Bekijk in artikel
1 augustus 2018 om 13:22
0

780 euro boete en vier maanden voorwaardelijk voor het dood rijden van een persoon, wat een belachelijke beslissing. Het is toch lachwekkend te noemen dat hij hier gewoon zonder enkele straf mee weg kan komen. Het feit blijft dat hij iemand dood rijd, profvoetballer of niet, er moet daar geen enkel onderscheid in gemaakt worden. In Nederland waren ze hier mee de straat op gegaan en kwam het weken lang op het nieuws. Ik mag toch hopen dat de familie in hoger beroep gaat, dit is geen gerechtigheid.

Reacties

1 augustus 2018 om 13:32
0

Dat is wel erg kort door de bocht. Je weet natuurlijk niet wat er gebeurd is. De details van het ongeluk worden zelden bekend gemaakt, maar over het algemeen treden justities streng op tegen dit soort zaken als de bestuurder schuld heeft. Schijnbaar zijn er geen bijzondere situaties (zoals een dronken bestuurder of een bestuurder op z'n telefoon) en dan is het de vraag in hoeverre het ongeluk voorkomen had kunnen worden. Aan de hand daarvan wordt de bestuurder bestraft.

1 augustus 2018 om 13:33
0

Dus als jij iemand per ongeluk aanrijd dan moet jij ook een zware gevangenisstraf krijgen? Deze dingen kunnen jou en mij ook gebeuren. Een foutje en het is gedaan dan met je leven. Er is veel over geschreven, maar we weten nog steeds niet wat er precies is gebeurt.

1 augustus 2018 om 14:04
0

grasveld7

"780 euro boete en vier maanden voorwaardelijk voor het dood rijden van een persoon, wat een belachelijke beslissing. "

Uh, vier maanden voorwaardelijk én een boete is dus niet 'zonder enkele straf'. Groot misverstand dat een voorwaardelijke straf geen straf zou zijn. Dat is het natuurlijk wel. Een boete ook.

Maar nogmaals, ook voor jou, in Nederland zou dit zwaarder bestraft zijn. Dus ook hier wederom, er wordt in Nederland dus helemaal niet soft gestraft, terwijl dat wel steeds wordt beweerd. Daarbij maakt ook de Nederlandse rechter totaal geen onderscheid tussen een normale burger en een profvoetballer. Integendeel trouwens. Rechters passen juist voor bekendere mensen in sommige gevallen juist strengere normen toe. Omdat die personen geacht worden een zwaardere, lees voorbeeldfunctie, verantwoordelijkheid te hebben.

Overigens, kern van het Strafrecht is dat dit een geding is tussen de staat en een burger. Dus dat de familie van het slachtoffer 'in hoger beroep' zou kunnen gaan is kolder. Het Openbaar Ministerie bepaalt dat. (en eventueel kan de familie het gerechtshof vragen om het OM opdracht te geven tot vervolging over te gaan). De familie heeft in wezen in het Strafrecht relatief weinig tot niets in te brengen. Logisch ook. We willen geen oog-om-oog namelijk. Al zijn de mogelijkheden op spreekrecht van de slachtoffers en diens nabestaanden in Nederland wel verruimd.

Wat ik nog wel weet is dat het in Marokko, zoals in wel meer islamtische staten, wé mogelijk is om strafvermindering te krijgen als de dader met de familie van het slachtoffer een vergelijk treft. Dat houdt dus in dat er ordinair betaald wordt, als soort schadevergoeding. Als die familie dat een mooi bedrag krijgt, dan vragen zij de rechtbank om rekening te houden en wort de straf verlaagd. Zoiets kan in Nederland never nooit maar zou ook zomaar kunnen dat dit in Marokko ook echt gebeurd is.

1 augustus 2018 om 14:17
0

Dat is ook gebeurd de familie had een bedrag tussen de €20000 en 30000 ontvangen van harit. Las ik op een marokkaanse krant tijdje geleden.

1 augustus 2018 om 16:23
0

redooo

Aha, ja precies! Dat vermoeden had ik inderdaad al. Is ook te begrijpen. Al ga je op je kop staan, als familie krijg je je zoon nooit van zijn leven meer terug. Al gaat de dader 100 jaar de cel in. Dit vind ik dan voor die familie een betere vorm. 20-30K is in Marokko een groot bedrag.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

Marokko

FIFA ranking: 45
394 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller
M. FakhirUnknown
A. El KaabiAanvaller20
MunirDoelman30
A. TagnaoutiDoelman00
Y. BounouDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren