Bekijk in artikel
20 augustus 2018 om 17:52
0

Absoluut. Je had een aantal jaren geleden natuurlijk heel veel goede spelers als Suarez, Eriksen, Alderweireld en Vertonghen, maar zij waren toentertijd nog niet zo goed als nu. Daarnaast heeft Ajax de afgelopen 10 jaar ook constant totaal niet gebalanceerde selecties gehad, met een bijze van spreken absolute wereldtopper op het middenveld met daarnaast iemand van RKC-niveau.

Ajax heeft nu een goede mix van ervaring, potentiele wereldtoppers en waterdragers die van een goed niveau zijn. De rechtsback-positie gaat nog wel een probleem worden gedurende het seizoen, maar voor de rest is elke positie goed en vooral ook kwalitatief en niet alleen kwantitatief dubbel bezet.

PS: Mocht je Dynamo Kiev trouwens niet uit kunnen schakelen, heb je sowieso niets te zoeken in de CL. Omdat je in pot 3 zit, is een ploeg van het niveau Dynamo Kiev waarschijnlijk de zwakste tegenstander in je groep. Ook is het niet de ploeg van een aantal jaar geleden. Dit moet Ajax gewoon overleven.

Reacties

20 augustus 2018 om 18:02
0

Maar is de balans goed ? Wel tussen ervaring en jonge spelers, maar ook p posities ? Hoeveel spelers met diepgang heb je (behalve Neres) ? Hoeveel rechtsbacks heb je (die Ajax waardig zijn)? Wie moet er in de verdediging spelen als de Ligt geblesseerd of geschorst is ? Een Labyad is een totaal overbodige speler. Schuurs en Bande (ook al was hij niet geblesseerd) moet je de tijd geven. Ja tegen luik hebben ze lange tijd goed gespeeld maar geven ze bij het eind ook wel weer veel kansen weg, tegen Heracles en Vvv was het heel pover, ik heb mijn twijfels en zeker over de mogelijkheden van de wissels.

20 augustus 2018 om 18:06
0

Ik denk dat Van Hooijdonk refereert aan de eerste elf spelers. Zonder blessures spelen die ook altijd. En als je naar hen kijkt, staat er een heel sterk elftal.

20 augustus 2018 om 18:14
0

Precies, diepgang en scorend vermogen is voorin een zorg en wat mij betreft balafpakken op het middenveld ook.

20 augustus 2018 om 18:25
0

Maar zoals stphnlntng ook hieronder schrijft wie is de bal afpakker ? En voetbal is meer dan 11 spelers.

20 augustus 2018 om 18:53
0

De selectie is alles behalve perfect. Er zitten inderdaad genoeg haken en ogen aan. Het punt is alleen dat dit de afgelopen 10 jaar nog meer het geval was. Nu heb je op de rechtsback positie na op elke positie minimaal 1 speler dat ook echt het niveau heeft van minimaal de absolute Eredivisie top.

Ik vind nog wel dat Schone uit de basis moet op den duur en ik vrees dat bij Mazraoui het gebrek aan talent en het niet gewend zijn van zijn nieuwe positie later dit seizoen zal opbreken. Voor nu is het iemand die 'het wel goed doet' voor iemand die geen rechtsback is. Ik zie ze het alleen niet aandurven om weer een rechtsback te halen.

Voor de rest heb je met Tagliafico, Blind, (straks miss Veltman), Schone, Tadic, Ziyech & Huntelaar (straks miss Dolberg) een elftal waarin de helft van je spelers minimaal 25 jaar oud is. Dat is ongekend voor Ajax. En de spelers die dat niet zijn, zijn kun je denk ik wel stellen gigantische talenten. Potentiele basisspelers voor de Europese top. Op wederom de rechtsbackpositie na.

Diepgang heb je ingeleverd met Kluivert en je mist een echte strijder op het middenveld, maar voor de rest ziet het er best goed uit toch in tegenstelling tot de vorige jaren?

20 augustus 2018 om 19:22
0

Ik vind dat Donny voldoende diepgang heeft.

20 augustus 2018 om 19:59
0

Potentiële wereldtoppers? Wie dan?

20 augustus 2018 om 20:35
0

Voor een middenvelder wel (hoewel diepgang op de bank wel lastig is) maar een aanvaller heeft een ander soort diepgang dan een middenvelder. En deze kwaliteit zit nauwelijks in de selectie. Kluivert is weg en daar zijn Labyad en Tadic voor terug gekomen. Dit zijn beide dezelfde soort spelers zonder echte diepgang

20 augustus 2018 om 20:39
0

Spelers met diepgang, zeker drie (o.a. Van de Beek en ook gewoon Bande, Dolberg en jong Ajax spelers tel ik niet, want dan werden het meer). Mazraoui is een redelijke back. Mist nu de power voor de volle 90 minuten, moet hij uitbouwen. Maar hij is de 2e back. Veltman is geblesseerd. Wat blijft er bij de rest over als de 1e back geblesseerd is. Als de Ligt niet speelt gaat of de jong terug de verdediging in of speelt Wober (die weer op het niveau begint te acteren van voor zijn blessure). Labyad is tot nu toe niet veel, maar moeten we die niet net als bande en Schuurs een heel klein beetje tijd gunnen. Tegen Heracles was ruk, tegen VVV verre van. Zeker 4 100% kansen in een helft. Vervolgens valt Neres weg en is het voorin zoeken. Maar wat mij opvalt iedereen roept maar dat de selectie niet in balans is en dat de wissels ruk zijn, maar intussen loopt de blessurelijst bij Ajax verder en verder op. Begon met Veltman, vervolgens Bande, toen Dolberg en nu Neres. En vervolgens roepen we er is geen balans en de selectie is niet breed genoeg.

20 augustus 2018 om 21:13
0

Dat je veltman als 1ste back rekent klopt eigenlijk niet. Ajax heeft backs gekocht omdat men dacht dat veltman zou vertrekken. Dit is door de blessure niet gebeurd dus dat hij er nog is is eigenlijk een extraatje. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van Ziyech.

21 augustus 2018 om 10:50
0

@Tuppie: De Ligt, De Jong, Neres en Dolberg (als hij straks weer fit is). Alle 4 grote talenten en tottiGALACTICO noemt ze potentiële basisspelers voor Europese topploegen. Nee, niemand zegt dat ze over 3 jaar alle 4 bij Real Madrid spelen (dus kom ook niet met dat cliché dat alleen Bayern, Barca en Real absolute top zijn ofzo), maar die 4 hebben alle 4 wel degelijk potentie om bij een grote club in een van de topcompetities te spelen later. Bij Mathijs de Ligt noem ik het niet eens potentie meer, ik weer zeker dat hij over een paar jaar een van de beste verdedigers ter wereld is.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

242 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren