Bekijk in artikel
30 november 2018 om 10:55
0

Toch een wat vreemde timing. Dolberg is sinds zijn blessure toch nog niet op zijn oude niveau en het is bij jonge gasten nooit zeker of ze het ooit nog halen. Kijk maar naar Viktor Fisscher. Ik moet tegenwoordig opzoeken hoevel s'en er in z'n achternaam zitten (1 dus, niet 2).

Zouden sommige clubs gewoon scouts hebben die Fifa career mode gebruiken als scouting tool? Daarin is Dolberg namelijk zeker een aanrader.

Reacties

30 november 2018 om 11:43
0

Victor Fischer zat mentaal bij Ajax volledig in de knoop met zichzelf. Hij schold zichzelf letterlijk helemaal verrot na een een mislukte actie of mindere wedstrijd van zijn kant. Zijn koppie en zijn schouders hingen naar beneden.

Hij eiste het onmogelijke van zichzelf door de lat veel te hoog te leggen. Na zijn langdurige hamstringblessure, kwam het talent wat er bij hem inzat, er even niet meer uit en daar kon hij in zijn beleving totaal niet mee omgaan. In z’n laatste seizoen bij Ajax was hij zijn eigen grootste tegenstander. Helemaal nadat De Boer hem op de bank liet plaatsnemen ebte zijn laatste stukje zelfvertrouwen bij hem weg.

Dolberg is een heel ander verhaal. Die jongen is een ijskonijn, hij lijkt soms tegen het autistische aan te zitten in zijn beleving. Dolberg is net zo talentvol als Fischer was, echter lijkt hij zich ogenschijnlijk door niets of door niemand uit het lood te laten slaan. Hij gaat stoïcijns weer aan het voetballen en vertrouwt terecht blindelings op zijn intuïtie en kwaliteiten.

Hij had na zijn blessure een duidelijk gebrek aan wedstrijdritme en miste de automatische touch, maar je ziet beetje bij beetje de oude Dolberg weer terugkomen op zijn niveau van voor zijn blessures.

Het verschil in ontwikkeling van de twee ligt naar mijn idee voornamelijk op het mentale vlak. Dat is ook een aangeboren talent naast je voetballende kwaliteiten. Fischer was chaos, twijfel en gebrek aan zelfvertrouwen, Dolberg is onbewogen, stoïcijns en onverstoorbaar kalm.

30 november 2018 om 12:21
0

Met alle respect hoor, maar de Dolberg die in de Europa League actief was, is bijna een totaal andere speler dan de Dolberg die nu op het veld staat. Niet alleen qua vorm, maar ook als speler. Je ziet in alles een gebrek aan zelfvertrouwen en lijkt ook met angst te spelen ook al zie je het in zijn gezicht niet terug. Twee jaar geleden kwam hij vaak aan de bal en was veel bij het spel betrokken. Momenteel is hij vaak onzichtbaar en speelt vooral als een klassiekere spits.

Ik zie absoluut de oude Dolberg nog niet terugkomen. In de Champions League gaat letterlijk alles mis bij hem en ook in de competitie maakt hij op mij vooral de indruk van een spits in de subtop van de Eredivisie, zowel technisch als kwalitatief. Echter is het met spelers als Tadic, Ziyech, De Jong en Schone niet lastig om doelpunten te maken in de Eredivisie, zelfs niet als je uit vorm bent.

30 november 2018 om 13:09
0

Over dat mentale heb je gelijk, Dolberg lijkt totaal geen emotie te hebben. Ik vind dat persoonlijk, zeker als het niet loopt, bijna storend over komen. Heb daarom eigenlijk ook vrij weinig met hem als speler. Ik hou meer van een beetje beleving persoonlijk.

Enfin, Dolberg is zeker niet afgeschreven, maar is het slim om nu al zo'n stap te zetten naar een Europese subtopclub? Daar gaan ze hem echt geen jaar de tijd geven hoor. Dan zit ie gezellig met Karsdorp op de tribune.

30 november 2018 om 13:10
0

@Sirius

Dolberg is gewoon op de weg terug hoor. Momenteel mist hij vooral even zijn automatische torinstinct na zijn lange blessure, maar ook dat zie je terugkomen. Hoe hij bijvoorbeeld tegen NAC de korte voorzet vanaf rechts ineen op de slof nam en goed inschoot, waarop Van Leer goed pareerde, zie je dat hij langzaam maar zeker gevoel weer terugkrijgt. Ook zie aan zijn wegdraaien, kappen, lichaam inzetten, positie kiezen en loopacties dat zijn zelfvertrouwen er gewoon nog is.

Hij had logiserwijs, zoals elke speler die terug is van een kwetsuur, even wat minder vertrouwen in de eerste wedstrijden uit angst het opnieuw oplopen van een blessure, maar zijn zelfvertrouwen in eigen kunnen is niet ineens verdwenen en dat aspect is ook al grotendeels verdwenen.

Hoe je hem omschrijft alsof hij momenteel vooral zou spelen als klassieke spits herken ik niet zo. Dolberg is over de hele aanvallende speelhelft te vinden in de afgelopen werdstrijden, laat zich geregeld zakken, gaat duels aan en zoekt de combinaties met middenvelders op.

Ik heb de laatste wedstrijden in de Arena extra op Dolberg gelet en zie hem steeds meer terugkeren. Op tv is zijn spel niet altijd in beeld en zie je hem vaak enkel als afronder, maar als je goed oplet, dat zie je dat hij nauwelijks in dr zestien blijft hangen. Ook al mist hij nog steeds een beetje explosiviteit, intuitie en is nog minder effectief, het talent Dolberg van de EL is er zeker nog.

30 november 2018 om 13:28
0

Inderdaad, zulke talenten zie je niet vaak voorbij komen. Zowel Fischer als Dolberg zijn ras voetballers en doen bijna alles op intuïtie. Verschrikkelijk zonde dat Fischer niet wat meer geduld had, want ik had hem nog graag bij ons zien voetballen. Dolberg heeft na zijn blessure ook een wat mindere fase gekend, echter zal dat niet lang meer duren voordat hij terug in vorm is. Wel ben ik van mening dat het sneller zal gaan door hem te laten staan en niet iedere wedstrijd te wisselen voor Huntelaar. (ook al brengt Huntelaar iets extra's op het moment)

30 november 2018 om 13:29
0

@Migi

Dolberg heeft ook al laten weten nog niet weg te willen bij Ajax. Hij weet dat hij, zeker momenteel, nog niet klaar is voor de stap naar het buitenland. Ik zie ‘m dan ook nog niet verkassen naar Roma.

Sowieso hoort het bovenstaande artikel ook meer thuis in de rubriek ‘in de wandelgangen’. Kranten schrijven zoveel om hun pagina's op te vullen. (sub)Topclubs zullen altijd geïnteresseerd op Ajax-talent letten en jongens als Dolberg en Van de Beek in de scoutingsrapporten hebben staan, maar van concrete belangstelling lijkt mij vooralsnog geen sprake.

Uberhaubt moet Ajax nog willen meewerken en de speler openstaan voor zo’n club. Voorlopig zal Karsdorp nog even alleen zonder de ‘gezellige’ Dolberg op de tribune plaats moeten nemen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

114 fans
Aanvaller, 21 jaar

AS Roma

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AC Milan6819
6.AS Roma6618
7.Torino6315
8.Lazio5910
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren