Bekijk in artikel
30 juni 2018 om 14:55
0

Je 14 jarig broertje laten rijden, hoe onverantwoord kan je zijn? Als het waar is vind ik de voetballer net zo schuldig aan het ongeluk. Hopelijk neemt schalke harde maatregelen en verscheuren ze zijn contract.

Reacties

30 juni 2018 om 14:59
0

Dat is ook weer niet nodig. Hij is op een leeftijd dat je wel eens een verkeerde beslissing neemt of iets doms doet. Zou oneerlijk zijn om daar meteen zijn hele toekomst vanaf te laten hangen. Daarnaast wordt er in Marokko minder nauw omgegaan met de regels omtrent het hebben van een rijbewijs. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het vaak voorkomt dat kinderen zonder rijbewijs een auto besturen.

30 juni 2018 om 15:03
0

Iets doms? Een 14 jarig persoon laten rijden op de weg (op een lege parkeerplaats zou wat anders zijn) is het toppunt van een domme actie.

30 juni 2018 om 15:04
0

En natuurlijk de hit en run, wat het veel erger maakt. Mag hopen dat het niet waar is

30 juni 2018 om 15:08
0

marocberkane

"zou oneerlijk zijn om daar meteen zijn hele toekomst vanaf te laten hangen."

Daar neig ik, als dit verhaal klopt, óók wel een beetje aan. Als iedereen altijd zwaar zou moeten boeten voor een heftige jeugdzonde, dan zouden een heleboel mensen inderdaad geen leven meer hebben.

Maar mijn vraag is of een Marokkaande rechter op dezelfde manier denkt. Dat wat jij stelt over het niet zo nauw nemen met het verkeer in Marokko, dat heb ik zelf ook ervaren. Maar de schaduwkant daarvan is wel dat verkeersregels enorm streng gehandhaafd worden (en je dus zo een boete aan je broek hebt van een politie agent (die dan vervolgens ook weer supersnel af te kopen is, ter plekke, met smeergeld).

30 juni 2018 om 15:08
0

‘Iets doms’. Kom op man, er is iemand van het leven beroofd. Die twee verdienen allebei een flinke straf van de rechter.

30 juni 2018 om 15:08
0

Je hebt weinig aan een voetballer als die in de cel zit dus gewoon verscheuren dat contract

30 juni 2018 om 15:15
0

Constant Kante, kom op... hij is 21 en al een tijd volwassen. Als hij dan niet begrijpt dat zoiets enorm onverantwoord is mag hij van mij wen een behoorlijke tijd boeten. We hebben het hier over een dodelijk ongeval he.

30 juni 2018 om 15:16
0

reds1965

Zou je dan niet nog heel even wachten met verscheuren, totdat duidelijk is dat de werknemer onherroepelijk is veroordeeld voor een misdrijf? Want nu verscheuren en dan later dat ontslag in moeten slikken omdat het niet voldoet aan de daarvoor gestelde juridische eisen betekent dat je als club een enorm grote schadevergoeding moet betalen.

De gedachte dat een werknemer zodra die met justitie in aanraking komt zomaar ontslagen mag worden is echt niet in overeenstemming met de wet en de jurisprudentie.

30 juni 2018 om 15:17
0

arsen(e)al

Even puntjes op de i, ik had het niet over Harit, dat leek mij wel duidelijk. Lees even waar ik op reageer, de bijdrage van Marocberkane.

30 juni 2018 om 15:18
0

@marocberkane: In mijn ogen is een auto gewoon een moordwapen in de handen van mensen die er niet mee om kunnen gaan(kinderen, dronkelappen etc). Hij neemt in mijn ogen dan ook bewust het risico om iemand te verwonden of vermoorden door zijn broertje te laten rijden. Dat is geen foutje, dat is catastrofaal. Nu is er iemand dood door die actie en zijn toekomst is weg, waarom zou je nog rekening moeten houden met de toekomst van die voetballer?

30 juni 2018 om 15:29
0

reds 1965: "je hebt weinig aan een voetballer als die in de cel zit dus gewoon verscheuren dat contract"

Hij is natuurlijk slechts medeplichtig en geen dader. Dus de kans dat hij in de cel belandt is niet zo groot. Lijkt me eerder uit te draaien op een hoge boete. Maar ik heb een echt flauw idee hoe de wetgeving in Marokko op dit gebied is. Daarnaast is natuurlijk nog helemaal niks bewezen.

Lacazette: "waarom zou je nog rekening moeten houden met de toekomst van die voetballer?

Ik zeg ook niet dat je rekening moet houden met de toekomst van de voetballer. Maar het is meer aan de rechter om te oordelen en daarna heeft hij zijn straf gehad. Snap niet waarom een club hier nog een schepje bovenop zou moeten doen.

30 juni 2018 om 15:31
0

In de reactie van Marocberkane lees ik alleen dat hij het over Harit heeft. Lacazette zei dat Harit onverantwoordelijk is en dat hij daarom een straf verdiend. Hierop zegt Marocberkane dat het niet nodig is

30 juni 2018 om 15:44
0

"in de reactie van Marocberkane lees ik alleen dat hij het over Harit heeft. "

Dan hebben jij en ik allebei wat anders gelezen. Dan nog ev en voor jouw beeldvorming, ik had het niet over die voetballer maar over het kind van 14.

Dat Harit onbestraft moet blijven, dát is zeker niet mijn stelling. Mijn stelling is dat die jongen van 14 hier niet spijkerhard behoort te worden bestraft, omdat je (ondanks het feit dat een leven is verwoest) niet een minderjarige voor de rest van zijn leven hoeft te tekenen omdat die een stommiteit heeft begaan in zijn jeugd.

Bedenk je hierbij dat de maximale straf in Nederland voor minderjarigen (met uitzondering van misdrijven die zo heftig zijn dat bij hoge uitzondering toch het volwassen Strafrecht toegepast mag worden) één jaar jeugddetentie is. Dat is met een reden. Hoe dat in Marokko werkt, dat weet ik absoluut niet.

30 juni 2018 om 15:54
0

Ik weet nu dat je dat bedoelde, maar ik legde uit waarom ik reageerde. En daarbij zei ik hieronder dus al dat minderjarigen lage straffen krijgen

30 juni 2018 om 16:01
0

arsen(e)al

Ik las het! Waarvan Akte!

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

Marokko

FIFA ranking: 45
394 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller
M. FakhirUnknown
A. El KaabiAanvaller20
MunirDoelman30
A. TagnaoutiDoelman00
Y. BounouDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren