Bekijk in artikel
1 augustus 2018 om 13:06
0

Het lijkt er dus op dat hij zelf is veroordeeld voor het doodrijden van het slachtoffer en niet zijn neefje van 14 (en hij dan straf kreeg omdat hij zijn neefje had laten rijden).
Vraag is dan alleen nog of dat juist is en dat hij niet zijn neefje hiermee probeert te 'dekken' of dat hij inderdaad zelf de bestuurder was.

Hoe dan ook, vier maanden voorwaardelijk en een boete is een stuk minder zwaar dan de straffen die in Nederland opgelegd worden bij een vergelijkbaar strafbare feit. En wij hier maar roepen altijd dat onze rechters zo 'soft' zijn.

Reacties

1 augustus 2018 om 13:34
0

Ook in Nederland hangt het er vanaf in hoeverre de bestuurder schuld heeft en of hij heeft gehandeld naar de regels van het verkeer. In Nederland zijn vergelijkbare straffen uitgedeeld voor het dood rijden van een persoon. Het hangt geheel van de situatie af en in hoeverre de betrokken partij (in dit geval de bestuurder en het slachtoffer) het ongeval had(den) kunnen voorkomen.

1 augustus 2018 om 13:57
0

Sirius

Het is juist dat de norm voor dood door schuld in het verkeer, ten tijde van Patrick Kluivert midden jaren '90, ook in Nederland nog lag rond de zes maanden gevangenisstraf (omgezet in 240 uur taakstraf wat voor mensen zonder recidive geldt, maar inmiddels begrijp ik dat de norm hiervoor, voor roekeloos rijden (dus een zwaardere variant dan een (grove) verkeersfout, al op acht maanden onvoorwaardelijk ligt.

Maar inderdaad, het is correct dat het van de situatie afhangt en dat is maar goed ook.

1 augustus 2018 om 13:35
0

Van zijn broertje was niets van waar. Hij had ook niet gedronken. Volgens mij had hij alleen te hard gereden, maar geen 200 of zo.

1 augustus 2018 om 13:57
0

Ah, okay. Ik vond het allemaal maar vaag maar ik begrijp van jou dus dat dit allemaal onzin was.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

Marokko

FIFA ranking: 45
394 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller
M. FakhirUnknown
A. El KaabiAanvaller20
MunirDoelman30
A. TagnaoutiDoelman00
Y. BounouDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren