Bekijk in artikel
30 juni 2018 om 14:56
0

Wow.. Als ik me niet vergis krijg je hier als normale burger een celstraf voor toch?
In dat geval ligt er een carrière a la Breno in het verschiet voor die jongen.

Ben benieuwd naar de officiële berichten hierover

Reacties

30 juni 2018 om 15:04
0

pechvogel

Hangt maar helemaal af van de feiten en omstandigheden van het geval. En die kennen we nog helemaal niet. Er staat niet voor niets dat het 'mogelijk' is dat die voetballer erbij betrokken zou zijn.

Maar dingen als de leeftijd van die bestuurder, of sprake is van alcohol, verlaten van de plek van ongeval, recidive, andere omstandigheden spelen allemaal mee bij een straftoemeting door een Nederlandse rechter.

Hoe een Marokkaanse rechter hierover oordeelt, wat weet ik absoluut niet. Maar aangezien daar de straffen voor zelfs geringe misdrijven enorm fors zijn zou dit weleens een hele heftige straf voor die 14 jarige knul kunnen worden. Al kent het Islamitisch recht wel weer mogelijkheden om de straf af te kopen door een soort genoegdoening te regelen met de familie van het slachtoffer.

30 juni 2018 om 15:18
0

Zou je niet denken dat de eigenaar van de auto, Harit zelf, een forsere straf kan verwachten? Legaal volwassen en dus ook eigenaar. Minderjarigen hier in Nederland krijgen iig vaak hele milde straffen.

30 juni 2018 om 15:48
0

Ja, en terecht dat minderjarigen mild gestraft wordt. Ik vind dat een teken van beschaving.

Maar ik bestrijd natuurlijk nergens dat Harit aansprakelijk zou zijn, als dit verhaal klopt zoals het hier staat, ik houd wat dat betreft nog een slag om de arm. En daarvoor dus een straf mag verwachten.

Als je terug leest geef ik alleen aan dat een rechter, in Nederland, gewoon met álle feiten en omstandigheden rekening behoort te houden én houdt. En wat we hebben, tot nu toe, is niet het politierapport maar een stukje op een voetbaldiscussiesite. Dus om op deze basis alvast het schavot en de galg gereed te maken, dat gaat mij een paar slagen te snel. Laten we eerst eens rustig kijken wát er nou exact aan de hand is, en op basis daarvan dan onze oordelen vellen.

En nogmaals, in Nederland houdt de rechter overal rekening mee, ook met het vluchten natuurlijk. Hoe een Marokkaanse rechter hiermee omgaat, ik weet het niet. Jij wél?

30 juni 2018 om 15:57
0

Ik heb 0 idee hoe het rechtsysteem daar werkt

30 juni 2018 om 16:03
0

Enige dat ik weet is dat er wel mogelijkheden zijn om, als je een 'deal' maakt (lees: een goed bedrag betaalt aan smartengeld) met de familie van het slachtoffer, je strafvermindering of omzetting in een voorwaardelijke straf kunt krijgen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

Marokko

FIFA ranking: 45
394 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller
M. FakhirUnknown
A. El KaabiAanvaller20
MunirDoelman30
A. TagnaoutiDoelman00
Y. BounouDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren