Bekijk in artikel
17 november 2018 om 09:52
0

En onzebondscoach wordt door Edwin Evers gebeld in de ochtendshow en die vertelt gewoon doodleuk dat je je niet kan plaatsen via de Nations League. Hahah, echt ongekend. Die lui zijn er 24 uur per dag mee bezig en snappen het nog niet..

Reacties

17 november 2018 om 11:58
0

Eeeh door Edwin Evers...... de kans vrij groot dat je Koeman niet hebt gehoord.... gaven de broertjes de Boer ook nog een reactie 😉

17 november 2018 om 13:33
0

Huh, deze snap ik even niet denk ik

17 november 2018 om 14:00
0

Evers heeft Frank en Ronald de Boer jarenlang geïmiteerd. Was nog best komisch ook. Maar ik begreep dat Koeman echt bij 'm in de studio zat en dat hij de plank aardig mis sloeg met die Nations League. Best raar inderdaad.

17 november 2018 om 14:18
0

Oh inderdaad ja, die drong ff jiet door haha! Ja Edwin belde hem op donderdagochtend en Koeman vertelde expliciet dat er via de NL geen directe tickets vergeven worden. Ik wist niet wat ik hoorde, hoe kan de bondscoach daar nou niet van op de hoogte zijn..

20 november 2018 om 17:20
0

Hij heeft wel een beetje gelijk. Er komt na de kwalificatie een play off met de best geklasseerde landen uit de Nations League, die nog niet geplaatst zijn

21 november 2018 om 15:53
0

Er kunnen ook geen directe tickets verkregen worden via de Nation's League.

Als je je niet kwalificeert via de reguliere manier dan heb je nog een escape d.m.v. play-offs gebaseerd op de Nation's League resultaten (winnaars van de A poules plaatsen zich daarvoor, andere landen maken een kans als deze landen zich al direct hebben geplaatst).

Het is best verwarrend allemaal zo'n nieuw toernooi, en al helemaal omdat de media hun huiswerk niet doen en alles door elkaar roepen.

17 november 2018 om 17:44
0

Geen idee hoe hij het zei, maar misschien dat hij dacht aan dat je je niet rechtstreeks kan plaatsen via de Nations League. Dat klopt, ook als je groepswinnaar wordt en in maart algemeen kampioen van de Nations League wordt.

Groepswinnaar worden geeft je wel toegang tot een play-off toernooi in 2020, waar je je alsnog kan plaatsen voor het EK. Dat is dan in het geval dat je via de groepsfase van het reguliere kwalificatietoernooi je niet weet te plaatsen. Het is dan eerder een vangnet, technisch gezien kan je je dan inderdaad niet plaatsen voor het EK via de Nations League, maar voor die play-offs waar je wel of niet aan meedoet.

Het is wel een handig vangnet, want als de meeste ploegen van de eerste twee liga's zich kwalificeren en Nederland niet, maar wel groepswinnaar wordt in de Nations League, dan komen ze in die play-offs (Niet de NL-play-offs van volgend jaar, maar de EK-play-offs) de zwakste ploegen van liga B en misschien wel liga C tegen.

Er zijn heel veel variabelen, maar waar het op neerkomt is dat je beter het zo goed mogelijk doet in de Nations League zodat je een backup hebt wanneer je het in de normale groep het verpest.

17 november 2018 om 22:33
0

Bedankt voor de uitleg! Snap(te) er weinig tot niks van. Wat een onnodig, overbodig en ingewikkeld systeem.. Waar dit nou goed voor moet zijn.. Leuk die bobo-praatjes over niveau omhoog, er zal wel geld aan verdiend worden..

18 november 2018 om 11:50
0

Het is super ingewikkeld inderdaad. Het geeft het idee dat je nu ergens om speelt, maar het is eigenlijk niets in een mooi jasje.

Enkel voor de kleinste landen is de Nations League van groot belang, een land als Kosovo, Macedonië of Luxemburg kan groepswinnaar worden en in die playoff in maart 2020 zich opeens plaatsen voor het EK.

18 november 2018 om 15:04
0

Wat hierboven staat is volslagen onzin.
Lezen jullie het artikel wel?

Er staat letterlijk:
"20 van de 24 deelnemers zullen zich via de EK-kwalificatieserie plaatsen, terwijl de overige 4 tickets in de Nations League zijn te verdienen. "

En van de 4 tickets die te verdienen zijn in de NL krijgen de finalisten er direct 2, er staat ook daar weer letterlijk:
"de nummers éã©n en twee plaatsen zich direct voor Euro 2020."

Waarom spreiden jullie toch zoveel onzin als alles er gewoon staat?

18 november 2018 om 16:34
0

En van de 4 tickets die te verdienen zijn in de NL krijgen de finalisten er direct 2, er staat ook daar weer letterlijk:
"de nummers éã©n en twee plaatsen zich direct voor Euro 2020."

----

Ja, dat heb je dus verkeerd begrepen, want dat zinnetje heeft betrekking op de kwalificatiegroep, niet op de Final Four-playoffs noch op de EK-playoffs van 2020. Finalisten plaatsen zich niet direct voor het EK. Je kan letterlijk een situatie hebben waar Nederland, Spanje, Portugal en Kroatïe hun Nations League-groep winnen en naar de Final Four in 2019 gaan, zich later niet via het reguliere kwalificatietoernooi plaatsen en vervolgens met z'n vieren moeten strijden om 1 plek in 2020. Ongeacht wie van die vier landen algemeen Nations League-kampioen wordt in 2019. Je kan dus de Nations League winnen en je nog steeds niet plaatsen voor het Ek.

Dus jouw onbeschofte reactie is leuk en aardig, maar zorg ervoor dat je dan op z'n minst alles goed hebt begrepen, want ik heb niks verkeerds gezegd.

20 november 2018 om 17:45
0

R31n13r

Waarom toch die paniek? Alles wat The Roscoe zegt, klopt.

In de media zijn er veel berichten die onduidelijk, onscherp en soms zelfs onjuist zijn geformuleerd. Ook Tom Egbers was gisteravond de draad volledig kwijt. The Roscoe zegt ook terecht in #22 dat die ene zin weer over de gewone kwalificatie gaat, terwijl andere zinnen weer over de Nations League gaan. Dan wordt het allemaal wel erg verwarrend.

21 november 2018 om 11:17
0

Edwin Evers is toch gestopt bij Radio 538?? Of heb ik iets gemist?

21 november 2018 om 14:40
0

Zermatt, iets gemist? In ieder geval de laatste weken 538 tussen 6 en 10 in de ochtend.

21 november 2018 om 14:34
0

"de vier groepswinnaars van Divisie A spelen in juni 2019 om de winst van de Nations League. Er worden twee halve finales gespeeld, een troostfinale en de finale. In de eindstrijd staat de trofee en nog een bonus van 4,5 miljoen euro op het spel. Het gaat in deze finales nog niet om een EK-ticket. Deze zijn alleen via de play-offs in maart 2020 te verdelen."

Het lijkt mij dat Koeman het dus over een ander onderdeel van de Nations League heeft... Ja oké door de groepswinst heeft Nederland zich ook gekwalificeerd voor de betreffende play-offs, maar...: "het kan voorkomen dat de groepswinnaar zich al via de EK-kwalificatie heeft geplaatst. In een dergelijk geval wordt de plaats in de play-offs overgenomen door het beste nog niet geplaatste land uit de divisie."

2 december 2018 om 09:42
0

De nations league heeft zeker zijn voordelen gebracht, maar ook zijn nadelen. Veel spelers van de topclubs ogen niet fris en vermoeiend, daardoor halen zij hun niveau niet. Een goed voorbeeld is Modric, die speelde een fantastische WK, ging na een korte vakantie terug naar Real, maar door zoveel wedstrijden, ook met Kroatie haalde hij zijn niveau niet. Hij kwam echt pas tot rust toen hij geblesseerd raakte en daardoor paar weken niet speelde, geld ook voor carvajal bijvoorbeeld. het is nogmaals een uitstekend initiatief en het brengt zeker ook prachtige wedstrijden( wij wonnen van Frankrijk met mooi voetbal), maar als we echt willen blijven genieten van club voetbal, moeten ze echt de spelers niet overbelasten. Zie messi of ronaldo, die beiden even geen interlands spelen, ze maken nog steeds het verschil, terwijl bijvoorbeeld een Griezmann geen schim is van de speler van vorig seizoen. Laten we hopen op een gunstige loting!

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren