Bekijk in artikel
7 november 2018 om 15:06
0

@F-18/TACP

Je schrijft: "ik blijf het frappant vinden dat Feyenoord die 25 miljoen eist. aangezien de club zelf geen rooie cent heeft om zelf ook maar een kleine financiële bijdragen te leveren (correct me if I´m wrong). Voor dit hele project is de club volledig afhankelijk van derde partijen".

Het stadion is maar een klein onderdeel van een veel groter project, waaraan voor investeerders veel geld valt te verdienen. Het stadion moet het uithangbord worden van dat project en je hebt niets aan stadion zonder een club die daar in gaat spelen. Daar speculeert Feyenoord op. Feyenoord heeft weliswaar zelf niet veel geld om te investeren, maar voor Rotterdam wel een grote publicitaire waarde die de investeerders nodig hebben om het project van de grond te krijgen. Zonder Feyenoord natuurlijk ook geen Feyenoord City.

Reacties

7 november 2018 om 15:25
0

Het probleem waar men aan voorbij gaat is wat al die extra kosten zullen doen met Feyenoord als ze op dat moment niet presteren. Ik mis in veel gevallen een beetje de "maar" als ik de voorzitter van Feyenoord hoor spreken.

Het is namelijk niet zo dat dit stadion geen problemen op kan leveren voor Feyenoord en ze zien alles wel heel erg optimistisch in. De club zal in alles moeten groeien en daar gaan prestaties mee gepaard. Blijven die uit, bouwen de schulden zich in een snel tempo op en dan kan het een groot probleem gaan worden.

7 november 2018 om 16:11
0

@ Scepticus38

Ik ben mij er terdege van bewust dat het nieuwe stadion onderdeel is van een groter plan met betrekking tot het renoveren/verbeteren van een compleet stadsdeel. Dat daar commercieel kansen liggen snap ik, en ik zou het toejuichen als Feyenoord er eindelijk echt eens in zou slagen om de economische slagkracht van haar achterland te mobiliseren. Daar waar economische ontwikkelingen iets beter in te schatten zijn dan sportieve ontwikkelingen blijf ik het toch een hele zware eis vinden van een partij die weinig tot geen garantie met zich mee brengt.

Natuurlijk zou het mooi zijn wanneer het spelersbudget structureel opgekrikt kan worden, maar ben jij dan niet van mening dat er op technisch en bestuurlijk vlak er teveel fout gaat bij jouw club ? Van Geel kan goed verkopen, maar wanneer het op aankopen gaat is zijn track record toch aanzienlijk minder (was ook zo bij zijn vorige werkgevers). Bij mijn weten zijn er (nog) geen serieuze plannen van Feyenoord om Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie te laten spelen, en is er na de A1 niks voor de jeugd van Feyenoord.

Of het nu om mijn club Ajax of Feyenoord gaat; denk ik dat geen van beide clubs ooit zoâ´n grote spelersbudget zal krijgen waardoor zij zich feitelijk alleen met aankopen kunnen bedruipen. Als ik investeerder ben, ik hoor zoâ´n eis van een partij die zelfs niets niet zoveel kan inbrengen en waarvan je maar moet afvragen of er daadwerkelijk sterk verbeterde sportieve prestaties zullen plaats vinden. Terwijl er op het technische/bestuurlijk niveau er nog heel wat aan en opmerkingen zijn, vind ik dat nogal wat.

Of het project toekomst heeft of niet, het gaat om verschrikkelijk veel geld (inclusief publieks geld), wanneer het fout gaat bij dit soort grote projecten is uiteindelijk toch elke keer weer de overheid (of dat nu op staats, provinciaals of gemeentelijk niveau is maakt niet uit) die hier voor op draait. Dan blijf ik erbij dat ik zoâ´n eis nogal wat vind voor een partij die hoe je het ook went of keer volledig afhankelijk is van derden voor de realisatie hiervan. Ook de laatste alinea van "rogerzzz." (informatie die ik nog niet elders in deze discusfusie heb voorbij zien komen, vandaar mijn compliment aan hem) vind ik waardevol om mee te nemen waarom ik dit een frappante eis vind.

Off-topic: ik zag zojuist dat bovenaan dit topic ook op mij gereageerd had, ik moet er helaas vandoor. Ik zal vanavond na Ajax kijken of het lukt om daar nog op te reageren en anders word dat morgen als je dat goed vind. "itâ´s safe to say", dat ik de kritiek op Overmars terecht vond, en dus niet met jouw eens bent. Alleen deelde ik die kritiek al ver daarvoor al voordat de rest van mijn mede supporters en de media kritiek kregen, maar goed to be continued.

7 november 2018 om 16:45
0

@F-18/TACP

Je schrijft: "natuurlijk zou het mooi zijn wanneer het spelersbudget structureel opgekrikt kan worden, maar ben jij dan niet van mening dat er op technisch en bestuurlijk vlak er teveel fout gaat bij jouw club ?"

Voor de goede orde: Feyenoord is niet mijn club, dat is Ajax. Om je andere vraag te beantwoorden: Ik vind helemaal niet dat er zoveel mis gaat bij Feyenoord. Die club komt van heel ver na een lange periode van wanbeleid en begint er langzaam weer bovenop te komen. Er is echter weinig geld waardoor financieel ook weinig mogelijk is. Dat is niet de fout van Van Geel, die kan niet anders dan roeien met de riemen die hij heeft. Dan moet je hem ook als zodanig beoordelen. Ajax heeft in dezelfde periode als Feyenoord ook wanbeleid gevoerd en had in dezelfde problemen terecht kunnen komen als Feyenoord als men niet de beschikking had gehad over de beursgelden om de verliezen mee af te dekken. Dat wanbeleid heeft er echter wel voor gezorgd dat Ajax na de machtsovername nog nauwelijks geld had en door de vorige bestuurders werd opgezadeld met een verliesgevende begroting. Met als gevolg dat er bezuinigd moest worden. Daardoor was er nauwelijks geld over om te investeren en moest Overmars met een slecht gevulde beurs de transfermarkt op. En kwam dus logischerwijs op de proppen met matige spelers. Net als Van Geel kreeg ook hij daarvoor van veel supporters volkomen ten onrechte de strontkar over zich heen, terwijl zijn handelen gewoon een kwestie was vaan oorzaak en gevolg. Toen hij meer geld te besteden kreeg, kwam hij ook met betere spelers terug en ik ben er van overtuigd dat dat ook met Van geel het geval zal zijn als hij meer budget tot zijn beschikking krijgt.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren