Bekijk in artikel
7 november 2018 om 12:58
0

Het is totaal 25 miljoen voor spelersbudget. Veel mensen lezen het 25 extra maar dat is niet het geval. Nu is het omstreeks 17 miljoen.

Reacties

7 november 2018 om 13:05
0

ja de eerste jaren maar vanaf 2030 willen ze naar een budget van 40 miljoen doorgroeien

7 november 2018 om 13:15
0

Maar is dat niet extreem optimistisch en naief? Los van de frauduleuze zaken daarna, zie ik ontzettend veel vergelijkingen met de ambities en plannen van FC Twente tijdens het kampioenschap en Feyenoord nu.

Die zijn nu ook verblind door ambitie en ik heb het idee dat ze de boel enorm aan het forceren zijn en daardoor ontzettend veel risico nemen. Ze gaan van veel te positieve cijfers en prestaties uit, terwijl dit in de praktijk eigenlijk altijd tegenvalt.

7 november 2018 om 13:19
0

Van wat ik me kan herinneren werd Twente in rap tempo ambitieus toen men zich een aantal jaren in de top had genesteld. Bij Feyenoord geldt dat er al een decennium gebroed wordt op ideeen om iets aan de verouderde Kuip te doen. Ik denk dat beiden daardoor al moeilijk te vergelijken zijn. Bij Twente was het pure ambitie, bij Feyenoord deels ambitie maar toch deels noodzaak want men speelt daar letterlijk haar wedstrijden in een monument.

7 november 2018 om 13:26
0

Niet echt, want alles aan het plan van Feyenoord schreeuwt ambitie. Je kunt het namelijk ook minder gek maken en later uitbreiden als je daar financieel de middelen voor hebt. Feyenoord gaat ineens van 0 naar 100, terwijl ze net weer gezond zijn. Bovendien neemt dit plan vele risico's met zich mee en ze hebben absoluut niet de garantie dat de prestaties de eerste jaren beter worden.

Dat terwijl je wel in alles zult moeten groeien als club. Dan bouw je in een enorm tempo schulden op die je niet zomaar even weer afbetaalt. Ik heb het idee dat Feyenoord niet uitgaat van de prestaties van de afgelopen 20 jaar, maar uitgaat van een zelf gecreeerd beeld van hoe de toekomst eruit zal zien. Iets dat helemaal niet te voorspellen is.

7 november 2018 om 15:41
0

Bedankt Sirius,
Blijkbaar weet jij hoe het plan in elkaar zit, en weet je ook dat de risico's te groot zijn. Tuurlijk zijn er grote risico's, maar daarom doet Feyenoord ook vrij rustig aan met het plan, en wil het duidelijke afspraken met alle partijen.
Verder noem je een aantal keer "frauduleuze zaken" en ben toch benieuwd wat je hier mee bedoeld?
Verder is de Kuip al 81 jaar oud, (60 jaar ouder dan de Grolsche Veste) dus is het toch niet heel gek dat er een nieuw stadion moet komen. Dat ze het direct goed en groot aan willen pakken vind ik niet vreemd, want op dit moment zijn in de randstad alleen de Ziggo Dome en de Arena beschikbaar voor een mega event. Hier kan ook veel winst geboekt worden voor investeerders. Daarnaast kan Feyenoord ook het stadion ongeveer 20/21/22x per jaar vol krijgen. Genoeg inkomsten, zeker omdat de zakelijke inkomsten flink zullen stijgen.

7 november 2018 om 17:16
0

Aangezien ik de situatie van Feyenoord vergelijk met de situatie van FC Twente sinds het kampioenschap en heel veel gelijkenissen zie, moet ik erbij vermelden dat de frauduleuze zaken omtrent FC Twente daar los van moet worden gezien. Dat is bij Feyenoord namelijk niet van toepassing.

En natuurlijk is het niet vreemd dat Feyenoord naar een nieuw stadion wil, integendeel zelfs. Echter is dit wel een extreem duur project voor wat Feyenoord momenteel is. Ook baseer ik m'n mening op basis van wat ik heb gelezen van economen en experts die sterk hun vraagtekens zetten bij dit project vanwege de enorme risico's.

Feyenoord lijkt het namelijk allemaal wel heel erg optimistisch te bekijken en dan breng je jezelf enorm in de problemen. Je denkt toch zeker niet dat Feyenoord direct aan het stadion gaat verdienen?

Er zal afgelost moeten worden en dat kost veel geld. Bovendien zal de club in alles moeten groeien om richting Ajax en PSV te gaan, terwijl ze nog lang niet zoveel middelen hebben. Dat op zich is al een aardig risico.

Bovendien is de club direct kwetsbaar voor prestaties, daar waar het nu nog gewoon derde kan worden zonder grote problemen. Als je dus wilt gaan presteren, is het verstandiger om te kijken naar de prestaties van de afgelopen 20 jaar in plaats van de prestaties die men verwacht in de toekomst. Dan heb je namelijk een indicatie van wat je eventueel kunt verwachten.

Nogmaals, een nieuw stadion is niet gek, maar dit plan is echt over-the-top. Bouw dan een stadion met uitbreidingsmogelijkheden zodat je telkens uit kunt breiden als er genoeg geld in het laatje komt.

7 november 2018 om 15:29
0

Het gaat wel degelijk om extra geld.

"De verwachting is dat de bijdrage vanuit het Stadion aan het spelersbudget in het eerste jaar na ingebruikneming van het nieuwe Stadion circa € 25 miljoen zal zijn. Ter vergelijking, nu is de bijdrage vanuit het Stadion aan de het spelersbudget € 17,5 miljoen."

Van de Feyenoord city website. Bijdrage aan het spelersbudget. Dus niet het volledige spelersbudget.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren