijk gaat stoppen. Ook moet je niet vergeten hoe lang Messi al meedraait op topniveau.

6 december 2018 om 12:34
0

Ik vind het wel altijd een beetje apart dat Messi als totale flop bij Argentinië wordt neergezet. Individueel heeft hij het team vaak door wedstrijden gesleept en 2 verloren Copa America en 1 wk finale is dikke dikke dikke pech. 1 hands goal zoals Maradona en je bent in 1 keer een volksheld omdat je de eindstreep haalt. Als bij Messi het muntje de andere kant op was gevallen dan was hij dus blijkbaar zonder twijfel de beste ooit geweest? Ik vind Griezzman bijvoorbeeld sinds begin WK echt ondermaats, maja WK winnaar dus dan promoveer je blijkbaar gelijk tot Balon D'or kandidaat

6 december 2018 om 12:56
0

Rare opmerking dit bossie aangezien het elftal van argentinie letterlijk Messi is omdat de trainer geen fatsoenlijke tactiek kan maken waardoor de rest van de spelers ook gaan spelen niet erg lastig om 4-5 man op messi te zetten en dan hier aan komen dat hij ze niet op.sleeptouw kan nemen... rest van argentinie lopen er bij en kunnen idividueel niks bedenken om langs de tegenstander te komen of te scoren zonder messi terwijl hij toch minstens 3-4 spelers bezig hield. En zelfs dan is hij nog erg vaak in finales gekomen maar ja als higuain kans na kans blijft missen tsja....

6 december 2018 om 15:45
0

Pele heeft geweldige spelers om zich heen gehad man

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
EvertonAanvaller
TiteUnknown
AlissonDoelman50
WevertonDoelman
MarquinhosVerdediger10
FágnerVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren