Bekijk in artikel
11 juli 2018 om 13:56
0

Ben hier wel voor. Dit zou een mooie eerste stap zijn waar we zelf als competitie invloed op zouden kunnen hebben. Ik denk uiteindelijk dat het beste zou zijn als dit zou worden opgelost bij de bron, als Chelsea en City geen eindeloze legioenen aan spelers meer mochten contracteren om ze 3 jaar uit te lenen en dan met een paar miljoen winst te verkopen. Dat soort handel is niet goed voor de kleine clubs en versterkt alleen maar de monopolie positie van de financiele reuzen.

Reacties

11 juli 2018 om 14:02
0

Dit werkt alleen als alle competities dat doen. Iets wat niet gaat gebeuren. De fifa kan beter een maximaal aantal contract spelers invoeren.

11 juli 2018 om 14:32
0

Ja, dat is al jarenlang iets waarvan ik vind dat het moet gebeuren. Gewoon max 50 contractspelers. Dat is meer dan genoeg voor 1 selectie. Zo niet? Dan heb je pech, en doe je het maar met jeugd zonder contract.

Dit kan overigens wel een goede stap zijn. Ik had eerst twijfels, maar als meer (kleinere) competities dit gaan invoeren hebben clubs als Chelsea en City steeds minder ploegen over om spelers aan te verhuren. En wordt het minder lucratief om Jan en Alleman maar aan te trekken. En hopelijk kunnen clubs zoals NAC dan gewoon spelers huren van bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord (als dat nog nodig is) die dan minder snel naar Engeland gaan.

Dit is misschien alleen een droom. Ik ben benieuwd hoever ze hiermee gaan komen.

11 juli 2018 om 15:27
0

@jordypa

onrealistisch. Ajax heeft er misschien wel meer dan 100. Die moeten twee senioren elftallen vullen en veel jeugdspelers van ouder dan 16 hebben ook al een contract.

Een huurlimiet pakt de andere kant aan en is echt veel beter. Wat mij betreft zelfs nog strenger, max 3 huurspelers waarvan 2 van dezelfde club afkomstig zijn en dat dan overal en bij alle competities.

11 juli 2018 om 21:36
0

Dan doe je er per team dat betaald voetbal speelt 50. Het doel is dat clubs selectiever keuzes maken. Dat kan als je clubs dwingt om keuzes te maken. En als dat dan ook voor AJAX hetzelfde betekend... dan is dat maar zo. ( en ik ben een Ajacied)

12 juli 2018 om 01:32
0

Wat mij betreft maar 2 en beide uit verschillende clubs. Dit soort acties is de ondermijning van je eigen jeugdopleidingen.

11 juli 2018 om 16:25
0

Helemaal mee eens dat al dat gehuur niet goed is voor de Nederlandse competitie, maar het oplossen is een stuk lastiger. Veel mensen opperen een limiet aan het aantal spelers wat een club mag huren. Hier is alleen heel makkelijk omheen te komen. Wat je krijgt is in plaats van dat club A een speler van club B huurt, dat club A de speler van club B koopt voor nul euro, met een optie tot terugkopen voor nul euro voor club B. Dan is de speler zogenaamd eigenaar van de nieuwe club, maar in werkelijkheid natuurlijk niet.

Het zelfde geld voor een limiet op het aantal contractspelers. Het enige dat je hiermee bewerkstelligt is dat clubs allemaal complexe constructies gaan optuigen om spelers elders te stallen.

12 juli 2018 om 01:44
0

Dat hele vehuren van spelers moet in de BAN. PERIOD.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren