Bekijk in artikel
11 juli 2018 om 17:29
0

Trots? Het lijkt mij meer een deceptie. Bij vlagen zagen we weliswaar goed spel, maar tegen Brazilie en Japan hadden ze geluk. Frankrijk speelde niet naar behoren en toch hebben ze gewonnen. Als je jezelf zo goed acht als team moet je niet opeens bescheiden worden nadat je bent uitgeschakeld. Dit is gewoon weer een gemiste kans en mochten de rode duivels ook geen potten breken op het EK over twee jaar dan mag je wel spreken van perennial underachievers.

Reacties

11 juli 2018 om 19:10
0

Net als het Nederlands elftal? 2e worden op het wk maar 2 jaar eerder niks kunnen opbrengen op een ek. Je doet nu net ook alsof Frankrijk een ploeg van niks is. Zij hebben een nog betere lichting en nieuwe talenten dan Belgie. En je laatste zin is ook nogal raar, top 4 op het wk waarin Brazilie wordt uitgeschakeld en dan zeggen "mochten ze ook geen potten breken op het ek" dus met andere woorden alleen met de finale worden er potten gebroken? Frankrijk speelde juist naar behoren, Belgie hield ze goed tegen, je kan het ook andersom zien, Belgie en dan met name De Bruyne speelde niet naar behoren.

11 juli 2018 om 20:04
0

Wat heeft het Nederlands elftal hiermee te maken? Niets. Frankrijk was te pakken omdat ze niet naar hun kwaliteit speelden, maar Belgie kon weinig klaarspelen en dat hebben ze aan hunzelf te danken. Zoals ik schreef is dit een deceptie omdat ze geen finale hebben gewonnen. Voor een ploeg met zoveel kwaliteiten die vooraf als een favoriet werd gezien mag je gerust ervan uitgaan dat je geen potten hebt gebroken. Zeker wanneer Brazilie net zo makkelijk had kunnen winnen en tegen Japan verloren had kunnen worden. Tegen Brazilie was het achterin gatenkaas bij de Belgen.

Kortom, de Belgen hebben gefaald met hun gouden lichting en de fans zouden teleurgesteld moeten zijn. Juist omdat er een bepaalde verwachting en zelfvertrouwen was.

11 juli 2018 om 22:00
0

Die match tegen Japan zou Belgie nooit verliezen. Al zou je die 10 keer terugspelen, Belgie zou altijd winnen. Dat voelde je gewoon en zag je uiteindelijk ook op het einde. Bij de matchen tegen Frankrijk en Braziliã« kwam het gewoon op details en tactiek aan. Waarbij de ene match in het voordeel van Belgiã« helde en de andere naar Frankrijk.

helemaal geen slecht toernooi, maar ook geen top toernooi. Eerder naar de verwachtingen gespeeld imo.

11 juli 2018 om 23:48
0

het gaat er niet om wat er 10 keer kan gebeuren tegen Japan. Het gaat erom dat ze met moeite hebben gewonnen. Je kan overigens nooit van zoiets zeker zijn, zeker met een verraderlijke ploeg als Japan. Brazilie had hun kansen moeten afmaken en die kansen creeerden ze zelf.

Belgie heeft niet naar kunnen gespeeld. Niet als je eerlijk bent en kijkt naar de kwaliteiten. Voor het toernooi was iedereen ervan bewust dat Belgie een topelftal heeft, een waarvan je mag op papier verwachten dat ze de finale halen, zeker gezien het vertrouwen dat ze genieten binnen en buiten het team. en nu ze uit zijn geschakeld is het opeens trots dat heerst? Op basis van wat? Het is eerder de pijn trotseren door je kop in het zand te steken.

12 juli 2018 om 00:57
0

Was niet echt dat het net naar Frankrijk ging, ik denk dat als er nu nog gevoetbald was België nog steeds niet had gescoord

12 juli 2018 om 10:37
0

Klopt, die wedstrijd tegen Japan was altijd een win-win. Toch als je gaat kijken naar de statistische data.

Estimated Goals: Belgium 3.0, Japan 0.8

Echter, die twee volgende wedstrijden waren gewoon verliespartijen voor België. Volgende data komen van Opta.

Expected goals Brazil vs. Belgium = 2,45 vs. 0,5
Winst percentage Brazil vs. Belgium = 84% vs. 4%
Effective playing time: 61 min.

Expected goals France vs. Belgium = 1,91 vs. 0,38
Winst percentage France vs. Belgium = 78% vs. 5%
Effective playing time: 57 min.

België deed dus het onmogelijke tegen Brazilië maar laat die match 100x spelen en Brazilië wint 84x.

Neemt niet weg dat je zeker en vast trots moet zijn op een halve finale. En een onterechte overwinning voelt altijd aan als de beste, zeker in rechtstreekse uitschakeling.

11 juli 2018 om 21:31
0

Alsof het tegen Japan en Brazilie louter geluk was. Genoeg redenen om trots te zijn en tegen dit Frankrijk verdien je niet te verliezen maar met de manier waarop ze spelen kan het elk land overkomen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren