Bekijk in artikel
7 november 2018 om 12:47
0

Klein vraagje voor de kenners. Als Feyenoord dit stadion laat bouwen. Komt het dan in eigen handen? Want dan genereer heel veel eigen geld. En heb je een Inhaalslag bij de top 2 kwa financiën.

Reacties

7 november 2018 om 12:59
0

Dat stadion moet wel afbetaald worden. De eerste jaren kost het dus ook erg veel en bovendien blijven Ajax en PSV ook niet stil zitten. Ik ben bang dat Feyenoord veel te snel veel te veel wil en daardoor onnodig veel risico creeert. Het verleden heeft al vaak genoeg laten zien dat 'te snel te veel willen' nooit goed uitpakt.

7 november 2018 om 14:08
0

Dat begrijp ik. Maar juve haalt nu ook erg veel inkomsten uit eigen stadion. Op lange termijn gaat dit zeker helpen.

7 november 2018 om 15:30
0

Juventus is niet te vergelijken met Feyenoord en speelt structureel in de Champions League. Feyenoord daarentegen overwintert zelden in de Europa League. Dat op zich is al een heel groot verschil.

Bovendien weegt de naam Juventus veel zwaarder dan de naam Feyenoord. Ook heeft Juventus spelers op het veld lopen waar mensen vanuit de hele wereld op af komen, om nog maar te zwijgen over het verschil in grootte van de achterban.

7 november 2018 om 14:44
0

@juvedeef

Je schrijft: "klein vraagje voor de kenners. Als Feyenoord dit stadion laat bouwen. Komt het dan in eigen handen? Want dan genereer heel veel eigen geld. En heb je een Inhaalslag bij de top 2 kwa financiën".

Feyenoord laat het stadion bouwen en financieert het, maar met geld van de Gemeente, banken en particuliere investeerders. Feyenoord heeft immers geen 253 miljoen liggen om het te bekostigen. Dat betekent dat er een hypotheek op komt te rusten die betaald moet worden. En investeerders zullen ook niet voor niets in het project investeren. De winst moet komen uit de exploitatie van het stadion, dat moet er voor gaan zorgen dat het budget van de club omhoog kan en in de buurt komt bij dat van Ajax en Psv. Ik geloof en hoop dat dat gaat lukken omdat dat goed is voor het Nederlandse voetbal en dus niet alleen voor Feyenoord, maar ook van Ajax en Psv. Die indianenverhalen dat Ajax het Bayern Munchen van NL gaat worden en PSV en Feyenoord op een onoverbrugbare afstand zal gaan zetten, neem ik voorlopig met een korreltje zout omdat die vooral van mensen komen die niet gehinderd worden door enige financiele kennis. Die kijken alleen maar naar het eigen vermogen van de club, terwijl ze geen enkel oog hebben voor de beperkingen die er zijn tav de begroting. Als Ajax echt afstand wil nemen van Feyenoord en Psv, zal om dat te kunnen bewerkstelligen de begroting significant omhoog moeten naar minimaal 150 miljoen (is nu 90). Dat is met al de inkomsten die de club tegemoet kan zien en het geld dat al op de bankrekening staat, zeker niet onmogelijk, omdat daarmee in eigen beheer bijv. een stadion als dat van Bayern Munchen gebouwd zou kunnen worden. Maar zo lang dat nog niet zover is en de begroting rond de 80 a 90 miljoen blijft hangen, is de achterstand van PSV en Feyenoord nog behoorlijk te overzien.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren