Bekijk in artikel
10 oktober 2018 om 11:28
0

De argumenten voor de plannen zijn allemaal kul. De enige reden waarom de topclubs dit willen is puur uit eigenbelang. Wat is het landsbelang waarover wordt gesproken? Dat Ajax en PSV beter mee kunnen doen in Europa? Wat hebben de kleinere clubs daarmee te maken? Dat die play-offs voor meer weerstand zorgen en de clubs sterker maakt is pure onzin. Als Ajax per seizoen 4 keer in plaats van 2 keer tegen PSV of Feyenoord speelt worden de spelers echt niet opeens significant beter. Het is allemaal marginaal en je schiet er niks mee op. Een Barcelona heeft nog steeds een omzet van een miljard euro en de Manchester Cities en Paris Saint Germains van deze wereld kopen binnenkort vrolijk een speler van 300 miljoen euro, 3 keer zoveer als de totale omzet van Ajax. Daar ligt namelijk het probleem. Het groepje eliteclubs dat mede dankzij de Uefa is ontstaan, het feit dat het ene land standaard 4 Champions League-deelnemers heeft en de kampioen van een ander land voorrondes moet spelen. Nederland kan hier ten koste van de kleinere clubs allerlei maatregelen gaan nemen, maar het gaat helemaal niets uithalen als er Europees niks verandert.

Reacties

10 oktober 2018 om 11:58
0

Daarom, ze doen nu alsof ze zo goed zijn tegenover de kleine clubs. Maar laten we eerlijk zijn: de arrogantie die ze laten zien is weer ongelofelijk. Ze doen dit alleen uit eigenbelang en gebruiken dan een excuus van landsbelang. En dan vragen ze zich af waarom veel supporters van kleinere clubs een hekel aan de traditionale top 3 hebben.

Laat dit plan maar belanden waar het hoort: de prullenbak.

10 oktober 2018 om 13:40
0

Dit dus. Om nog maar te zwijgen over de tv geld verdeling die compleet uit het lood geslagen is in het voordeel voor de top 3. De tvgeld verdeling in de top Europese competities is veel eerlijker dan in NL. Daar krijgt iedere club ongeveer evenveel met bonus erbij natuurlijk wat extra's obv prestaties.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren