Bekijk in artikel
10 oktober 2018 om 08:17
0

Minder, je moet juist naar meer clubs. 20 clubs in de eredivisie, kijk naar Engeland, meer wedstrijden, meer weerstand. Verder zou je het niveau nog kunnen doen stijgen door samen te voegen met Belgie.
En natuurlijk weg met kunstgras.

Reacties

10 oktober 2018 om 08:58
0

Ik weet niet wat beter is voor de weerstand. Meer wedstrijden of gemiddeld iets betere tegenstanders? Ik denk toch het laatste eigenlijk.

10 oktober 2018 om 11:09
0

Waarom worden tegenstanders gemiddeld beter? Ik denk dat het tegenovergestelde gebeurd. Meer clubs komen in aanraking met de 1e divisie. Moeten flink inkrimpen in hun budget bij degradatie en hebben minder kans om te promoveren met nog meer gevolgen voor het budget. Daarmee neemt dus het gemiddelde niveau van die clubs af en daarvan promoveren er een paar. Met andere woorden het gat tussen (sub) top en de rest wordt alleen maar groter.

10 oktober 2018 om 12:02
0

Als clubs als Groningen er een half miljoen per jaar bij krijgen, dan kunnen zij toch al gauw een of twee goede spelers erbij halen.

Ik vermoed verder dat er maar een club degradeert. Op dit moment is het gat tussen de KKD en de ED overbrugbaar (fortuna en Emmen doen het best redelijk, VVV en NAC hebben het vorig jaar ook vrij eenvoudig gered). Ik weet niet of dat nu zoveel anders wordt als er wat meer geld naar de kleinere clubs in de ED gaat.

10 oktober 2018 om 12:51
0

Leuk een half miljoen erbij. De kans op degradatie neemt toe met de kans op een halvering of meer van je begroting. En dan hopen dat je binnen 2 jaar terug bent, anders ben je als club helemaal terug bij af.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren