Bekijk in artikel
22 oktober 2018 om 22:59
0

Het wordt een beetje een thema. Eerste helft barslecht, je moet achter staan, maar het is wonder boven wonder gelijk, maar de tweede helft is stabiel en vervolgens win je. Al had je geluk dat je geen penalty tegenkreeg.

Mesut Özil was ongenaakbaar. Magistraal. Next level. Verder is het humor dat Aubameyang als invaller topscorer van de Premier League is.

Goede wedstrijd gezien van zowat elke speler, op Mkhitaryan, Lacazette en toch een beetje Holding en Lichtsteiner na, maar Lichtsteiner was LB. Logisch. Alleen Mkhitaryan moet je echt niet meer laten spelen. Ik vind Iwobi beter op links dan op rechts, maar op rechts werkt hij veel beter met Bellerin samen in aanvallend en verdedigend opzicht en is de gehele rechterflank dan ook sterker. Chilwell kreeg veel ruimte, maar was nergens in de tweede helft. Bellerin had dan weer moeite in de eerste helft en bloeide op in de tweede helft.

Nu gaat het echt lastig worden, want het is Zaha's Palace-uit en vervolgens Liverpool, Tottenham en Manchester United. Leuke test.

Reacties

22 oktober 2018 om 23:11
0

Lacazette was echt heel goed en belangrijk vandaag in het combinatiespel. Hij mistte dan wel drie grote kansen, maar heeft er ook meerdere gecreëerd met zijn spel en aanwezigheid. Het is heerlijk voor een Özil en Auba dat ze zo'n top spits hebben om mee te combineren. Vind dat je hem echt tekort doet door te zeggen dat ie geen goede wedstrijd speelde. Enige wat hij fout deed was drie grote kansen missen toen ze al voor stonden (die hij uberhaupt alleen krijgt vanwege zijn geweldige positionering).

22 oktober 2018 om 23:18
0

Precies dat laatste. Hij komt wel elke keer in die positie. Meestal als er dan 1 afgemaakt wordt volgen er meer. En als de anderen om hem heen gewoon blijven scoren mede dankzij hem, mag je eigenlijk niet klagen.

22 oktober 2018 om 23:46
0

@y0y0y
Ik snap je punt, maar ik zie het eerlijk gezegd anders.

Lacazette heeft niet echt iets gecreëerd vind ik. Zijn beste actie was een kaats op Özil bij de 3-1 en dat was het voor mij.

Buiten dat zakte hij veel in om het spel te verleggen, maar dat leidde niet echt ergens naartoe, niet naar grote kansen, vooral balletjes naar links en rechts. Als een halve spelverdeler, maar daarvoor hebben we Iwobi, Özil en Mkhitaryan al en in dat opzicht bracht Lacazette niks wat echt voor dreiging zorgt. En als spits zijnde had hij geen aanwezigheid.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Lacazette steeds anoniemer en kon hij steeds minder zijn stempel drukken. Dat veranderde wat toen Aubameyang erin kwam, ruimtes werden groter en er waren meer mogelijkheden om loopacties te maken, maar waar hij een keer of twee pech had dat hij niet de juiste bal kreeg (met Aubameyang 1x en volgens mij met Guendouzi 1x), vond ik ook dat hij niet genoeg moeite deed om zich echt lastig te maken voor de tegenstander. Het was te veel afwachten op de perfecte bal in de voeten, ipv te anticiperen op momenten.

En dan zijn de missers gewoon heel slecht voor een spits.

Het was niet zo slecht als Mkhitaryan, maar in aanvallend opzicht was Mkhitaryan de enige die een zwakkere wedstrijd speelde. Iwobi, Özil en Aubameyang waren allemaal beter. Nou, alleen Ramsey niet, als je hem wilt meetellen.

Ik ben op de hoogte dat ik een stempel heb van dat ik anti-Lacazette ben, maar als ik echt mijn best doe om deze wedstrijd zo objectief mogelijk te bekijken, dan kan ik me niet voorstellen hoe iemand naar Lacazette vandaag kijkt en denkt "nou, die heeft een topwedstrijd gespeeld". Puur objectief gezien vond ik het als een wesp die niet kan prikken.

Maar goed, dat ben ik dan. Jij ziet het anders en dat is ook oké natuurlijk.

23 oktober 2018 om 01:41
0

Lacazette is geen topspits, niet koelbloedig en vaak sprongen ballen van zijn voet af. Bovendien liep die te veel weg uit de spits.

23 oktober 2018 om 01:58
0

Fout. Meer kan ik er niet van maken. Hij voetbalt juist geweldig mee en op vandaag na, is hij een van de makkelijkst scorende speler v Arsenal.

23 oktober 2018 om 11:04
0

"Op vandaag na." Heel vorig seizoen was Lacazette zo, maar dat telt opeens niet omdat hij scoorde tegen ploegen die of in de Championship zitten of uit de Championship komen en heel hard op weg zijn om weer terug naar de Championship te gaan.

Je leeft in een droomwereld als je een geheel seizoen uitwist dankzij 1 uitzonderlijk goede maand tegen opponenten van een bedenkelijk niveau. 25% van zijn doelpogingen gingen erin. Statistici op Twitter hebben al gezegd dat dit onmogelijk is om vast te houden. Vandaag was weer het normale niveau. En niet iedere tegenstander zal van het niveau Fulham of Cardiff zijn.

Je bent te snel tevreden met te weinig als je dit geweldig vindt. En je hebt Van Persie nog in jouw profielnaam. Dan zou je denken dat je je nog kan herinneren wat een echte topspits is.

23 oktober 2018 om 11:19
0

@El Fenomeno

Gast, waarom haat je Lacazette zo? Heeft hij jou in elkaar geslagen? Hoe durf je?

23 oktober 2018 om 13:03
0

Och gut, ga je je vriendje erbij roepen? Heb een tijd geleden nog Iwobi verdedigd tegen 1 van jullie geloof ik. Volgens jullie was de beste man niveau Fortuna, maar ook onder Emery staat hij aardig vaak in de basis en doet hij het behoorlijk goed. Als ik het me goed herinner, kan ik ook nog zoets over Ozil voor de geest halen.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat jij je mening verkondigd alsof het de waarheid is. Niemand zn mening is de waarheid, en die gekleurde van jou al wel helemaal niet.

Ik ben vorig seizoen vergeten. Een draak van een seizoen met een kwakkelende trainer. Laca kreeg trouwens ook te maken met de concurrentiestrijd van Auba. Voorlopig geeft Emery Laca het vertrouwen, en momenteel betaalt hij dat uit. Bovendien wordt Ramsey gebankt, want dat is voor een spits ook niet echt een topper om achter je te hebben. Dus ja, ik kijk op het moment alleen naar dit seizoen, en daar doet Laca het naar behoren.

22 oktober 2018 om 23:29
0

Mag ik vragen wat jij tegen Lacazette hebt? Ben je ooit een flink geldbedrag door hem kwijtgespeeld of zo?

Hij speelde in mijn ogen gewoon weer heel goed. Neen hij werkte niet goed af vandaag maar is zeer goed in het veldspel. Vergelijk hem eens met Lukaku bijvoorbeeld. Beiden goede spitsen die elk jaar een goal of 20-25 maken, maar Lacazette is heel nuttig in het aanvalsspel van Arsenal. Hij dribbelt, kaatst, haakt verstandig af, loopt slim... terwijl Lukaku vaak stil staat en niets met een bal kan en buiten goals niets toe voegt. Lacazette voegt zo veel toe aan Arsenal. Arsenal heeft geen geweldige ploeg/verdediging maar veel andere topclubs (vooral Chelsea wellicht) zijn jaloers op Lacazette en Aubameyang. Twee topspitsen.

23 oktober 2018 om 00:21
0

Beetje de wereld op z'n kop kennelijk wanneer ik een spits afreken op zijn goals ipv op zijn veldspel. Zelfs bij Benzema is veldspel niet genoeg, laat staan bij Lacazette.

Ook zijn veldspel was niet goed trouwens. Maar dat heb ik hierboven al uitgelegd.

Hoe dan ook, ik heb niks tegen Lacazette, maar ik heb eerder iets tegen bloedirritante fanboys in wiens ogen Lacazette niets verkeerds kan doen en elk vorm van kritiek wordt weggewuifd alsof het gebaseerd is op een persoonlijke vete of alsof het fucking belachelijk is. Alsof er helemaal niets aan te merken is op de wedstrijd. Zout op man, 14 maanden lang onderbouw ik deze onzin en het enige wat je ervoor terug krijgt, zijn die standaard "waarom haat je hem bro"-reacties, zelfs kennelijk in wedstrijden wanneer je twee keer van 5 meter afstand mist.

Als je het niet mee eens bent, dat is oke, maar die bs die ik alleen van Arsenal-fans krijg, want ik zie geen United-fans bv. regelmatig tegen mij zeggen dat Lacazette een monster is, ben ik langzamerhand goed klaar mee. Als het niet Arsenal zelf is, nu we eindelijk winnen, dan is het wel dat soort onzin dat het plezier bij mij weghaalt.

23 oktober 2018 om 02:24
0

Benzema staat alleen al 5 (? Ik weet niet precies hoeveel) standaard in de basis. Heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Higuain, toch ook niet de minste spits. Misschien moeten zogenaamde kenners als Vd Gijp of in dit geval jij, logischer denken. Met de rug naar de goal spelen is zo ongelofelijk moeilijk en lukt ook bijna niemand. Als dat wel zo is, zoals in het geval van Benzema, Van Persie en Laca , dan geeft dat zo een extra dimensie aan het spel en maakt het enorm onvoorspelbaar. Als je dat echt goed beschikt dan is dat minstens net zo belangrijk als het aantal doelpunten dat de spits scoort. Een complete spits laat heel het elftal (veel) beter voetballen want je creëer zoveel ruimte. Afmaken is nooit RvP's grootste kwaliteit geweest, maar Is wel jarenlang de beste spits vd PL geweest.


Die 2 kansen waren overigens toen de wedstrijd al beslist was. Tot die momenten had hij z'n meerwaarde allang bewezen. Zijn veldspel was wel gewoon goed. Als je dat niet vond dan heb je er geen kijk op. Hij laat zich te ver terug zakken? A) waarschijnlijk is dit een taak van de coach en B) als hij daarin goed kaatst, creëert hij zeeën van ruimte voor de buitenspelers en de nummer 10. Met spelers als Auba en Ozil, vind ik dat geen slecht idee.


Arsenal moet het eerst maar eens bewijzen tegen grote ploegen wilt iemand vh team een "monster" wordt genoemd. Momenteel hoor je ook niemand over Auba, die slechts 1 doelpunt minder heeft dan de topscorer. Niemand van Arsenal wordt opgehemeld omdat iedereen bang is dat het tegen stekrere ploegen weer mis gaat. Ze hebben 10 wedstrijden op rij gewonnen, tegen ploegen van niveau Emmen. Vandaag heeft Leicester 1e helft ook gewoon weer genoeg kansen gekregen, 2e helft was daarentegen wel geweldig. Als ze nou eens 3 0 winnen(met hopelijk 2x Laca), dan gaat er weer over Arsenal gepraat worden.

23 oktober 2018 om 10:54
0

"Zijn veldspel was wel gewoon goed. Als je dat niet vond dan heb je er geen kijk op."
Eerder andersom. Echt veel eerder andersom. Die zeeën van ruimtes waar je het over had, ontstond pas toen Aubameyang erin kwam, Iwobi naar rechts trok en Mkhitaryan eruit ging.

Tot dat moment stond de wedstrijd op slot.

Verder snap je de ironie van dat je zegt dat niemand moet worden opgehemeld, maar tegelijkertijd gooi je Lacazette in dezelfde groep als Benzema, Van Persie en Firmino.

Firmino is een voorbeeld van een spits die ruimte creëert voor anderen. Lacazette is een spits met een gemiddeld voetballend vermogen. En tegen Leicester was hij slecht.

Niet te geloven dat ik hem vergeten ben, maar heb je Harry Kane zien spelen? Dat is pas een spits die ruimtes kan maken voor teamgenoten, voetballend veel kan toevoegen aan het aanvalsspel en nog steeds heel veel scoort, dus bij hem gebruiken ze dat voetballend vermogen niet als excuus wanner er een gebrek is aan doelpunten.

23 oktober 2018 om 12:52
0

Maar het lag niet aan Laca dat het tot dat moment op slot zat. Ik ben groot fan van Auba en minder van Mhki en verbaasde me ook dat Auba er naast stond. Ook voor rust heeft Laca prima dingen gedaan. In de goal van Ozil heeft hij een belangrijk aandeel en in het gevaarlijke schot van Iwobi, om twee dingen te noemen.

Tegen Leicester was hij prima, maar mist een paar grote kansen. Uiteraard moet dat eruit, gelukkig was de wedstrijd al beslist. Firmino en Lacazette hebben een soortgelijke speelstijl idd, al vind ik Firmino iets meer een nummer 10 van nature. Wel een fenomeen uiteraard, en ja, iemand die met zijn rug naar de goal kan spelen.

De grootste kwaliteit van Kan is zijn scorend vermogen. Een geweldig lepe spits, die bovendien goed kan mee voetballen. Een Huntelaar die ook nog eens kan voetballen. Al doe Ik Kane wel erg tekort door hem in een rijtje met Huntelaar te plaatsen, ik ben namelijk groot fan van Kane. Kane heeft veel minder scorend vermogen om zich heen, het team is gebouwd hem te laten scoren. Dat is een fundamenteel verschil met Arsenal, waar op de de flanken een ex-Bundesliga spits speelt die er elk seizoen ongeveer 25 of meer inroste. Lacazette is een meevoetballende spits, die redelijk makkelijk scoort. Ja, precies zoals Van Persie, al was laatstgenoemde nog wel 2 klassen beter.

23 oktober 2018 om 00:17
0

Ik heb vanavond helaas niet kunnen zien en nu lees ik nu dat je strucutreels iets tegen Lacazette hebt. Lacazette is het lichtpunt van Arsenal dit seizoen. Hoe hij mee voetbalt als spits heb ik van heel weinig spelers, sinds Van Persie, gezien. In een 433 een spits hebben die mee kan voetballen maakt je spel zo enorm onvoorspelbaar, en daarmee kun je elke gegroepeerde verdediging mee openrijten. Daarom vind ik Dolberg zo een held, die kan dat ook.

23 oktober 2018 om 00:27
0

We hadden een paar wedstrijden Alexis Sanchez in de spits.

Als je de wedstrijd niet hebt gezien, wat kom je mij de les dan lezen over Lacazette? Hij mist hele grote kansen, als de spits van dit team, ik zeg dat ik het geen goede wedstrijd vind, maar ik heb structureel iets tegen hem? Langzamerhand wel ja, door dit soort onzin.

Buiten dat mag Lacazette niet eens water halen voor Van Persie, zo groot is het verschil, maar dat terzijde.

23 oktober 2018 om 02:08
0

Zoals ik zeg, lees ik dat jij vaak kritiek hebt op Lacazette. Het is mijn goed recht om daar kritiek op te hebben, omdat hij momenteel misschien wel de belangrijkste speler van Arsenal is. Om maar even objectief te blijven, hij heeft in enkele weken Auba volledig uit de basis gekregen, toch ook niet de minste spits?


(Heb ondertussen een en ander teruggekeken) Hij mist een paar ongelofelijk kansen, maar was wel een belangrijke pion in een paar gevaarlijke aanvallen. En juist wedstrijden hiervoor, maakt hij doelpunten uit helemaal niks.


Sanchez kreeg Giroud geen eens uit de basis gespeeld, hou maar op.


Afijn Ik vind het prima als je zo over Lacazette denkt, wie ben ik om daar tegen te zijn. Hij is de enige sinds Van Persie die wat laat zien in de spits bij Arsenal. Hij is (nog) niet van het niveau RvP. RvP's niveau op zijn top was ook bijna ongeëvenaard hoog, zo een complete spits heb ik zelden gezien. Maar als Laca zo doorgaat, gaan de vergelijkingen met RvP snel komen.

23 oktober 2018 om 11:17
0

Kom niet dom praten over hoe het jouw goed recht is, wanneer ik letterlijk praat over de wedstrijd en jij het wilt uitbreiden naar een algemene discussie zodat je de discussie naar jouw hand kan zetten.

Werk ik niet aan mee. Ik heb het over zijn prestaties in de wedstrijd, dus praat over zijn wedstrijd of praat aub niet. Bespaart me tijd en irritatie.

Lacazette speelt omdat Aubameyang bruikbaar is op de vleugels want snel en Lacazette daar niks kan omdat zijn technisch vermogen waar jij zo van onder de indruk bent daarvoor te beperkt is. Uiteindelijk bankt Aubameyang omdat Lacazette tegen het machtige Cardiff scoort en soort van in vorm is, maar dat wordt weer omgedraaid als dat weg zakt en Lacazette kennende is dat een kwestie van tijd. Dat is fortuinlijk zijn qua timing.

En de Sanchez-opmerking slaat ook nergens op, want de enige reden dat Sanchez geen spits bleef, is omdat hij bij Wenger ging zeuren dat hij toch veel liever op links speelde en Sanchez kreeg zijn zin. In zijn centrale rol was hij top en hij had scorend vermogen, dat had er doorheen geforceerd moeten worden, maar dat is verleden tijd, dus het zal wel.

Als iemand die Van Persie vanaf dag 1 bij Arsenal heeft gevolgd, weet ik alvast dat ik iedereen die Van Persie met Lacazette vergelijkt keihard ga uitlachen. Al weet ik zeker dat het nooit zo ver zal gaan komen.

23 oktober 2018 om 12:36
0

Ik heb het deze discusie idd niet specifiek over de wedstrijd(zoals ik gemeld heb) v gisteren, maar over het algemene niveau van Laca, waar jij blijkbaar niet van onder de indruk bent. "kom niet dom praten", ik dacht dat we hier zijn waren om over zulke dingen te praten, heb niks gezegd om je te forceren geloof ik. Als jij het niet over iets wilt hebben, reageer dan niet, of voel je niet direct aangevallen. Jouw manier van je (enorm gekleurde) mening geven, lokt reacties uit.

Laca heeft Auba simpelweg uit de spits gevoetbald, meer of minder kan ik er niet van maken. Zoals ik over Laca denk, doet Emery blijkbaar ook. En dat heeft vooral te maken met het veldspel waar ik wel van onder de indruk ben. Emery is groot genoeg om een spits van 60 miljoen te banken en Auba inde spits te zetten en Iwobi/Welbeck/etc op de flanken te zetten. Denk je dat Auba rust kreeg vandaag (wat me sterk lijkt na 2 weken interland voetbal) . Overigens heeft Laca tegen Fulham de 1e 2 gescoord, tegen Everton de 1e en idd tegen Carsiff de beslissende. Verder heeft hij genoeg assists op belangrijke goals.

Sanchez was niet goed genoeg voor in de spits, ook daar kan ik niet veel anders van maken. Heeft niks te maken met die tabbloid roddels die jij doet geloven. Wenger stond heus wel boven Sanchez.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1189 fans
Middenvelder, 30 jaar

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3513
D. WelbeckAanvaller81
P. ČechDoelman70
D. IlievDoelman
B. LenoDoelman320
BellerínVerdediger190
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren