Bekijk in artikel
13 november 2018 om 09:48
0

Het is allemaal zo makkelijk roepen dat er geen visie is. Sinds de nieuwe directie in de zomer van 2017 is aangesteld vind ik dat er wel degelijk visie is. Er is een duidelijke visie waar NEC heen wil, met wat voor speelwijze en wat voor selectie daar bij hoort. Er wordt sindsdien gekozen voor een selectie met vrijwel alleen maar Nederlanders of in ieder geval Nederlands sprekende spelers met een mix van jonge talenten en een paar ervaren karakterspelers. Vorig seizoen konden ze niet direct de trainer vinden die bij die visie hoorde en hebben ze tijdelijk Adrie Boogers hoofdtrainer gemaakt. Op dat moment wilden ze ook al De Gier als trainer maar Almere wilde hem niet laten gaan. Dat ze vervolgens in de winterstop Pepijn Lijnders aanstelden was een grote fout, maar uiteindelijk hebben ze met De Gier voor dit seizoen alsnog de trainer gekregen die in het plaatje paste.

Als je voor het seizoen keek naar het hele plaatje met de selectie die er stond die uitgebalanceerd leek met veel kwaliteit, spelers met een goede mentaliteit en een goede mix van ervaring en talent, gecombineerd met een coach die met Almere heeft laten zien aanvallend te kunnen spelen en bovendien een clubheld is, dan zag het er gewoon uitstekend uit. Alle analisten die de eerste divisie nauw volgen concludeerden dat NEC er uitstekend voorstond en een van de grootste titelkandidaten zou zijn en de supporters waren voor het eerst sinds jaren weer echt positief.

Op dit moment is het voor mij echt onverklaarbaar dat het er niet uitkomt. Tuurlijk hebben we veel pech gehad met blessures, vooral met de blessure van Alblas nadat Coutinho onverwachts was gestopt, maar met het team wat er nu staat mag je nooit zo door de ondergrens zakken als de afgelopen weken 2 keer is gebeurd. Ik weet niet of er iets speelt in de selectie dat dit zou kunnen verklaren, maar ik denk dat de je de directie weinig kan verwijten en zeker niet een gebrek aan visie. Nu is het zaak om ook nu alles tegenzit toch vast te houden aan deze visie en dus niet allerlei noodingrepen te gaan doen. Ik denk dat De Gier zeker nog de juiste man op de juiste plek is en wellicht dat een mentor zou kunnen helpen als tijdelijke oplossing om de boel weer op de rit te krijgen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

nec77
Geplaatst op 13 november 2018 om 09:48

2 fans
Coach, 50 jaar

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC5813
10.SC Cambuur5813
11.Jong Ajax5614
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren