Bekijk in artikel
10 augustus 2018 om 09:01
0

Waarom vragen ze überhaupt een zwemcommentator om zijn mening? Ik snap dat men op dit moment Ajax als favoriet aanwijst maar de wereld kan er op 31 augustus weer heel anders uitzien. Als Ajax dinsdag van Standard verliest en bijv. Ziyech, De Jong en Neres vertrekken is Ajax wat mij betreft helemaal geen favoriet meer. Dit is de afgelopen jaren steeds gebeurd en verklaart ook deels het beperkte aantal prijzen van de afgelopen jaren. Het is reëler dat dat gebeurt dan dat deze selectie zo bij elkaar blijft

Reacties

10 augustus 2018 om 10:47
0

Redbaron

Jeroen Grueter was en is om te beginnen een voetbalcommentator. Pas later is hij inderdaad ook zwemmen en boksen gaan doen omdat hij verslag ging doen op de Olympische Spelen en hij dus ook andere sporten moest verslaan.

Overigens ken ik weinig grotere voetbalfanaten dan Jeroen Grueter. Die man eet, leeft en drinkt voetbal.

13 augustus 2018 om 11:03
0

Volgens mij is hij tegelijk met zwemmen en voetbal begonnen bij de nos. Of hij verstand van zwemmen heeft kan ik niet beoordelen en ik wil nog wel geloven als jij dat zegt dat hij "voetbalfanaat" is maar dat is geen kwalificatie voor kennis van zaken want hij heeft er in elk geval nul verstand van. Aan hem merk je aan alles dat hij het spelletje niet begrijpt en waarschijnlijk nooit op niveau heeft gevoetbald (en vermoedelijk überhaupt nooit heeft gevoetbald). Ik vind hem by far de slechtste Nederlandse commentator met Leo Oldenburger als goede tweede.

13 augustus 2018 om 11:24
0

Redbaron

Geen idee waar jij op baseert dat Grueter 'nul verstand heeft' van voetbal. Je geeft ook geen enkel voorbeeld, noch draag je daar argumenten voor aan. Je hebt het er wel over dat Gruter 'überhaupt nooit heeft gevoetbald' en stel je, impliciet, dat het kennelijk noodzakelijk is voor het begrip van het spelletje dat je op 'niveau' moet hebben gespeeld.

Nou wil ik nog best een eindje met je meegaan, want ik heb zelf ook nog weleens de stelling ingenomen dat ik mensen die zelf niet voetballen, en zeker niet als ze niet op enig niveau hebben gespeeld, minder serieus neem. Zeker als ze aantoonbare onzin roepen als 'mijn oma had die bal er nog wel in geschoten' (heel gek, want ik zie eigenlijk nooit oma's op een voetbalveld rondlopen, laat staan goals maken, jij wél?) of andere zaken waaruit je kunt opmaken dat mensen vaak ten onrechte na het zien van een briljante actie van Messi denken 'dat ga ik dit weekeinde bij mijn elftal ook eens proberen' en dan bijna hun benen breken. Én zwaar gefrustreerd raken, want wat er op TV zo simpel uit ziet is gewoon meestal een hele moeilijke actie.

Maar de vraag is dan wat versta jij onder 'niveau'? Waar begint dat? Is standaard gespeeld hebben 'niveau'? Of begint dat niveau pas bij de hoofdklasse? Of waar dan? By the way, zelf heb ik een bescheiden carriere gehad, ik speelde een seizoen bij Quick Boys in het tweede maar daarna heb ik vooral in de Derde Klasse Knvb gespeeld, op zaterdag. Dat was nog in de tijd dat er geen Hoofdklasse was op zaterdag, dus dit was watje nu de Tweede Klasse noemt, omdat er destijds nog regionale 'onderbonden' waren en geen Vijfde en Zesde Klassen. En ik ken Jeroen ook uit die periode trouwens, die speelde destijd in de Vierde Klasse Knvb.

Dus oordeel zelf dan maar, is dat voor jou voldoende 'niveau' of vind je dat mensen pas een mening over voetbal mogen hebben als ze in de Hoofdklasse Knvb hebben gespeeld?

Laatste discussies Bekijk in het artikel

27 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren