Bekijk in artikel
9 november 2018 om 08:16
0

PSV heeft gewoon een hele slechte loting gehad. Zij hebben wel punten binnen geharkt door kwalificeren voor de poulefase. Grappig is de scenario dat als Ajax overwintert in de CL en PSV kampioen wordt dat PSV dan weer rechtstreeks naar poulefase gaat. Na de winterstop kan PSV lekker op competitie concentreren. Ajax moet dan weer kwalificeren.

Reacties

9 november 2018 om 08:25
0

Nou super grappig man.

Alleen spelen voor het kampioenschap en de rest boeit je geen flikker.

Zou toch liever eens Europees ver komen en NL hoog op de kaart willen zetten.
Dadelijk zakken we weer en speel je voorronde als kampioen.. Grappig he?

9 november 2018 om 08:48
0

Nou, het is niet zo dat ze bewust van Barcelona, Spurs en inter verloren om zich lekker op de competitie te richten. En het is wel enigszins ironisch dat Ajax wellicht ervoor zorgt dat PSV zich als kampioen rechtstreeks plaatst.

9 november 2018 om 09:37
0

Lijkt me nogal voorbarig, begin November al vaststellen dat PSV kampioen wordt

9 november 2018 om 11:40
0

Vandaar ook ‘wellicht’ 😉

9 november 2018 om 11:44
0

We zijn gewoon afhankelijk van een Europees wonder iedere editie, want elke keer aan de start van het Europees seizoen zijn 2 of 3 teams na 2 wedstrijden in de voorronde EL al uitgeschakeld.
Kan iedereen wel leuk roepen ja ze hebben minder kwaliteit dan Ajax en Psv, maar je maakt mij niet wijs dat die ploegen in de vroege voorronde EL potjes wel van hoog niveau zijn. God zij dank doet Ajax het (alweer) bovenverwachting goed.

Als nou iedere club 1 of 2 tegenstanders eruit kan wippen in de voorronde EL dan zijn deze positieve uitstekers van Ajax bonus en kunnen we ook eens een keer stijgen op die ranglijst ipv iedere keer proberen die achterstanden weg te werken.

9 november 2018 om 08:26
0

Dat lijkt me een heel realistisch scenario. Als ze Ajax-uit niet verliezen zie ik PSV niet meer bedreigd worden

9 november 2018 om 08:47
0

Valt wel mee als je zag dat PSV met mazzel won bij Fortuna, Zwolle en Groningen. Daarentegen had Ajax dat tegen Vvv. Reken je al die wedstrijden als gelijke spelen, dan had PSV 6 punten minder en Ajax 2 punten minder en zou het verschil op de ranglijst 1 punt zijn. Ik kan met niet voorstellen dat PSV 33 wedstrijden gaat winnen en Ajax 31.

9 november 2018 om 10:16
0

Dit is natuurlijk ook wel weer een kul verhaal, het altijd erbij halen 'met mazzel winnen'. Je hebt aan de andere kant dan tegen de favoriet wel met 3-0 gewonnen, waarin je heer en meester was. De Ligt was inderdaad toen een aderlating, maar rechtvaardigt het verlies niet. Al ben ik er inderdaad wel bang voor dat het in de volgende wedstrijden een keer fout gaat

9 november 2018 om 11:00
0

Je bent niet erg consequent valt me op. Eerst val je mijn mening/reactie frontaal aan (omdat je niet wilt horen dat PSV geluk heeft gehad in de genoemde wedstrijden) door het een kul verhaal te noemen om vervolgens te bekennen dat je er bang voor bent dat het in de volgende wedstrijden een keer fout gaat.
Je doet alsof geluk geen parten speelt in het voetbal. Dan sluit je je ogen voor de werkelijkheid. Kijk naar Ajax - Benfica en vergelijk dat met PSV - Inter. Bij Ajax scoort Nous middels een van richting verandert schot in blessuretijd en bij PSV-Inter maakt de arbitrage twee cruciale fouten door eerst de keeper van Inter te sparen met geel, waar rood op zijn plaats was om vervolgens bij de gelijkmaker buitenspel over het hoofd te zien.
Of ben jij ook zo ene dat je het doelpunt van Ajax tegen Benfica typisch Lucky Ajax noemt en de treffer van de Jong tegen Zwolle pure wilskracht en doorzettingsvermogen?

9 november 2018 om 11:12
0

Dus omdat PSV alle wedstrijden wint (met of zonder in de laatste 10 minuten te scoren) moeten ze dat maar blijven doen. Nee ik noem het totaal geen geluk meer. Wedstrijden zoals vorig jaar tegen Zwolle, waarin Isimat nog even scoort noem ik geluk. Ik zie echter de laatste wedstrijden wel verschil in het spelbeeld van Psv. Veel beter in de wedstrijden tegen Fortuna, Zwolle en Groningen, waar het tegen Vitesse in mijn ogen echt door de mand viel. En om die reden zie ik ze wel een keer verliezen. De CL kan ik niets nuttigs over zeggen, ik ben als supporter blij dat je deze potten speelt, en de resultaten vallen mij alleszins mee, alleen het voetbal niet. Maarja, het is CL dus partijen op zich. Als supporter vond ik het nog niet eens rood van de keeper bijvoorbeeld.

Dus ja, ik vind (mening) het kul gezegd dat PSV met mazzel wint, en de what-if statistieken helemaal. Ik doel ook niet persoonlijk op jou, alleen het stukje mazzel wel.

De goal van Ajax vond ik trouwens ook geen geluk, heerlijk balletje van Ziyech. Verder nauwelijks de wedstrijd gezien!

9 november 2018 om 11:43
0

Ik doelde op de goal van Nous in de thuiswedstrijd. In blessuretijd een van richting veranderd schot. Ik noem dat mazzel.

Maar natuurlijk mag jij jouw filosofie op voetbal hebben, dat lijkt me logisch. Maar dat het aspect geluk een vrij grote factor speelt in voetbal in mijn optiek, daarin verschillen we duidelijk van mening en gelukkig mag dat.

Ook die keeper van Inter. Duidelijk meningsverschil. Zeer slecht ingeschat van de scheidsrechter door te stellen dat nog vier verdedigers tussen Bergwijn en de bal konden komen. Als er al één tussen had kunnen komen, had die ene moeten keepen. Hoe 100% wil je een kans hebben zeg maar. Was in mijn optiek een duidelijke rode kaart.

En even serieus, vond je PSV beter tegen Zwolle?

9 november 2018 om 12:25
0

Ja, vergeet voor het gemak lekker die 1-1 in de 88ste minuut van de Ligt tegen Heracles.

9 november 2018 om 12:29
0

Ik zie iedereen roepen dat 5 punten een grote voorsprong is en dat Psv het kampioenschap al kan vieren. We zijn nog niet eens op 1/3e deel van de competitie. Wie er kampioen wordt kan nog geen zinnig woord over gezegd worden, behalve dat Psv op dit moment het voordeel heeft.

P.s. Ik vond dat Pec erg weinig in te brengen had de 1e helft als ik eerlijk ben en als de score al was opgelopen tot een 3-0 voor Psv heeft niemand het meer over dat Pec de 2e helft domineerde. Puur omdat Psv laat scoort wil niet zeggen dat het onverdiend was.

9 november 2018 om 08:26
0

Komend seizoen moet de kampioen sowieso (helaas) voorronde CL spelen... pas in seizoen 2020/2021 hebben we dacht ik iets aan deze gesprokkelde punten.

9 november 2018 om 09:20
0

Je UEFA coëfficiënt gaat over het seizoen ná het volgende seizoen. Dus in 2018/19 behaalde punten en ranking tellen mee voor 20/21

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren