Bekijk in artikel
10 augustus 2018 om 08:27
0

Ik snap niet helemaal waarom de Engelse clubs hebben besloten om de transfermarkt nu al te sluiten, terwijl het alleen in Engeland dan zo is. Het is nu toch alleen maar een nadeel. Een Real Madrid kan toch nog steeds eind augustus langskomen en proberen om Hazard of Kane in Londen op te halen. En dan is er geen mogelijkheid meer om een vervanger binnen te halen

Reacties

10 augustus 2018 om 08:29
0

Jij denkt dat een Real even kan gaan shoppen bij Levy? Om zijn beste speler? En dat wanneer de markt bijna dicht gaat? Haha.. misschien kan je dit flikken bij Chelsea maar Levy laat niks meer gaan hoor.. tenzij je 200 miljoen euro bied voor Kane.

10 augustus 2018 om 08:36
0

Ik geef nu even een voorbeeld hè. Bedoel ermee dat de belangrijkste spelers van clubs in de premier league nog steeds weggehaald kunnen worden. Ramsey bij Arsenal heeft bijvoorbeeld een aflopend contract en zou er nu een club uit Italië, Duitsland of Spanje komen dan zou Arsenal niet eens een vervanger meer kunnen halen. Ik vind het gewoon apart om dit te besloten te hebben, terwijl het bij de rest van Europa niet geldt.

10 augustus 2018 om 09:01
0

@giodinho7 als je nu een belangrijke speler hebt met een aflopend contract, dan had je natuurlijk moeten zorgen dat ie al verlengd had, of dat je al een vervanger had. Dit zijn situaties die je van tevoren ziet aankomen.

En verder is het zoals Medalofhonor zegt....wil je nu nog een speler weghalen uit Engeland, dan gaan de prijzen 3x over de kop.

10 augustus 2018 om 09:34
0

Ja als het zo zou werken zouden we zelden transfervrije spelers zien hè. Dit zijn situaties die clubs met geld voor zijn, maar clubs met beperkte middelen kunnen niet al een vervanger halen voor het zeker is dat die belangrijke speler vertrekt. Verder kost een Kane die ik als voorbeeld gebruikte in Juli ook wel 200 miljoen hoor. Denk niet dat het zoveel verschil maakt, omdat de prijzen in Engeland allang absurd zijn.

10 augustus 2018 om 10:00
0

@giodinho7

In de Premier League bestaat er niet zoiets als een club met beperkte middelen. Maar goed, verder ben ik het met je eens en heb ik hier meerdere malen aangegeven dat ik het een belachelijke regel vind.

10 augustus 2018 om 08:33
0

Het is een test, men wil niet meer dat je op speelronde 1 een heel ander Chelsea treft als op speelronde 4. Ze willen het eerlijker maken door vanaf het begin van het seizoen met hetzelfde elftal te spelen.

Zo lang het niet in heel Europa zo wordt gehanteerd dan zal er inderdaad een kans blijven dat buitenlandse clubs nog langskomen voor jouw sterspelers net voor de deadline.

10 augustus 2018 om 08:38
0

Ja, maar dat bedoel ik dus. Hoe eerlijk is het als een Real Madrid of Barcelona nu nog steeds spelers uit de premier league kunnen halen en er geen vervanger meer gehaald kan worden. Tegenwoordig heeft de speler het in de meeste gevallen voor het zeggen. Zou een speler als Hazard nog een aanbieding krijgen van een Real Madrid en hij wil daar echt heen kan hij net zo goed als Courtois wegblijven bij de training en een transfer forceren.

10 augustus 2018 om 08:41
0

Als je dat wilt invoeren moet je ook alle competities tegelijk laten starten en dat zie ik niet zo snel gebeuren.

10 augustus 2018 om 10:04
0

@giodinho7

Transfers worden niet geforceerd op trainingen. Aflopende contracten die spelers niet willen verlengen zorgen voor transfers.

In Engeland vinden ze de PL het allerbelangrijkste. Ze willen dat die eerlijk verlopen, daarom sluiten ze de markt zodra de PL begint.

Zonder de miljarden uit Engeland valt de trasnfercarrousel stil. Ja hier en dar zal je er nog wel eentje zien maar de meeste liggen nu achter ons.

10 augustus 2018 om 10:09
0

Het niet komen opdagen is weldegelijk een middel om een transfer te forceren. Over de rest wat je zegt snap ik het verband niet met mijn reactie.

10 augustus 2018 om 10:20
0

Wellicht wel een middel maar in de zaak van Courtois nooit aan de orde geweest. Denk je dat Chelsea hem maar verkocht heeft omdat hij niet kwam trainen? Die transfer was al zo goed als rond.

10 augustus 2018 om 10:26
0

Nee, ik denk dat Courtois een transfer heeft willen forceren door middel van het niet op komen dagen op de training. Verder was mijn punt dat Hazard dat ook zou kunnen doen om een eventuele transfer te forceren.

10 augustus 2018 om 10:49
0

Ah, dan heb ik het verkeerd begrepen omdat je zei 'net als Courtois'.

10 augustus 2018 om 08:59
0

De clubs kunnen altijd nee zeggen. Het is meer een probleem dat de Engelse clubs nu niet meer kunnen profiteren van last-minute koopjes uit andere landen.

10 augustus 2018 om 09:09
0

We weten toch allemaal wel dat spelers het tegenwoordig bijna altijd voor het zeggen hebben. Ik haalde hierboven al het verhaal Courtois aan en zo zijn er nog een hele boel voorbeelden van spelers die transfers forceren.

10 augustus 2018 om 09:39
0

Ajoh, je kunt prima aan die spelers duidelijk maken dat ze een eventuele vertrekwens voor 9 augustus bekend moeten maken en dat een vertrek er daarna niet meer in zit. In Engeland zijn er geen verplichte clausules in de contracten, dus clubs hebben meer macht dan je doet overkomen. De spelers hebben gewoon een contract. De transfer van Courtois is de hele zomer al bezig geweest, dat is echt geen last minute beslissing geweest. Chelsea was al vanaf het begin vd zomer bereid om hem van de hand te doen, het halen van een vervanger liet alleen even op zich wachten.

10 augustus 2018 om 09:46
0

Dit inderdaad. Van Dijk probeerde bv ook een transfer te forceren, dat mislukte en uiteindelijk kwam het in de winter rond.

10 augustus 2018 om 09:57
0

Het mislukte inderdaad, maar wat gebeurde er daarna? Van dijk ging het forceren, wou niet meer trainen en uiteindelijk zat hij zelfs op de tribune. Daarna is hij alsnog verkocht. Dus wat voor macht heeft de club daar dan? Een ontevreden speler op de tribune zetten en uiteindelijk een half jaar later verkopen.

10 augustus 2018 om 10:01
0

@John Terry, wat is die macht dan? Het enige wat ze kunnen doen is iemand aan zijn contract houden en verlies maken op een speler. Als een speler niet meer komt opdagen om te trainen blijft er voor een club weinig anders over dan hem te verkopen. Dan kan er een beetje autoritair gedaan worden door de speler op de tribune te zetten, maar uiteindelijk komt die transfer er in de meeste gevallen.

10 augustus 2018 om 10:10
0

Van Dijk en Coutinho speelden gewoon dat halve jaar, weinig clubs (behalve Ajax) die zo’n speler op de tribune zetten. Het is een ander verhaal als de speler persoonlijk mot heeft met de trainer (Sakho met Klopp, Toure met Pep, etc), maar meestal speel je dan gewoon door.

10 augustus 2018 om 10:22
0

Prima dan speel je een half jaar door en wordt ie alsnog verkocht. Punt blijft er is weinig macht bij de clubs. Aan een ontevreden speler die zijn zin niet krijgt heb je gewoon heel weinig.

10 augustus 2018 om 10:38
0

Mijn punt is meer dat als een speler daadwerkelijk zo ontevreden is dat het amper zin heeft hem te behouden, dit meestal in het begin van de zomer al duidelijk is. Iemand die tot het einde afwacht of er wat leuks binnen komt en bereid is te gaan, maar niks gaat forceren en prima wilt blijven (Hazard), zal echt niet gaan rebellen wanneer hij de komende maand niet verkocht wordt. Van Courtois was dan al lang bekend dat ie echt weg wilde, dus dat was idd uitgemond op een fiasco als die was gebleven. Dat was ie dit seizoen eigenlijk al.

Scenario's met rebellerende spelers zul je altijd houden, ik denk alleen niet dat dat in de PL na 9 augustus zo zal zijn. De clubs zijn ook niet gek en zulle zulke gevallen al voor 9 augustus de deur uit hebben gewerkt zodat ze nog vervangen kunnen worden. Over het algemeen lijkt het mij dus dat iedereen die nu in de PL speelt happy is bij zijn club en bereid te blijven, waardoor buitenlandse clubs veelal achter het net zullen vissen. Die spelers weten ook goed dat hun club geen vervangers meer kan strikken en hun kansen op transfers nu geslonken zijn, dus als er nog echte vertrekwensen waren hadden we dat denk ik al veel eerder geweten.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

3 fans
Coach, 47 jaar

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren