Bekijk in artikel
7 november 2018 om 13:14
0

Ik snap hierin Advocaat wel, is toch een extra dag om te herstellen

Reacties

7 november 2018 om 13:21
0

Ik snap hem niet. Donderdag - zondag gebeurt zeer vaak. Beker, EL en soms zelfs competitiewedstrijden.

7 november 2018 om 13:57
0

Moet je eens voorstellen als bijvoorbeeld Ajax in de Europa Leugue een wedstrijd heeft gespeeld en op zondag om 12:15 tegen PSV moest spelen. Dan zouden alle Ajax fans boos worden op de KNVB en terecht. Fc Utrecht wordt hier gewoon benadeeld door de KNVB dus ik snap de boosheid van Advocaat wel.

7 november 2018 om 14:13
0

In seizoen 2016-2017 speelde Ajax ook op donderdagavond in de Europa League en speelde ze op zondag om 12.30 uur tegen.. FC Utrecht.. Kan me niet herinneren dat er toen veel omte doen was. Laat staan dat FC Utrecht heeft gezegd ''doe maar wat later''..

7 november 2018 om 14:14
0

@bergwijn, Advocaat is een gepassioneerde oude baas, die uit emotie de realiteit nog weleens uit het oog wil verliezen. Helemaal niet erg, maar je moet niet aankomen met het feit dat Ajax nooit EL heeft gespeeld op Donderdag waarna het de ochtendwedstrijd op zondag moest spelen, want dat is in het recente verleden nog gebeurd. Ajaxfans zijn dat gewend, die kijken nergens meer vanop.

7 november 2018 om 14:32
0

Dat gebeurt regelmatig, EL spelen en 12:30 wedstrijden hebben we regelmatig gehad afgelopen jaren.. En niemand wordt boos.

7 november 2018 om 14:43
0

Eerst op donderdagavond spelen en daarna op zondag om 12:15 uur is geen probleem als dat voor beide teams geldt.
Nu heeft FC Utrecht twee hele zware wedstrijden achter elkaar en bovendien een dag minder rust dan de tegenstander.
Advocaat heeft dus absoluut een punt.

7 november 2018 om 15:52
0

Klopt K. van Linnen. Maar vaak zie je dan dat de club die donderdag in de EL in actie is gekomen zondag om 16:45 speelt, de laatst mogelijke aanvang in de eredivisie. Utrecht moet nu om 12:30 opdraven dus ik snap in die zin wel dat Advocaat het gevoel heeft dat de KNVB geen rekening houdt met Utrecht.

7 november 2018 om 17:18
0

Omdat het een risico wedstrijd is moet hij om half 1 maar Utrecht kan ook op woensdag die bekerwedstrijd tegen Feyenoord spelen.

7 november 2018 om 17:38
0

Risico wedstrijd is bull shit toch want fey-Ajax is dat ook en die word kwart voor 5 gespeeld!

7 november 2018 om 13:22
0

Dan werk je zeker bij het FNV? Beetje overdreven hoor, dit is meer dan genoeg rust tussen wedstrijden

7 november 2018 om 13:43
0

Dat zijn commerciele redenen volgens mij. Dus ik snap hem niet, want Utrecht wil toch ook geld?

7 november 2018 om 13:55
0

Preken voor eigen parochie wat Advocaat hier doet, en nog op een treurige manier ook. Utrecht-Ajax op de zandvlakte vorig jaar vergeten,of vergeten we ook dat Ajax al sinds juni CL (voorronde) speelt. Dat hoort er schijnbaar bij, maar 2 wedstrijden in 1 week voor Utrecht waar Ajax 1 dag meer rust heeft,dat mag echt niet Tegen die tijd heeft Ajax al 15 wedstrijden van een hogere niveau in de benen zitten. De selectieve verontwaardiging van Advocaat begint me nu toch wel steeds meer te storen. Dat heeft hij toch helemaal niet nodig.

7 november 2018 om 14:58
0

Ook die zandvlakte lag aan de KNVB en niet aan Utrecht. Mooi om te zien dat je je onwetendheid als feit brengt. Ook haal je een voorronde CL erbij, wat totaal losstaat van de planning van de KNVB om zodoende je mening kracht bij te zetten. Advocaat vindt dat de KNVB hier iets aan moet doen, dat doen ze niet. Zaak gesloten. Maar ga niet doen alsof Ajax benadeeld is door bijvoorbeeld de UEFA..

7 november 2018 om 15:09
0

De zandvlakte lag aan Utrecht. Als jij mij berispt doe het dan wel goed. Utrecht gaf voor de wedstrijd tegen Ajax aan dat het gras vervangen niet mogelijk was. Echter de week erna toen Utrecht de wedstrijd moest maken lag er een nieuwe mat. Dat de Knvb de "mat" goedkeurde doet aan mijn stelling totaal niets af en is ook niet relevant. De onwetendheid ligt hier toch echt 100% bij jou. Daarnaast leg jij mij woorden in de mond. Ik stel de stelling te weinig rust ter discussie, daar gebruik ik de wedstrijden in de CL als een onderbouwing voor. Waar jij het over hebt ontgaat me in deze dan ook totaal. Jij haalt zaken erbij die helemaal niet van toepassing zijn.

7 november 2018 om 15:25
0

Je zegt letterlijk: "of vergeten we ook dat Ajax al sinds juni CL (voorronde) speelt."

Als je zoiets op zo'n manier zegt, mag ik er toch wel van uit gaan dat je dit erbij wil halen om zo je reactie nog meer kracht bij te zetten. Want anders heeft de CL hier namelijk niks mee te maken.
Want dan zou je ook kunnen zeggen "ajax heeft een grotere selectie, dus ze kunnen meer rouleren" of "utrecht heeft meer last van blessures". Daar gaat het echter niet om bij Dick, het gaat er bij Dick om dat de Knvb hier rekening mee had kunnen houden.
Nogmaals, dat doen ze niet want ze staan in hun recht, dus Advocaat zit te zeuren en daar kan je iets van vinden, maar je moet geen dingen erbij halen die totaal niet relevant zijn aan zijn opmerking.

Dan over de grasmat:

De Knvb heeft besloten, nee geëist dat er zware sneeuwschuivers over het natte gras heen zouden rijden om vervolgens alsnog de wedstrijd af te gelasten.
Dat het veld daarna een slecht veld was, klopt. Maar mede door de kou en het tekort aan goed gras (mede door het weer) zorgden ervoor dat het niet mogelijk was om eerder een goede grasmat aan te schaffen en deze te leggen (8/9 dagen minimaal) voordat er weer op gespeeld kon worden.

Je kan die schuld bij Utrecht leggen, maar Utrecht heeft zowel geleden aan de dubbele wedstrijdkosten als een nieuwe grasmat + moesten voetballen op dit veld. Dus als er 1 club is die hier nadeel van heeft ondervonden, is het Utrecht wel. Maar blijf vooral bij je eigen 'feiten' en complottheoriën.

7 november 2018 om 15:48
0

Zo is het maar net Isco. En Rochus, naast het gekut met die grasmat is Utrecht door dat hopeloze besluit van de KNVB ook nog benadeeld omdat het 2x kosten moest maken om het stadion te laten draaien. Of zou Utrecht de inhuur van beveiligers, hostessen, catering, het energieverbruik enz allemaal niet hoeven te betalen? Lijkt me niet he. Als iemand hier benadeeld was dan was het wel Utrecht.

7 november 2018 om 15:54
0

Thanks Jaimy,

De wedstrijdkosten had ik inderdaad nog benoemd in een andere reactie op Rochus.

7 november 2018 om 16:37
0

Zandvlakte kwam doordat de KNVB tegen de wil van Utrecht in zonodig met sneeuwschuivers over de op één na beste grasmat (volgens alle eredivisie spelers) liet crossen. Ken je feiten. Bovendien nogal selectieve verontwaardiging van je aangezien er in die Johan Druif Arena 20 jaar op een waardeloze vlakte gevoetbald moest worden door iedereen.

7 november 2018 om 14:36
0

Meneer advocaat stelt zich in deze een klein beetje aan in mijn ogen.. Utrecht heeft 1 dagje minder rust en Ajax al +-10 wedstrijden meer in de benen.. grow up dit is top voetbal.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

88 fans
Coach, 71 jaar

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren