Bekijk in artikel
24 augustus 2018 om 10:38
0

Wat een soap.... Straf, aanklager, die de straf verhoogt en uiteindelijk via de tuchtcommissie een lagere straf. Laat duidelijk zijn: prima hoor, ik ben geen belanghebbende.

Maar wat is de rol van de aanklager in dit soort gevallen ??

Reacties

24 augustus 2018 om 11:13
0


De onafhankelijk aanklager legt op basis van haar eigen waarneming en de verklaringen van de partijen een schikkingsvoorstel op aan de hand van de gestelde richtlijnen (schoppen van tegenstander, naar tegenstander, doorgebroken speler etc. Daarbij wordt ook gekeken naar de strafkaart van de speler.

De tuchtcommissie komt kennelijk tot een ander oordeel van de aanklager. Motivatie is mij onbekend. De aanklager kan daartegen wel in beroep, zo als ook gebeurde bij Beugelsdijk.

24 augustus 2018 om 12:44
0

Nufc_u2

De aanklager Knvb is als het Openbaar Ministerie. Vandaar ook dat alle vijf de aanklagers die in dienst zijn van de Knvb voormalige officieren van Justitie zijn.

Dus, zaken aanbrengen, beoordelen, bewijs verzamelen, schikkingsvoorstel maken (op basis van daarvoor bestaande richtlijnen) en bij weigering de zaak bij de tuchtcommissie brengen. Daar de overtreding ten laste leggen, bewijs aanvoeren en proberen de tuchtcommissie te overtuigen dat de geëiste straf gepast is en opgelegd moet worden.

Het schikkingsvoorstel, op zich, is dus geen straf die opgelegd wordt. Aanklagers kunnen geen straffen opleggen. Het is een voorstel om inhoudelijke behandeling door de tuchtcommissie te voorkomen. Als je instemt met dit voostel, dan is dat je straf. Ga je niet akkoord, dan wordt in de regel conform de richtlijnen de strafeis verhoogd maar het is aan de tuchtcommissie om te beoordelen welke straf de speler uiteindeljik krijgt. Of dat er bijvoorbeeld geen bewijs is, of onvoldoende bewijs. Want naast tv beelden worden ook verklaringen van betrokken spelers en eventueel de waarnemer meegenomen.

Uiteindelijk beslist dus de tuchtcommissie. Als een speler er daarna nog steeds niet mee eens is, kan je nog naar de Beroepscommissie. Vergeljikbaar met tuchtcommissie maar dan doen ze alles nog een keertje dunnetjes over.

En voor de echte liefhebbers: daarna zou je eventueel in uitzonderlijke gevallen ook nog naar de burgerrechter kunnen, als speler. Maar, de burgerrechter gaat niet het hele proces nog een keertje overdoen. Die kijkt alleen nog naar de vraag of de Knvb alles wel leurig heeft gedaan volgens haar eigen regels. EN als dat zo is ,dan zal de burgerrechter niet ingrijpen. Maar als die regels wel werden geschonden, dan kan de rechter een streep halen door dat besluit van de Knvb. maar dat is echt alleen in extreme gevallen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

7 fans
Middenvelder, 24 jaar

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller358
O. TannaneAanvaller151
D. JensenDoelman350
N. VenemaAanvaller154
M. KramerAanvaller81
S. MakienokAanvaller30
E. BergströmVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren