Bekijk in artikel
5 december 2018 om 17:48
0

Ik denk dat mensen dit toernooi veel lager inschalen dan het daadwerkelijk zal zijn. Volgens mij komt het erop neer dat er alleen 16 extra plekken komen (16 minder in EL + deze 16) wat de afvallers zullen zijn van de EL. Dit zijn over het algemeen ploegen die de laatste voorronde niet overleven, en van een hoger niveau als pakweg de nummer 6 van Bulgarije. Denk dat dit toernooi juist leuk kan worden voor een AZ, Vitesse, Utrecht en het hele Nederlandse voetbal!

Reacties

5 december 2018 om 17:59
0

Is helemaal niet verkeerd. Je moet ook niet alle wedstrijden willen zien. Pik gewoon de wedstrijden eruit die wel leuk zijn. De finale kan sowieso een best aardig affiche zijn. Wellicht wint een Nederlandse club zo nog eens een Europese prijs. Kan bijv ook een PSV zijn als ze EL spelen en daar 3e worden. En het nadeel in de NLse competitie dat Ajax ervaart na een Europese wedstrijd gaan nu ook andere clubs ervaren.

6 december 2018 om 19:23
0

Sterker, dan wordt het misschien geen nadeel meer en leren meer en meer van onze ploegen wat het is om standaard 3 wedstrijden in 7 dagen te spelen, zoals het in de top en de gehel PL gaat. Misschien dat onze jongens dan wat meer weerstand hebben en dus een grotere slagingskans hebben bij transfers

5 december 2018 om 19:33
0

Plus dit scheelt als het goed is ook kwalificatierondes, dus rustigere voorbereiding op het seizoen.

6 december 2018 om 13:55
0

Als onze subtoppers zich al weten te plaatsen. Deelnemers zijn de minste 16 uit de El(nr 33 t/m 48), waar onze subtioppers al niet van weten te winnen, plus wat extra clubs uit de sterkste competities aangevuld met wat mindere clubs die nu net de boot missen. Afgelopen kwalificatie zouden dat dan Basel, Trencin en Kairati kunnen zijn

Het is een competitie waarvoor onze subtoppers zich zouden moeten kunnen plaatsten, maar dat was de EL ook 10 jaar geleden.

AL met al een interessante ontwikkeling, want de EL wordt sterker en leuker en tegerlijkertijd moet Europees voetbal weer haalbaar worden voor onze subtopclubs.

6 december 2018 om 15:39
0

Ik kan het mis hebben, maar ik geloof dat de Nederlandse clubs zich de laatste tijd vooral over de laatste horde gevallen zijn. Mocht dit toernooi al langer bestaan, zou dit jaar Vitesse en vorig jaar Utrecht meegedaan hebben toch? Als afvallers in de laatste ronde?

28 december 2018 om 13:28
0

Toch heeft Doncoxxx een goed punt. Meer dan eens de laatste jaren slaan Nederlandse clubs enorme flaters in Europa en verliezen ze van dergelijke tegenstanders. De zekerheid dat ze zich wel even kwalificeren, is nou niet bepaald ergens op gebaseerd.

Als je al niet van clubs als Trencin, Kairat, Qarabagh, Arouca en noem ze allemaal maar op kunt winnen, wat is dan nog de sportieve waarde van een dergelijk toernooi? Je word op deze manier eigenlijk beloond voor eigen onkunde.

Zolang Nederlandse ploegen het hele jaar vechten voor Europees voetbal om de boel vervolgens volledig te verknallen door incomplete selecties, gebrekkige mentaliteit en het focussen op andere competities, wordt het toch allemaal niets.

28 december 2018 om 13:22
0

Niet echt. De Europa League is al nauwelijks aantrekkelijk met uitzondering van misschien 1 editie in de afgelopen 10 jaar. Er zijn maar weinig mensen die staan te wachten op een finale als Sevilla - Dnipro. Deze Europa League 2 zal dus nog minder amusementswaarde hebben.

Natuurlijk is het leuk voor AZ, Vitesse, Utrecht enzovoort. Er is een grotere kans op overwintering en dus meer inkomsten. Supporters vinden een Europese wedstrijd altijd leuk. Echter is dit in mijn ogen meer een afwimpeling van de kleine clubs. Zoiets van: "jullie krijgen nu een eigen Europees toernooi, nu niet meer zeuren en laat de topclubs mooi hun gang gaan."

Er is nog weinig eer te behalen, want de uitdaging is er een stuk minder. Als je je als subtopper van de Eredivisie niet meer kunt kwalificeren omdat je verliest van clubs als Trencin, Kairat, heb je ook werkelijk niets in Europa te zoeken op dat moment. Dat zijn gewoon blunders van formaat (dit zijn toevallig voorbeelden van dit seizoen, maar er zijn nog tal van voorbeelden van de afgelopen jaren, niets ten nadele van Feyenoord en AZ dus in dit geval).

28 december 2018 om 13:27
0

Alleen waren Trencin en Kairat niet in de laatste ronde, dus je zou alsnog niet in de EL2 spelen
Ik zie het meer als een extra kans om punten te pakken voor Nederland, en niet alleen afhankelijk te zijn van 1 of 2 clubs.

28 december 2018 om 13:35
0

Om maar even de lijst erbij te pakken:

Belgie en Oekraine staan respectievelijk op 8 en 9. Oostenrijk staat vlak onder Nederland op 12 en daaronder staan Griekenland en Denemarken ook niet op een onoverbrugbare afstand.

We praten hier gezien de huidige ranglijst dus over clubs als Antwerp, Standard, Dinamo Kiev, Oleksandria, Linz, Polten, Atromitos enzovoort. Onze subtop verliest zelfs van slechtere clubs en dit is al geen indrukwekkend rijtje. Dan blijf ik liever wat sceptisch betreft het pakken van punten.

Het is namelijk niet alleen Nederland die extra kans heeft, andere landen ook. Ook zij hebben dus de kans om meer punten te pakken voor hun land. Gezien de laatste jaren, is de kans dan groter dat je zelfs nog door een aantal landen word ingehaald.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren