Bekijk in artikel
8 november 2018 om 22:19
0

''zo gaf scout Serge Fournier de dertienjarige Yann Gboho uitstekende beoordelingen mee, maar werd de speler vanwege zijn huidskleur weggestuurd.''

Ik vind dit moeilijk te geloven, als huidskleur een issue was dan was het grootste gedeelte van hun selectie niet donker.

Reacties

8 november 2018 om 22:37
0

Dat is toch juist precies wat er staat: ''gepoogd zou zijn om het aantal donkere spelers te verminderen.'' en ''westerloppe van mening was dat PSG een betere ‘balans’ in het scouten moest zien te vinden.''

Er wordt dus nergens gezegd dat er nu geen donkere spelers zijn, maar juist dat ze dat om die reden proberen te verminderen.

8 november 2018 om 22:46
0

Alleen wordt er helemaal niet vermindert. Afgelopen zomer zijn er weer donkere spelers bij gekomen en ook donkere spelers uit de jeugd zijn doorgestroomd naar het eerste.

8 november 2018 om 22:50
0

Of het uiteindelijk is gelukt of niet doet er wat mij betreft niet toe. Het gaat erom dat spelers etnisch geclassificeerd werden en dat is ook door PSG bevestigd.

9 november 2018 om 01:11
0

Is dat op zich erg dan? Volgens mij kun je daar ook nuchter mee omgaan. Je moet er alleen niet in doorslaan natuurlijk, maar dat geldt omgekeerd ook. Mensen zijn nu eenmaal niet allemaal gelijk, dit kun je constateren zonder een waardeoordeel uit te spreken.

9 november 2018 om 06:34
0

@falcao Alleen, wanneer de etniciteit reden is om iemand weg te sturen, dan ben je natuurlijk gewoon aan het discrimineren. 'He! Hij is Afrikaans/West Europees/Indisch/Martiaan. Hij mag hier niet voetballen. Kom maar terug als je een andere etnische achtergrond hebt". Dat mag niet maar, daar zou wel sprake van zijn geweest

9 november 2018 om 09:50
0

Discrimineren doe je per definitie als je quota instelt. Discrimineren betekent namelijk uitsluiten. Dat doe je ook wanneer je vrouw A kiest en niet vrouw B. Dan discrimineer je immers vrouw B. Zo is het leven. Niet te overspannen over doen lijkt me. Maar overdrijven moet je het natuurlijk ook niet.

9 november 2018 om 11:26
0

@falcao de term discriminatie bevat in het normale gebruik een element van onrechtmatigheid: het maken van onderscheid op een onrechtmatige manier. Bijvoorbeeld het maken van onderscheid op basis van huidskleur of etnische achtergrond. Dat is wat hier aan de hand is. Dat is natuurlijk totaal wat anders dan wat jij schrijft over vrouw A en vrouw B. Het gaat om de reden dat je onderscheid maakt. Als je iemand af wijst voor een sollicitatie omdat die persoon een slechtere kandidaat is dan een ander, dan is dat geen discriminatie. Als je die kandidaat afwijst omdat hij een huidskleur heeft die je niet aan staat, dan is dat wel discriminatie. Ik neem aan dat je zelf ook dat verschil wel ziet? het ene is geen reden om je druk om te maken, het ander wel. Echte discriminatie is niet iets om luchtig over te doen.

9 november 2018 om 11:31
0

@ Aze/che

Het staat in documenten, het is zeer concreet gemaakt, en PSG heeft het probleem zelfs toegegeven. Wat is er dan moeilijk te geloven? Het staat allemaal voor ons neus, je hoeft het alleen maar te lezen.

Jij trekt een geheel eigen conclusie omdat er nog steeds een hoop donkere jongens in de selectie zitten. Maar dat doet er niet toe. De documenten beschrijven juist dat ze dat minder willen. En dat ze dus gericht zoeken naar spelers met een andere (franse? Westerse?) achtergrond. Dit is een van de meest duidelijke, ondubbelzinnige gevallen van discriminatie die je kan hebben. Het staat gewoon op papier, en het is toegegeven. Wat wil je nog meer weten, voordat je gelooft dat er gediscrimineerd werd?

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC6526
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2730
T. TuchelUnknown
MarquinhosVerdediger263
J. DraxlerMiddenvelder263
Thiago SilvaVerdediger250
T. KehrerVerdediger251
Á. Di MaríaMiddenvelder259
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren