Bekijk in artikel
7 november 2018 om 10:16
0

Het verbaasd me een beetje dat Hendrix door de mand valt op het moment dat de weerstand/tempo omhoog gaat. Speelt nu al jaren bij PSV heeft vele grote (CL) wedstrijden ervaren. Is het een stagnatie in ontwikkeling of is dit zijn plafond? Hoe denken de PSV supporters hierover?

Reacties

7 november 2018 om 10:44
0

@ajaxied
Alle spelers uit de eredivisie vallen door de mand als de weerstand/tempo omhoog gaat. Ziyech bakte er op het WK niets van omdat hij het tempo niet kon bijbenen fysiek. Dat had ik niet verwacht.
De spelers van Tottenham Eriksen, Vertongen en Alderweirld kwamen er zelfs in het verleden bij Ajax in de CL niet aan te pas. Denk daarbij aan de wedstrijden tegen Real Madrid die 20 kansen bij elkaar speelden.
Vreemd dat je verrast bent. Dan heb je de afgelopen 10 jaar niet naar NLse clubs gekeken in de CL.

7 november 2018 om 11:12
0

Dat vind ik persoonlijk erg pessimistisch. Maar goed ieder zijn mening. Valt me juist op dat we vaak prima meevoetballen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Alleen het resultaat laat vaak te wensen over.

7 november 2018 om 11:27
0

@bombenera. Je bent hier uiteraard om reacties uit te lokken met vage zwart wit reacties. Maar zo is het in de praktijk niet. Ziyech speelde een slecht WK. Tot heden in de CL een goede indruk. Maar je kan de Eredivisie wel de schuld geven. Maar PSV en Ajax hebben hele goede spelers die ook buiten de competitie bij grotere clubs meekunnen. Maar ga jij maar lekker alles dood praten man. En ga je een voorbeeld als Real geven. Real is de beste club van de wereld in die tijd. Wat wil je dan?

7 november 2018 om 11:39
0

@ajacied Ik vind dat dus niet. Ik schrik keer op keer als ik Nlse clubs in de CL zie. Het verschil in handelingssnelheid en het verschil in tempo. Dat is vrij logisch omdat het tempo in de NLse competitie laag is. Zelfs de goede spelers die potentie hebben en niet gewend zijn om in een hogere versnelling te moeten spelen, vallen door de mand terwijl ze het later wel kunnen maken. Weet je wat grappig is. Dat men in NL denkt dat Ajax wel mee kan in het tempo omdat ze in een zwakkere poule zitten. Maar zelfs een zwak Bayern wat de eerste 20 minuten nog enig niveau had, blaasde Ajax de eerste 20 min van het veld. Moet je nagaan als ze wel hun niveau halen van vorig seizoen. Soms vraag ik me af of we in NL wel naar voetbal kijken. Het niveauverschil tussen NLse teams en topteams is enorm. Als Ajax en PSV bijv wekelijks in de Bundesliga of PL zouden spelen dan speel je wekelijks tegen teams met een hoger tempo. Hierdoor gaat de handelingssnelheid van beloftevolle spelers omhoog. Degenen die niet meekunnen vallen af. Het is dus vrij logisch dat wanneer NLse teams worden geconfronteerd met een tempo en pressing wat ze nooit gewend zijn dat ze door de mand vallen. Dat zegt dus niets over individuele spelers. Er zijn genoeg voorbeelden van topvoetballers die in NL gespeeld hebben en met hun NLse clubs volledig van het veld zijn geblazen door de tegenstander. Vertonghen kreeg er volledig van langs in 2010 in de EL tegen Juventus. Hij werd afgetroefd door amauri keer op keer. Dat kwam omdat hij nooit tegen uitgegookte spitsen gespeeld heeft. De goede spelers leren hiervan en passen zich aan. De slechte spelers doen volgende keer exact hetzelfde.

7 november 2018 om 11:43
0

Oké ik snapte je argument de 1ste x al, zo een lap tekst daarbij hoefde voor mij niet mja het mag. Maar zie in jou reactie heel veel Ajax genoemd worden?? Vraag van mij was louter of PSV supporters de situatie Hendrix zien als stagnatie of zijn top? Kan me namelijk herinneren in het jaar dag PSV de poulefase doorkwam dat hij een van de betere op het veld was, nu vind ik juist het tegenovergestelde.

7 november 2018 om 12:08
0

@Ajaxied Je hoeft toch geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben dat Hendriks een bruikbare speler is in de NLse competitie die bij middenmoters in de topcompetities zou spelen en geen hoger niveau aankan. Hij heeft geen handelingssnelheid. Hij heeft wel een passing maar de timing is slecht omdat zijn handelingssnelheid traag is. Dat heeft te maken met zijn motoriek en volgens mij heeft hij ook platvoeten. Hij beweegt niet snel op zijn voorvoeten. Hij is in de Nlse competitie vaak positioneel goed als PSV overwicht heeft. Maar als PSV minder balbezit heeft dan komt hij handelingssnelheid tekort en hij volgt veel te veel zijn man ipv in zijn zone te blijven voetballen.

7 november 2018 om 13:03
0

Oké dat was een inhoudelijke reactie thnx. Dus dit is vlgns jou zijn top. Jammer! Zag er een paar jaar geleden na uit dat die zeker potentie had hogerop te kunnen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

115 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren