Bekijk in artikel
27 september 2018 om 12:51
0

Waarom doen ze dit pas vanaf volgend seizoen en niet vanaf de winterstop?

Reacties

27 september 2018 om 12:54
0

Nieuwe regels introduceer je meestal aan het begin en niet in het midden van een competitie.

27 september 2018 om 13:30
0

Beserko: had juist een maand of 2 geleden begrepen dat ze de VAR vanaf de CL 1/8 finales in gingen voeren?

27 september 2018 om 14:15
0

Daar weet ik eerlijk gezegd niets van, zou me verrassen maar zou kunnen hoor.

27 september 2018 om 13:00
0

Zou een beetje competitievervalsing zijn denk je niet?

27 september 2018 om 13:03
0

Hoezo? Voor wie is dat niet eerlijk als er na de winter Var zou zijn.

27 september 2018 om 13:07
0

De belangen zijn na de winterstop wat groter. En wat Marc zegt, voor wie is het competitievervalsing?

27 september 2018 om 13:14
0

In feiten niemand.

Maar wat denk je van het volgende scenario:

Ajax krijgt een duidelijk doelpunt niet toegewezen omdat het niet door de scheidsrechter is waargenomen. Geen var dus geen correctie en geen doelpunt. Op onderling resultaat wordt Ajax 3e en Benfica 2e, met ieder een identiek doelsaldo. Vervolgens gaat Benifca dus naar de volgende ronde.

Ook zij maken een duidelijk doelpunt dat niet wordt waargenomen door de scheidsrechter, wel var, wel correctie, wel een doelpunt. Door deze toegewezen goal gaat Benfica naar de laatste 8.

Lijkt mij redelijke competitievervalsing.

Bij een toernooi wel zulke grote belangen lijkt het me niet meer dan logisch om zo'n ingrijpende verandering pas in het nieuwe seizoen door te voeren en niet halverwege het toernooi.

27 september 2018 om 13:18
0

@Pogba Die situatie zou toch ook kunnen gebeuren zonder Var? Niet helemaal zoals jij die beschrijft, maar wel dat Wjax bijvoorbeeld afgaat tegen Benfica door een onterecht afgekeurde goal, maar Benfica in de laatste 16 wel doorgaat door een onterecht goedgekeurde goal.

27 september 2018 om 13:19
0

Het is een ''stel dat'' situatie; Club X is #3 geworden en club Y is #2 geworden, maar club Y was #3 geweest wanneer VAR gebruikt had kunnen worden. Club X is uit de CL door een onterecht afgekeurd doelpunt/onterecht goedgekeurd doelpunt, bij henzelf of bij een wedstrijd van club Y.

Dan krijg je club Y die na de winterstop met een VAR eruit was gevlogen, gered word na de winterstop door de Var. Ja, het zou eerlijker zijn dat Y doorgaat obv die wedstrijd. Maar eigenlijk hadden ze al niet meer in het toernooi moeten zitten.

De meeste supporters van club X voelen dan dat hen onrecht is aangedaan, iets dat menselijk is. We willen namelijk allemaal dezelfde (eerlijke) kansen.

VAR krijgt een jaar extra de tijd zich te ontwikkelen, obv de wedstrijden hier in NL is dat maar goed ook. Want ook de VAR maakt nog fouten, en zou wat mij betreft meer inspraak moeten krijgen.

27 september 2018 om 13:31
0

@pogba, maar de kans dat Benfica na de winterstop door de VAR wordt uitgeschakeld terwijl dat zonder VAR niet zou zijn gebeurd is weer net zo groot als jouw geschetste scenario. Niemand heeft dus direct een extra voordeel of nadeel, dus ik zeg doen.

27 september 2018 om 13:39
0

Marcjuventus,

Mijn punt is ook niet dat de situatie zonder VAR ook kan gebeuren, want dat is natuurlijk gewoon mogelijk. In jouw geval is in beide gevallen geen Var. In dat geval is het te wijten aan menselijk falen. Daar is (zonder Var) niets aan te doen. Het is natuurlijk niet eerlijk voor Ajax, alleen weten alle supporters dat dit in het voetbal kan gebeuren.

Waar het om gaat is de inconsequente aanwezig van de VAR wanneer deze in de winterstop wordt ingevoerd. Wanneer de situatie zich voordat zoals hij beschreven staat, dan is dat natuurlijk ontzettend oneerlijk tegenover Ajax. In dit geval is het voor een supporter een stuk moeilijker te verkroppen, want wanneer er een VAR bij de goal van Ajax aanwezig was geweest, was deze ook goedgekeurd.

27 september 2018 om 13:49
0

De. Theking,

De kans op een dergelijk scenario is natuurlijk ook klein. Maar aangezien verschil in prijzengeld tussen de groepsfase en de laatste 16 zo groot is, is na het seizoen invoeren wel zo eerlijk.

En het is niet alleen het geschetste scenario. In het geval van invoering tijdens de winterstop gaan er natuurlijk ook de nodige verwijzingen gemaakt naar (onterechte) rode kaart gevallen en (onterechte) strafschoppen.

8 november 2018 om 16:58
0

@superflurps
Kan niet, op basis van onderling resultaat kan Ajax niet gedupeerd worden!

Ik snap je punt wel, maar ben het er niet mee eens.
Als vanaf 01-01-2018 andere regels gelden, dan weet je dat toch van tevoren.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren