Bekijk in artikel
6 november 2018 om 22:32
0

Heel raar dit en het klinkt zelf een beetje kinderachtig?!? Lekker Ajax pesten...

Reacties

6 november 2018 om 23:59
0

Verdiep je in je eigen supportersgeschiedenis en zie in dat dit voor iedereen het beste is, jullie hebben je in het verleden zo Misdragen dat jullie gewoon niet meer welkom zijn.

7 november 2018 om 03:06
0

@ el_barro75

"jullie"

Nu weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk houd ik er niet van om verantwoordelijk te worden gehouden/gestraft te worden voor het wangedrag van anderen. Dit heeft niets met rechtvaardigheid te maken, maar goed in Nederland vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat de "goeden onder de kwaden moeten leiden" (wat we ook al jaren zien op andere beleidsterreinen).

Om vervolgens dat als gerechtigheid en daadkrachtig optreden te bestempelen. Dit soort symbool politiek sloeg nergens op en en zal nooit ergens op slaan. Er zullen altijd mensen zijn die zich niet kunnen/willen gedragen, daarnaast is deze maatregel zo selectief als het maar zijn kan. Niet dat ik het uitgaansleven wil verbieden, maar daar gebeurd jaarlijks nog meer dan rondom het voetbal.

Overigens vind ik het argument dat zij aandroeg dat er dan capaciteit elders ontbreekt typisch een antwoord is wat je van een politica kon verwachten en zij dat zogenaamd niet zou kunnen verantwoorden richting de inwoners. Tijdens die nucleaire top hoorde ik de gemeente Den-Haag er niet over hoeveel politie inzet daar wel niet nodig was, en wat voor impact die top wel niet had op de stad en de omliggende omgeving. Wat dat betreft word er gewoon met twee maten gemeten Ja; nu ben er bekend mee dat de politie kampt met ernstige tekort, maar dat is nog geen excuus om dan maar steeds "shorts cuts" te nemen omdat het wel goed uitkomt.

Het toont het maar weer eens aan hoe de politiek al jaren faalt om ook maar een beetje de publieke veiligheid te garanderen. Problematische aanrijdtijden, structurele onderbemanning, aangiften die niet behandeld worden of word afgeraden dat te doen, ziekteverzuim, slechte werkomstandigheden/arbeidsvoorwaarden etc etc. Hier hoor ik burgervaders/moeders er ook nooit over dat zij het niet kunnen uitleggen.

Wanneer we het breder trekken naar defensie zijn er ook talloze voorbeelden. Bijvoorbeeld in 2014 toen Nederland geen geschikt marine schip beschikbaar had om een Russische marine eskader te begeleiden/schaduwen in de "nederlandse Economische Exclusieve Zone". Nederland de Nederlandse kustwacht moest vragen om poolshoogte te nemen, en in de tussentijd moest bedelen bij de Engelsen om het over te nemen. Al ga ik nu iets teveel off topic.

Bobo´s beveiligen is geen probleem, maar voor de rest is te idioot voor woorden dat de politie en het leger niet in staat zijn om hun basis taken uit te voeren. Daarbij betwijfel ik ook dat haar argument; dat de supporters niet op "over en weer uit supporters" zitten te wachten echt klopt. Ze is en blijft immers een politicus. Overigens deed een Nederlandse krant (weet niet meer welke) enkele jaren geleden onderzoek naar dit soort maatregelen (stond ook hier op voetbalzone). Daaruit kwam naar voren dat bijvoorbeeld de politie kosten besparing rondom de Klassieker relatief gezien mee viel, maar ook dat burgemeesters te snel naar dit soort maatregelen grijpen of de verlening daarvan omdat men het wel makkelijk vind.

7 november 2018 om 08:51
0

Het is gewoon een vorm van competitie vervalsing en Ajax zou zich heel hard op moeten stellen. Volgens de licentie regels van de Knvb moet een club/stadion de mogelijkheid voor uitsupporters faciliteren. Ado doet dit nu niet dus dan neem de licentie maar af. Ik hoop echt dat er een keer een club is die het voor hun supporters opneemt en naar de rechter/licentiecommissie of wat dan ook stapt om dit gewoon te eisen.
Ik weet zeker dat een advocaat hier een heel goede zaak heeft en dat er dan heel snel andere maatregelen worden getroffen. Helaas gebeurt dit nooit omdat iedere club geen onrust wil stoken. Moet je nagaan als Ajax nu een zaak zou starten om Ado de licentie te laten afnemen, dan is de wereld te klein. Maar ik zou het toejuichen en weet zeker dat er dan weer heel snel Ajax supporters "welkom" zijn.

7 november 2018 om 08:54
0

Competitievervalsing? Onzin. ADO mag toch ook niet bij Ajax komen? Is dan ook competitievervalsing. Kun je tegen elkaar wegstrepen. Ajax geen support is Den Haag en ADO geen support in Amsterdam.

7 november 2018 om 08:58
0

Ajax concurreert niet met Ado voor de titel, maar op dit moment met Psv. PSV mag wel supporters meenemen naar Ado dus hebben zij een voordeel ten opzichte van Ajax.

7 november 2018 om 10:30
0

En zo heeft Ajax weer een voordeel ten opzichte van PSV omdat ADO wel supporters mag meenemen naar PSV om hun team naar punten te schreeuwen en dat in de Arena niet mogelijk is en Ajax dus voordeel heeft. Gevalletje cirkel weer rond.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren