Bekijk in artikel
19 november 2018 om 13:53
0

Volgens mij krijgt de het hoogstgeplaatste niet-gekwalificeerde (via de EK-kwalificatie) land van de A-divisie (of B-divisie) het ticket van de winnaar van de Nations League, mits deze zich via de reguliere kwalificatie geplaatst heeft.
Wat ik niet begrijp is de play-offs na de kwalificatie. Als toch 20 landen zich via de reguliere kwalificatie plaatsen en 4 via de Nation's League, dan zijn de 24 plaatsen toch vergeven. Waarom dan nog play-offs na de EK-kwalificatie?

Reacties

20 november 2018 om 14:12
0

Na de gewone EK kwalificatie gaan de beste 4 van iedere Nations League divisie die nog niet geplaatst zijn voor het EK de play-offs in. Die worden in maart 2020 gespeeld, dan worden dus pas die 4 tickets vergeven.

20 november 2018 om 14:17
0

Ik heb het inmiddels gelezen, maar toch bedankt! De kans is natuurlijk aanzienlijk dat de finaleronde van Divisie A voornamelijk uit ploegen gaat bestaan van Divisie B met deze opzet.
Eerst wordt gespeeld om de winst van de Nation's League (2019) en het jaar daarna wordt om de tickets gestreden.
Dus wat eerder gezegd werd dat de 4 tickets worden verdeeld onder 4 divisies is onjuist. Dat is namelijk mits 4 teams van de A-divisie zich niet rechtstreeks plaatsen.

20 november 2018 om 17:54
0

Steek

Ja, klopt grotendeels, maar per divisie is wel degelijk 1 ticket beschikbaar. Het is inderdaad mogelijk dat de playoff van divisie A wordt gevuld met enkele B- of zelfs C-landen. Dan heb je dus bijvoorbeeld 1 A land, 2 B landen en 1 C land die strijden om het A-ticket. En daarnaast 4 B landen die strijden om het B-ticket, etc etc. Er zal dus in ieder geval één D-land zich plaatsen, plus één C-land (of een tweede D-land), etc.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren