Bekijk in artikel
11 oktober 2018 om 20:13
0

Wel wat vreemde reacties hier, alsof dit niet in Nederland en andere landen gebeurt! Corruptie is overal ter wereld aanwezig en zal nooit uitgebannen worden, simpel omdat de mensen eenmaal corrupt is.

Hier in onze westerse samenleving doen we net alsof het niet bestaat, maar banken, bedrijven en alles in de hoge top doet mee.

Geld is de enige beweegreden, en zolang het verschil zo groot is in de wereld zal het niet minderen. Pas als mensen eerlijk naar elkaar zijn en gelijke kansen krijgen zal het afnemen, maar nooit verdwijnen.

Er zijn namelijk zoveel mensen die blij worden van andermans ellende en een ander niets gunnen.
Wees er maar zeker van dat dit in Nederland net zo goed gebeurt als in België en elders.

Dus die selectieve verontwaardiging hier is ongepast. Het is triest dat het gebeurt, maar dit heeft niets met België te maken.

Reacties

12 oktober 2018 om 14:19
0

Dit is wel heel negatief. Het gebeurd overal maar de mate waarin verschilt ontzettend. Of wil je hier prediken dat we op hetzelfde niveau staan als pak hem beet bulgarije? Natuurlijk is zelfverrijking een probleem maar het heeft met ontzettend veel factoren te maken dus jij stelt het wel heel kort door de bocht. Wat bijvoorbeeld ook belangrijk is is het inkomen, iemand die een habbekrats verdient bij fc eindhoven is gevoeliger voor omkoping dan iemand die bij de (sub)top eredivisie speelt, rijkere competities zijn dus minder gevoelig. Als de overheid goed functioneert en ambtenaren goed samenwerken met de voetbalbond worden dit soort praktijken ook sneller ontdekt. Deze casus heeft zeker met belgië te maken maar het feit dat ze nu een gigantische zaak hebben en transparant erover zijn is juist positief naar mijn idee. Dit zijn stappen waardoor het beter wordt en ze dus minder corrupt worden. Blijf je als land zulke stappen maken wordt het beter en beter.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren