Bekijk in artikel
10 augustus 2018 om 12:40
0

Ik kan alleen maar lachen om dit soort voorspellingen.
Blind en Tadic zijn sterke aankopen, maar dan nog blijft het een team dat sterk afhankelijk is van zijn technich spel en qua power, en qua trainer, niet naar een plan B kan overschakelen. Ik zie dus niet in waarom Ajax dit jaar wel ineens de westrijden die aankomen op vechtvoetbal, zoals uit bij Utrecht, zou winnen.

Aan de andere kant wordt de kwaliteit van de PSV selectie mijns inziens ook sterk onderschat. Natuurlijk is Van Ginkel een gemis, maar verder staat er het kampioenselftal van vorig jaar, dat in de breedte versterkt is met Viergever, Sainsbury en Thomas met daarnaast Angelino als serieuze versterking ten opzichte van Brenet. Ook zijn talentvolle jeugdspelers als Mauro JR, Bergwijn en Gudmonsson weer een jaartje ouder en wijzer en is er nog de beloftevolle Romero waar niemand nog van kan zeggen dat het geen aanvulling is.

Tot slot lijkt de trainerswissel tot nu toe een positieve impact te hebben en lijkt er met Van Bommel een extra tintje aan winnersmentaliteit aan het team toegevoegd te zijn, al kan het in het begin in het voordeel zijn van Ajax dat men nog zoekende is naar wat de nieuwe trainer wil.

Als ik alles zo af weeg verwacht ik sowieso een zeer spannend jaar, waarbij Ajax licht in het voordeel lijkt te zijn, maar het net zo goed de kant van PSV op kan vallen. Ik ben benieuwd.

Reacties

10 augustus 2018 om 13:42
0

Ten eerste wordt Van Ginkel niet adequaat genoeg vervangen en ik denk dat jullie hem echt gaan missen. Ten tweede moet ik nog zien dat Angelino beter is dan Brengt. De tijd zal het leren.

10 augustus 2018 om 20:00
0

Kyle66

Volledig mee eens dat vooral het gemis van Van Ginkel, en het er niet in slagen daar een adequate vervanger voor te halen, PSV heel erg veel parten gaat spelen. Van Ginkel was, veel meer nog dan Lozano en Arias, echt dé man van PSV van het afgelopen seizoen!

Maar dat je moet afwachten of Angelino 'beter is dan Brenet' dat vind ik nonsens. Joshua Brenet was een matige rechtsback en een hopeloos zwakke linksback. Dat PSV een titel haalde met hem op die plek is nothing short of a miracle! Angelino is uiteraard, evident en bijzonder duidelijk veel en veel beter dan Brenet. Of Dumfries nu Arias gaat doen vergeten, ja dát kun je je inderdaad afvragen maar Gechargeerd gesteld hadden jij en ik Brenet óók heel eenvoudig kunnen vervangen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

28 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ajax treft voormalig Feyenoorders in twee aangekondigde oefenwedstrijden

Ajax heeft twee nieuwe oefenpartners gevonden voor tijdens de trainingsstage van volgende maand, zo maken de Amsterdammers bekend via de officiële kanalen. De ploeg van Erik ten Hag trekt volgende maand...Lees verder

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren