Bekijk in artikel
7 november 2018 om 16:07
0

@sirius

Je schrijft: "het probleem waar men aan voorbij gaat is wat al die extra kosten zullen doen met Feyenoord als ze op dat moment niet presteren. Ik mis in veel gevallen een beetje de "maar" als ik de voorzitter van Feyenoord hoor spreken".

Het ligt heel anders dan je denkt. Ik heb me er een beetje in verdiept en meen nu te weten hoe het precies in elkaar steekt. Het stadion wordt geen onderdeel van de begroting van Feyenoord, maar een aparte entiteit met een aparte begroting. Volgens mij een NV. Het is ook niet zo dat Feyenoord geld gaat lenen bij de bank om het stadion te bouwen, maar dat investeerders (waaronder de Gemeente) de kosten ervan zullen dragen en daarmee dus ook de grootste risicos. Het stadion gaat aandelen uitgeven en de investeerders krijgen voor hun investering een bepaald aantal aandelen, waarop dividend gaat worden uitbetaald

Feyenoord wordt de bespeler van het stadion, maar behoeft geen huur te betalen. Ook krijgt de club een prestatievergoeding voor de wedstrijden die het in het stadion speelt. Dat is die veelbesproken 25 miljoen, althans dat bedrag wil de club ontvangen. De revenuen van het stadion komen niet rechtstreeks ten goede aan Feyenoord, maar aan de exploitatie van het stadion. Hoe hoger de winst, hoe hoger de prestatievergoeding voor de club. Die 25 miljoen waarover wordt gesproken, is een garantiebedrag, dat de club hoe dan ook krijgt, ook als er verlies wordt geleden.

Bron:https://www.ad.nl/rotterdam/feyenoord-krijgt-...

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren