Bekijk in artikel
7 november 2018 om 08:33
0

Ik vind dit echt een fout van 'kroonprins' van Bommel. Super slecht wissel beleid.
Iedere wissel was een speler uit een linie voor een speler uit een andere linie.

Wat ben je dan aan het doen... in 20 minuten tijd verander je dan dus 3x je spelsysteem terwijl je de hele wedstrijd resultaat in handen hebt gehad!

Luc de Jong stond na de wissel van Pereiro rechtshalf... Had hem dan na het inbrengen van Llorente ook gewoon centraal achterin gezet i.p.v. Sainsbury.

Reacties

7 november 2018 om 08:43
0

Ik irriteer me een beetje aan het feit dat Mark overkomt als de kenner. Hij weet en zegt en komt over of het allemaal klopt. Ja Tottenham, Barcelona, Inter zijn in principe beter als Psv. Ook in de poule fase zal je hun boven PSV zetten. Maar dat betekent in werkelijkheid niet dat je ervan kan winnen of punten kan stelen of hun moeilijk kan maken met goed voetbal. Ajax speelde tegen Bayern uit ook goed en hadden moeten winnen. Bij voorbaat had je zoiets nooit gedacht, maar op het veld moet je wel met lef en overtuiging spelen. Teveel bal verlies had Psv, geen controle bij de opbouw. Snel de bal inleveren bij Tottenham. Teveel ongecontroleerd bal verlies omdat de lange bal naar Lozano en Bergwijn wordt gespeeld.

7 november 2018 om 09:35
0

Bayern was compleet uit vorm. Dat is toch wel even iets anders. Ben het met je eens over van Bommel, maar verder is er niet heel veel aan deze nederlaag te doen. Het klasseverschil is gewoon te groot.

7 november 2018 om 09:40
0

Zo kan je alles wel redeneren. Die ploeg is beter want die ploeg heeft betere spelers en meer geld. Maar Heracles speelt toch ook gelijk tegen Ajax. PSV won in het verleden toch ook van grotere ploegen met meer geld en betere spelers. Betekent dan niet automatische klasse verschil. Het wordt te makkelijk benadrukt dat zoiets de nederlaag was.

Wat was het tactische spel van PSV tegen Tottenham. Je probeert als ploeg altijd te winnen. Maar ik zag totaal geen lijn of tactiek in het spel. De wissels waren totaal niet van meerwaarde.

7 november 2018 om 09:41
0

Je oordeelt lekker makkelijk en doet net alsof de Nederlandse ploegen mee moeten kunnen met dit soort ploegen. Balverlies en controle heeft ook met de druk van de Spurs te maken. Zet het.middenveld van beide naast elkaar, dan zie je toch overduidelijk het verschil. Ik snap niet dat jij dan maar blijft roepen dat er geen lef en overtuiging was. We zouden trots moeten zijn dat een Nederlandse ploeg knokt voor wat het waard is, gestreden tot de laatste minuut. Dat is wel is anders geweest!

7 november 2018 om 09:59
0

Ik snap niet dat jij zo simpel redeneert. Praat eens voetbal inhoudelijk dan met dooddoeners ja de 1 is beter als de ander. Dat houd je altijd in de voetballerij. Even een simpele vergelijking. Waarom is AZ uit de EL en Feyenoord? In principe zouden deze ploegen gewoon keihard moeten winnen van hun tegenstanders. Maar beide tegenstanders hebben heel goed gezien hoe ze de ploegen moeten bestrijden. Ik zeg ook niet dat PSV even kon winnen of doen tegen Tottenham. Maar de kwaliteiten die zij hebben konden ze wel meer eruit halen dan wat ze tegen Tottenham lieten zien.

Knokken voor wat het waard is een basis. Je moet altijd je best doen en alles geven om het uiterste van een wedstrijd te maken. Waar ligt het volgens jou specifiek aan waarom PSV de wedstrijd niet controleren. Kwaliteit weten we want Tottenham is beter. Maar Tottenham is geen wereldploeg. Tottenham is een ploeg met veel kwaliteiten. Maar het is geen Juventuse of Barcelona of City als voorbeeld.

PSV heeft 31 procent balbezit tegen over 69 procent van Tottenham.

7 november 2018 om 10:26
0

"Balverlies en controle heeft ook met de druk van de spurs te maken" zegt romarky en het eerste wat jij zegt is "praat eens voetbalinhoudelijk dan met dooddoeners" ? huh, hij reageert toch inhoudelijk? En zelf kom je met "knokken voor wat het waard is, je moet altijd je best doen en alles geven om een wedstrijd te maken" Haha, zelf met dooddoeners komen maar een ander ervan betichten....

7 november 2018 om 10:34
0

Dat komt wel degelijk door het klasseverschil. Normaal gesproken is een goed resultaat van een minder ploeg tegen een betere ploeg afhankelijk van de betere ploeg. Dat Real en Bayern bijvoorbeeld zo slecht presteren ligt aan hun eigen en niet aan hun tegenstanders. Als een topploeg gewoon hun normale niveau haalt zal PSV of Ajax bijna altijd verliezen. PSV heeft gisteren nauwelijks iets in te brengen gehad omdat het klasseverschil gewoon te groot is. Er viel echt niet meer te halen. Verdedigen en hopen op een snelle counter is gewoon de juiste tactiek voor PSV tegen een ploeg als Tottenham. Ben het met je eens over de wissels (guti te laat, Sainsbury onnodig, Malen was wel een goede wissel), maar de tactiek was gewoon prima en daar haal je nog bijna resultaat mee ook.

7 november 2018 om 11:09
0

@jasonrijn Je moet je posts beargumenteren. Je zegt dat PSV het beter had kunnen doen? Leg me eens uit hoe jij dat gedaan zou hebben? Hoe had jij gespeeld en hoe zou jij PSV neerzetten. Hoe zou jij het balbezit van Tottenham breken? Dit Tottenham wint moeiteloos van het huidige Bayern. Je probeert er een modaal team van te maken.

7 november 2018 om 11:13
0

@bombenara99

Ik had zeker de zelfde opstelling gekozen. Alleen ik had eerder Rosario eruit gehaald. Die speelde zwaar ondermaats en al een tijdje. Daarvoor mag Guti komen en die is toch voetballend beter.

Ik zal altijd eerst de creatieve man vinden en dat is Guti. De backs kunnen er over heen komen. Die zijn snel en technisch wat een tegenstander niet leuk vind. Jij praat altijd zo simpel. Maar het punt is, PSV kan beter en had beter moeten spelen tegen Tottenham. Maar als we voor alles het punt die ploeg is beter als die ploeg en het is normaal dat we verliezen of gelijkspelen. Dan kunnen we ons net zo goed niet meer inschrijven voor een toernooi. Je hoopt uit eindelijk verder te komen. Als dan je poule zwaarder of lichter is, dan pas je daarop je techniek aan. Waarom verliest Liverpool gister wel? Omdat ze zeker beter zijn dan de tegenstander.

7 november 2018 om 11:49
0

@JasonRhijn Dus jij zou Guti opstellen en dat had het verschil gemaakt? Je begrijpt toch wel dat PSV de bal niet had. Wat moet Guti zonder bal doen? Je praat een hoop maar je praat zoals veel NLse trainers alleen vanuit balbezit. Ik vroeg jou hoe je het balbezit van Tottenham zou breken. Dus het spel zonder bal om Guti optimaal te benutten aan de bal? Je komt met een uitzondering aanzetten om je gelijk te halen. Je weet toch wel dat Liverpool dramatisch speelde gisteren. Halen ze hun normale niveau dan winnen ze die wedstrijd simpel.

7 november 2018 om 11:56
0

Oh dus dramatische verlies partijen zijn gebonden aan uit vorm zijn. Dus het lag niet aan een tegenstander die op tactische wijze een tegenstander probeert aan te vallen. Als zij hun normale niveau halen dan winnen ze. Ja zo ken ik er ook nog een paar.

7 november 2018 om 08:44
0

Dus jij wilt een spits achterin zetten als je Sainsbury op de bank hebt zitten?

7 november 2018 om 09:43
0

Dus omdat de bal van Tottenham na 77 minuten drukken één keer goed valt en vervolgens nog een klutsbal achter Zoet verdwijnt, is de coach hier debet aan. Ik vind dat dus van niet.
Als Tottenham in de eerste helft, waarin ze betere kansen kregen, had weten door te drukken, had niemand over de wissels gesproken. Van Bommel heeft nu eenmaal een zeer smalle selectie, dan hebben we tegen RKC wel gezien.

7 november 2018 om 13:00
0

Desteek77

Ja tuurlijk. Als jij na 70 minuten met 0-1 voor staat en je wisselt een middenvelder (pereiro) voor een aanvaller (malen) dan ben je niet goed bij je paasei!

Vervolgens komt Llorente... daar reageert van Bommel in eerste instantie niet op!
Dan valt de 1-1 met een assist van Llorente.

Hij kiest ervoor je beste kopper te wisselen (die toen allang niet meer in de aanval stond) te wisselen voor een wisselspeler van PEC Zwolle! (sainsbury)

Om vervolgens de balans terug te winnen haalt hij vervolgens weer een aanvaller eraf (bergwijn) voor een middenvelder (guti)

3x wisselen en je tactiek 3x veranderen in 20 minuten!

Had Guti voor Pereiro gebracht.
Tottenham speelde alleen maar hoge ballen, dus had De Jong (je beste kopper) lekker vlak voor je verdediging gezet en de kans op winst is groot.
Malen had dan nog in kunnen vallen voor Bergwijn.

Dan had je maar 1x je tactiek veranderd, waarmee je in speelt op het inbrengen van Llorente.

7 november 2018 om 13:25
0

Ik weet niet of je de opstelling op het veld zag, maar PSV had maar één aanvaller en dat was Lozano. Daarachter stonden de Jong en Pereiro. De Jong moest veel meer werken en lopen dan hij kan, dus die was compleet leeg. Pereiro speelde als een geest, dus Malen of Pereiro is lood om oud ijzer.
Van Bommel had niet veel opties op de bank zitten, dus wat moest hij dan?
Daarbij veranderde het wedstrijdbeeld niet. PSV liep de hele wedstrijd achteruit, dus als de bal in de slotfase één keer goed valt voor Kane en een klutsgoaltje de stand omdraait, dan vind ik niet dat de coach daar debet aan is.
PSV heeft nu eenmaal een zeer smalle selectie met weinig basismateriaal op de bank. Dat is niet makkelijk voor een coach. En om dan de reserve van Zwolle te benoemen, omdat hij die bal via Viergever tegen zich aan krijgt en zodoende Zoet verschalkt, is gewoon pech.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

115 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren