Bekijk in artikel
5 december 2018 om 17:48
0

Ik denk dat mensen dit toernooi veel lager inschalen dan het daadwerkelijk zal zijn. Volgens mij komt het erop neer dat er alleen 16 extra plekken komen (16 minder in EL + deze 16) wat de afvallers zullen zijn van de EL. Dit zijn over het algemeen ploegen die de laatste voorronde niet overleven, en van een hoger niveau als pakweg de nummer 6 van Bulgarije. Denk dat dit toernooi juist leuk kan worden voor een AZ, Vitesse, Utrecht en het hele Nederlandse voetbal!

Reacties

5 december 2018 om 17:59
0

Is helemaal niet verkeerd. Je moet ook niet alle wedstrijden willen zien. Pik gewoon de wedstrijden eruit die wel leuk zijn. De finale kan sowieso een best aardig affiche zijn. Wellicht wint een Nederlandse club zo nog eens een Europese prijs. Kan bijv ook een PSV zijn als ze EL spelen en daar 3e worden. En het nadeel in de NLse competitie dat Ajax ervaart na een Europese wedstrijd gaan nu ook andere clubs ervaren.

6 december 2018 om 19:23
0

Sterker, dan wordt het misschien geen nadeel meer en leren meer en meer van onze ploegen wat het is om standaard 3 wedstrijden in 7 dagen te spelen, zoals het in de top en de gehel PL gaat. Misschien dat onze jongens dan wat meer weerstand hebben en dus een grotere slagingskans hebben bij transfers

5 december 2018 om 19:33
0

Plus dit scheelt als het goed is ook kwalificatierondes, dus rustigere voorbereiding op het seizoen.

6 december 2018 om 13:55
0

Als onze subtoppers zich al weten te plaatsen. Deelnemers zijn de minste 16 uit de El(nr 33 t/m 48), waar onze subtioppers al niet van weten te winnen, plus wat extra clubs uit de sterkste competities aangevuld met wat mindere clubs die nu net de boot missen. Afgelopen kwalificatie zouden dat dan Basel, Trencin en Kairati kunnen zijn

Het is een competitie waarvoor onze subtoppers zich zouden moeten kunnen plaatsten, maar dat was de EL ook 10 jaar geleden.

AL met al een interessante ontwikkeling, want de EL wordt sterker en leuker en tegerlijkertijd moet Europees voetbal weer haalbaar worden voor onze subtopclubs.

6 december 2018 om 15:39
0

Ik kan het mis hebben, maar ik geloof dat de Nederlandse clubs zich de laatste tijd vooral over de laatste horde gevallen zijn. Mocht dit toernooi al langer bestaan, zou dit jaar Vitesse en vorig jaar Utrecht meegedaan hebben toch? Als afvallers in de laatste ronde?

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren