Bekijk in artikel
7 november 2018 om 10:12
0

PSV heeft op kwaliteit verloren, zo stelt het leeuwendeel van de kranten. Gemakshalve wordt even vergeten dat PSV geen moment de ambitie heeft uitgestraald om Tottenham serieus partij te bieden. Ze kwamen niet naar Wembley om te voetballen en al helemaal niet om te winnen. In dit verband is het niet meer dan terecht dat zij twee tegendoelpunten om de oren kregen. Het is eerder een Wonder van Wembley te noemen dat het geen 4-1 stond bij rust.

Ik lees hier in de panelen weleens reacties waarin valt te lezen dat het hypocriet is om uit te spreken dat je voor het Nederlands voetbal hoopt dat een club goed presteert en het vervolgens uiterst grappig vindt wanneer diezelfde club er vervolgens kansloos afgaat. Dat is in mijn optiek helemaal niet hypocriet; idd hoop ik als liefhebber voor het Nederlands voetbal dat iedere Eredivisie-club leuk meedoet in Europa, maar als een rivaal dan vervolgens afgedroogd wordt, vind ik dat als supporter hoogst amusant. Dat spreekt elkaar helemaal niet tegen. Ik ben immers nooit te beroerd om, als liefhebber, diezelfde rivaal oprecht te feliciteren met behaald Europees succes.

Reacties

7 november 2018 om 10:48
0

@roger Ze kwamen niet om te voetballen? Kwamen ze dan om te hockyen? Ze hebben op kwaliteit verloren. Is dat zo moeilijk te begrijpen? Hoe kan je voetballen als de tegenstander je de wil op legt. Achteruit gaan was geen keuze maar een gevolg in verschil in kwaliteit tussen de teams.

7 november 2018 om 11:02
0

@bombanera99 7 november 2018 om 10:48

Ja, ze kwamen inderdaad om te hockeyen. Grapjas. Met voetballen bedoel ik uitvoering geven aan een strijdplan. Uitdrukking geven aan een spelopvatting; de filosofie die de club zover heeft gebracht tentoonstellen.

In het geval van PSV dus counter- en soms anti-voetbal. Ook in goed georganiseerd verdedigend spel is schoonheid te ontwaren. Natuurlijk moet je rekening houden met (het niveau van) de tegenstander, maar dat mag geen excuus zijn voor apathisch spel. Gisteravond leek het gewoon helemaal nergens op; PSV was een figurant in een wedstrijd tegen een tegenstander die echt zoveel niet beter was. Ergo: tegen dit Tottenham viel wat te halen!

Maar wees maar trots op de Boeren: ze hebben CL gespeeld en verloren van tegenstanders die inderdaad op papier beter waren. Geen schande en een kinderhand is gauw gevuld, zullen we maar zeggen.

7 november 2018 om 11:23
0

@roger Je schrijft een hoop maar zegt helemaal niets. Je beargumenteert je posts niet. PSV kwam positioneel tekort. Dat is een kwestie van kwaliteit. De spelers van Tottenham zijn zowel technisch als tactisch beter dan de PSV spelers. Ik vind het altijd zo simplistisch om het woord apathisch te gebruiken. De wil van Tottenham is opgelegd aan PSV. Maar misschien kan je je post beargumenteren. Ik ben dus benieuwd hoe jij het neergezet had. Zou je hoger druk zetten? Met hoeveel man zet je hoog druk? Waar precies op het veld? Gelijk bij de keeper iets lager? Zou jij in zone verdedigen kf zou je vaste koppeltjes vormen? Hoe zou jij het balbezit van Tottenham breken? Hoe zou je ervoor zorgen dat PSV zogenaamd niet apathisch oogt?

7 november 2018 om 11:30
0

Positioneel tekort is niet kwaliteit. Je kan alles naar kwaliteit schuiven. Maar je kan ook op positionele spelletjes trainen. Ajax onder Ten Hag vorig seizoen is een groot verschil dan nu. Het zal ook wel iets met Tadic en Ziyech te maken hebben. Maar qua spel en druk zetten en de manier van spelen zit echt wel 10 niveaus hoger bij nu. Je kan wel iedereen hier afkraken jij of het beter weten. Maar zelf kom je niet met ideeën. Het ligt alleen aan de kwaliteit en dat is jouw argument.

5 seconden regel druk zetten. Opbouw van achteruit, opbouw naar het middenveld. Backs die mee opkomen of blijven die achter. Wat is precies het spel en je tactiek. Er zijn zoveel opties.

7 november 2018 om 11:42
0

bombanera99 7 november 2018 om 11:23

Kijk eventjes naar Rode Ster Belgrado tegen Liverpool en zie hoe je met passie en wilskrachteen het een technisch en tactisch betere tegenstander moeilijk kan maken. Kwestie van mentaliteit.

7 november 2018 om 11:58
0

@jason
Positioneel en tactisch is kwaliteit. Een speler met meer inzicht ziet situaties veel sneller. Spelers op een hoger niveau hebben over het algemeen een hoger inzicht en tactisch vermogen.
Niet altijd door aanleg maar door het simpele feit dat hun brein veel sneller moet denken op het veld omdat het tempo in de PL 100 keer hoger is. Het brein van een PL speler en vooral bij de bovenste 6 moet zoveel sneller denken om signalen naar je benen te sturen voor een hogere handelingssnelheid. Het brein is dus getraind op een hogere snelheid.
Met alle respect voor je posts maar je weet niet waarover je praat.
Ik heb maar 1 echte domme keuze bij PSV gezien en dat zie ik bij alle NLse clubs. PSV moet eens gaan trainen op het verdedigen in de zone ipv mandekking. Al die topteams bewegen ontzettend veel en wisselen van posities om gaten te creeeren. Als je dan steeds achter je man aanholt ipv in de zone te blijven dan word je kapot gespeeld en kom je niet aan de bal.
Ik blijf het merkwaardig vinden dat we dat in NL nog steeds doen.

7 november 2018 om 12:04
0

@bombanera

Je kan ook dingen trainen en doen. Het is wel heel makkelijk om de hersenen de schuld te geven. De selectie heeft heus wel meer kwaliteiten. Je moet niet doen of htottenham een wereldploeg is. Mark van Bommel laat ze ploeg steeds slechter voetballen. Uit bij Groningen, Rkc, Vitesse en nu Tottenham. De lijn wordt steeds minder zichtbaar. Misschien volgend jaar beter voor PSV wie weet. Jammer ik had ze toch meer gegund. Wellicht dat het thuis tegen Barcelona of Inter kan.

7 november 2018 om 12:22
0

@Jason
Tottenham is van een hoger niveau op dit moment dan Bayern.
Ze hebben de beste seizoensstart. Tottenham had ook bijna 50% balbezit tegen Man City vorige week.
Tottenham is aan de bal ontzettend sterk.
City heeft tegen bijna elke club minstens 70% balbezit.
Jij denkt dat een eredivisieclub even het balbezit gaat breken?

7 november 2018 om 13:47
0

Jij snapt weinig van voetbal. Je kijkt er helemaal niet inhoudelijk na en weet amper iets van tactieken of speelwijzes. Wat een kul redenen die je hier allemaal benoemd.

7 november 2018 om 14:06
0

@Jasonrhijn
Lees al mijn posts na. Allemaal inhoudelijk en wat er precies aan mankeerde in detail.
Jij komt niet verder dan 'druk zetten', opbouw, 5 sec regel enz.
Ik hoop dat je wel begrijpt dat je met Luuk de Jong en Pereiro geen hoog druk kan zetten. Begrijp ik dat jij dat wel zou doen tegen Tottenham?
Stel je Luuk de Jong niet op en kies je voor 2 spitsen bergwijn en Lozano zonder iemand die de bal vast kan houden dan kom je niet onder de druk uit.
Ik begrijp niet zo goed wat jij zou doen. Het probleem is helemaal niet dat PSV te weinig in balbezit deed.
Het probleem is dat PSV zonder bal verkeerd staat door de man te volgen ipv in de zone te blijven spelen. Elke keer als ze eindelijk de bal onderschepten, stond iedereen verkeerd en was er geen veldbezetting omdat iedereen uit positie stond dpor het feit dat ze hun man overal volgen.
Daarom heb ik in mijn vorige post aangegeven dat PSV in de zone moest gaan spelen ipv mandekking. Iedereen hoeft dan minder te lopen en als je de bal verovert, staat iedereen in stelling.
Bij mandekking is het maar de vraag hoe iedereen staat als je de bal verovert. De samenstelling varieert constant opgelegd door de tegenstander.
Dat zijn basisprincipes in het voetbal die in NL niet getraind worden.
Als lozano in zijn zone blijft spelen en Viergever verovert de bal in zijn zone dan weet Viergever exact waar Lozano staat en loopt.
Bij mandekking moet hij eerst de vrije man zoeken en door de trage handelingssnelheid en denkvermogen door het pressen van Tottenham ben je de bal weer kwijt.
Er wordt in NL niet getraind op veldbezetting als de bal herovert wordt omdat we veel te veel bezig zijn om spelers te volgen uit de zone.
Het spel zonder bal is in NL dramatisch.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

115 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren