Bekijk in artikel
10 oktober 2018 om 07:19
0

Eigenlijk stellen die clubs het Club belang boven dat van het landsbelang. Altijd als er iets veranderd zijn er altijd mensen en clubs die er tegen zijn en komen ze altijd met negatieve dingen.
Als die clubs nu eens mee gingen denken om het aantrekkelijker te maken en beter. Maar nee dat doen ze dan weer niet. Ze willen wel garanties, maar zelf met een oplossing komen....

Reacties

10 oktober 2018 om 07:23
0

Dat is volkomen logisch als je betrokken bent met VVV Venlo, je wil geen dief van je eigen portemonnee zijn.

Dat er iets gedaan wordt aan dat kunstgras sta ik volkomen 100% achter laat dat duidelijk zijn.

10 oktober 2018 om 07:27
0

Wat is hun idee om iets te verbeteren. Zoals het er nu gaat uitzien heb je eigenlijk nog maar twee clubs die wat te betekenen hebben. Ik hoor clubs roepen dat ze er tegen zijn, maar met een oplossing komen dat dan weer niet

10 oktober 2018 om 12:15
0

Eerlijke verdeling televisiegeld FOX zou al een goede stap zijn, net zoals bijvoorbeeld in Engeland. Daar zijn de teams ook veel meer aan elkaar gewaagd en dat is de reden waarom kleinere clubs grote aankopen kunnen doen. Dat geleidelijk rechttrekken zou naar mijn mening een mooie stap zijn.

10 oktober 2018 om 07:34
0

Terecht ook, want wat is nou het landsbelang? Dat is voor veel mensen weer anders. Lang niet iedereen is het ermee eens dat de competitie op de schop moet puur zodat de top 3 een keer wat verder kan komen in Europa. De maatregel kent verder ook weinig onderbouwing dan wel bewijs dat deze het gewenste effect zal hebben. Het verschil met de Europese top bestaat voor 90% uit geld en dat overbrug je met deze maatregel niet. Zonde om clubs daarvoor te elimineren.

10 oktober 2018 om 09:14
0

Eigenlijk gaat het niet langer over de top 3 (eigenlijk 2), maar over al die subtoppers eronder. Misschien willen die weer eens een rol van betekenis gaan spelen in Europa. De dagen dat AZ bv standaard ver kwamen in Europa zijn voorbij, Feyenoord een bijrol, Groningen/utrecht/heerenveen, kansloos. Als ze tegen elkaar spelen ziet het allemaal heel aardig uit (groningen wel minder de laatste seizoenen, maar goed dat kan ook veranderen binnen een paar jaar), staan ze in Europa is het minstens 8 van de 10 keer snel afgelopen. Een groepsfase halen begint op zichzelf langzaam een prestatie te zijn. Het was echt niet zo lang geleden dat AZ met enige regelmaat de knock out fase haalde van die toernooien.

Het klinkt vooral als ja de traditionele top 3 wilt een sterkere competitie voor zichzelf. Hoezo? Ja vorig jaar haalde PSV en Ajax geen groepsfase europees voetbal, meer uitzondering dan regel. Die spelen altijd wel europees. Dit seizoen zelfs beide in de CL, qua ranking europees doen die twee ploegen ook niets onder voor de subtop van Europa, daar staan ze namelijk tussen. Nu zijn ze bereid Europees geld te delen voor een kleinere competitie en geen kunstgras meer en dat doen ze uit eigen belang???? Ik zie vooral belang voor de eredivisie en bar weinig belang voor zeker Ajax en Psv, ja geen kunstgras kan er voor zorgen dat ze misschien wat makkelijker de betere spelers kunnen halen (er zijn gewoon spelers die er niet op willen spelen), maar dat geen kunstgras hebben alle niet kunstgrasclubs belang bij dat is niet alleen de top 3. Kleinere competie met meer weerstand, pfft dat hoeven Ajax en PSV al helemaal niet. Die zien liever dat ze jaarlijks in de CL staan en de rest niet mee doet aan Europees voetbal, wordt dat financiele gat alleen maar groter en groter en kunnen ze echt helemaal freewheelend door de eredivisie. Rete sterke teams neerzetten en goede europese ranking zodat je de voorrondes overleefd voor Europees voetbal en harken maar. Dan zijn de 5-0 tegen AZ en de 7-0 tegen Utrecht geen uitschieters meer, maar de standaard. Zie het zelfs dan gebeuren dat een emmen ofzo opeens direct een subtopper is bij promotie omdat een Ajax of PSV of misschien wel beide een dergelijke ploeg volstopt met huurlingen die te goed zijn voor jong, maar te kort komen voor basis of vaste wissel Ajax en ervaring moeten opdoen.

10 oktober 2018 om 07:37
0

Dat doet de traditionele top toch ook? Die doen ook alles om de competitie sterker te maken om er zodoende als club beter van te worden. Leuk dat ze het hebben over de vaderlandse competities, maar de top is ook vooral met zichzelf bezig. En terecht natuurlijk.

10 oktober 2018 om 07:53
0

Lekker alles bij het oude laten, we zien hoe het nu gaat. Dat is niet erg hoopgevend. Als ze nu eens mee zullen gaan denken en de handschoen oppakken ipv alleen maar tegen gas te geven dan komen we misschien verder

10 oktober 2018 om 08:05
0

Dat is toch ook niet meer dan normaal. Stel, de overheid stuurt iedereen een brief of elke nederlander 50,- wil overmaken omdat het land anders failliet gaat. Maar genoeg nederlanders kunnen dat geld niet missen. Dan ga je als je zelf dat niet kan missen ook niet weggeven. Het is eerst jezelf redden voordat je anderen gaat redden. Wel ben ik er mee eens dat het kunstgras weg moet.

10 oktober 2018 om 08:45
0

@cityhercales. Ik zie de overeenkomst niet wat je probeerd te zeggen als mensen het geld niet kunnen missen en zo. Ik geloof dat er met het plan extra geld gaat naar de clubs die geen geld hebben en niet andersom..

10 oktober 2018 om 08:56
0

Ik bedoel te zeggen dat jijzelf toch ook je eigenbelang belangrijker vind dan van het land of de stad waarin je woont. Jijzelf zou toch ook niet ergens mee akkoord gaan waarbij je jezelf alsware in de vingers snijd

10 oktober 2018 om 09:20
0

Als je er voor zorgt dat je in de eredivisie blijft en je krijgt ook nog extra geld. En als bij de eerste 6 eindigd krijg je ook nog extra inkomsten met de play offs

10 oktober 2018 om 12:00
0

Dat gaan ze toch doen? Alleen sturen ze het dan naar Sulawesi. En in dat land wonen meer dan 100 miljoen mensen meer. Laat die lekker ieder een 10tje lappen en je hebt al een miljard binnen. Maar nee, die maken zich er totaal niet druk om, dat lost NL wel op.

10 oktober 2018 om 08:20
0

Dat doet de top 3 toch precies hetzelfde? Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de topclubs de oneerlijke tv geld verdeling in stand willen houden. Daar hoor ik je niet over

10 oktober 2018 om 10:02
0

Het is maar wat je oneerlijk noemt. Ajax, PSV en Feyenoord krijgen meer geld dan de andere clubs maar ze krijgen niet wat ze volgens de markt waard zijn qua kijkers.

10 oktober 2018 om 12:57
0

Die is toch zo oneerlijk als iets? Ajax en PSV kunnen waarschijnlijk veel meer krijgen als ze hun tv-rechten apart verkopen, maar zijn zo aardig om water bij de wijn te doen.

10 oktober 2018 om 09:02
0

Dit hele plan is júist alleen maar in eht belang van de grote clubs en absoluut niet van het landsbelang. Enorm korte termijn denken want je houdt geen competitie meer over. Wie gaat er dan nog naar de kleinere clubs kijken?

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren