Bekijk in artikel
13 juni 2018 om 19:00
0

Men werd helemaal niet gedwongen en heeft in emotie een heftig besluit genomen. Ik heb helemaal niets met Real maar dat contract zou pas na het WK ingaan. Gezien het feit dat Spanje best aardig voetbalde onder Lopetegui is het een enorme gok om iemand een dag voor het WK te ontslaan. Een belachelijk besluit zelfs. Je verstoort zo een heel teamproces waarbij je ook moet denken aan het presteren en de verantwoordelijkheid richting de fans en het land. Het zou me niet verbazen als Spanje het nu toch een stuk minder doet en gezien alle voetballers die ze hebben zou dat voor het toernooi zonde zijn. De fout ligt hier niet bij Lopetegui, maar bij de Spaanse bond. Wat je Real kan aanrekenen is dat men niet heeft gewacht tot na het WK met de bekendmaking, dat is gewoon ronduit onhanding gedaan door de Madrileense club.

Reacties

13 juni 2018 om 19:10
0

Precies. Het is een heel erg rare timing geweest van Real om het wereldkundig te maken, maar om dan als Spaanse Bond een traject van 2 jaar weg te gooien.. Nee, dat is pure emotie. Ik snap goed dat ze kwaad zijn en met een beetje fatsoenlijk communiceren van Lopetegui en/of Real hun kant was er amper iets aan de hand geweest.

Ben heel benieuwd nu. Scheelt wel dat er iemand is aangenomen die al bij de Spaanse bond zat. Hij zal toch enigszins dezelfde ideeën hebben als dat Lupetegui die had. Dat moet ook wel, anders zou je het direct kunnen schudden.

14 juni 2018 om 08:56
0

Lopetegui heeft een contract getekend bij Real, terwijl hij ook een contract had tot het Ek 2020. Dat klopt niet als de Bond daarvan niet op de hoogte is. Voor iedere rechter zou dat contract van real ongedaan gemaakt worden als de bond daar tegen een zaak zou aanspannen. Dat je ergens anders heen wil, snap ik. Maar dan onderhandel je daarover toch met je werkgever?, in dit geval de spaanse bond. Die hadden akkoord gegaan, mits bekendgemaakt na het WK. Dat lijkt me niet lastig. Nu tekent Lopetegui een tweede contract en naait zn werkgever en de spaanse selectie. Terechte reactie van de spaanse bond. Hij snijdt zichzelf hiermee in de vingers, want als trainer moet het toch om droom zijn om voor die beker te spelen? Dat is veel prestigieuzer dan om de CL spelen bij Real. Bovendien maakte hij met Spanje gewoon kans.

14 juni 2018 om 11:02
0

Natuurlijk hadden hij en Real beter moeten communiceren en het is terecht dat de Bond kwaad is. Ik vind de reactie echter overdreven, want de man heeft 2 jaar naar het Wk toe gewerkt met deze spelers. Nu vervang je direct een heel belangrijk aspect en daardoor zijn je kansen om het Wk te winnen gewoon kleiner geworden.

13 juni 2018 om 19:12
0

Je kunt het de bondsvoorzitter toch niet aanrekenen dat hij zich verrast voelt door de manier waarop aanstelling werd aangekondigd? Hij werd noch op de hoogte gesteld van de interesse, noch door de onderhandelingen, waarna hij twee dagen voor de eerste wedstrijd plots te horen krijgt dat de bondscoach na het WK weg is. De genomen beslissing is misschien niet erg verstandig, maar de man is wel principieel en laat hier duidelijk merken dat hij niet tevreden is over de handelswijze van Lopetegui en Real Madrid.

Volgens mij is de (mis)communicatie hier het grootste probleem. Indien de bond op de hoogte was en ze de ontwikkelingen mee hadden kunnen volgen, denk ik dat het niet zo'n groot drama was geweest. Uiteraard hadden ze Lopetegui de droomjob bij Real Madrid gegund en hadden ze hem laten gaan na het WK. Dan was het zelfs op voorhand al aangekondigd, zodat er geen lek zou ontstaan en onrust tijdens het WK, maar dat alles klaar en duidelijk was en iedereen wist waar hij aan toe was.

De manier waarop het nu is gebeurd, lijkt het alsof Real Madrid stiekem Lopetegui heeft benaderd en het ten koste van alles wou verbergen van iedereen, zowel de media, als de bond, als de spelers. Bij het kleinste vermoeden dat het zou kunnen uitkomen, zo blijkt, heeft men dan toch beslist om het naar buiten te brengen en hebben ze vlak daarvoor ook de bondsvoorzitter ingelicht, die uiteraard compleet verrast werd. Vind je het werkelijk zo raar dat hij daar zo kwaad op reageert? Want ik vind het allerminst correct om niet op de hoogte te zijn gesteld, dat was toch het minste dat ze hadden kunnen doen.

13 juni 2018 om 21:10
0

Je kan het normaal vinden dat hij boos reageert, daar heeft Dejan het ook niet over. Jouw persoonlijke emotie moet echter niet de reden zijn dat je de kansen van een heel land beduidend doet kelderen. Onprofessioneel heet dat. Wees lekker boos, maar doe tevens wat het beste is voor het team en dit wk. Wat hij nu doet is allesbehalve het beste

13 juni 2018 om 22:20
0

Het beste voor het land was al niet meer mogelijk na de geniale zet van Florentino en Lopetegui. Of die laatste nu was aangebleven of niet, het had in bijna alle gevallen tot een slecht einde geleid (tenzij ze WK waren geworden, maar dat kan nu ook nog).

13 juni 2018 om 22:23
0

Oh en je bent er dan toch nog? Ik dacht dat je weer was gaan schuilen nadat je geen antwoorden meer had op mijn commentaren, jammer dat je daar niets meer te zeggen hebt (behalve enkele persoonlijke aanvallen dan).

13 juni 2018 om 19:12
0

Een belachelijk besluit? Het is belachelijk dat Lopetequi met andere banen bezig is terwijl hij net op het punt staat zijn huidige op een zeer belangrijk moment uit te voeren. Daarnaast kon hij het ook niet opbrengen om zijn huidige werkgever in te lichten. Als er iemand is die het groepsproces verstoort dan is hij het wel. Hebben we het nog niet eens over de belangen die hij heeft wie er wel of niet speelt tijdens het WK.

13 juni 2018 om 19:26
0

Dan kun je net zo goed alle spelers naar huis sturen die tijdens een groot toernooi op de achtergrond met een transfer bezig zijn. En dat zijn er nogal wat denk ik.

13 juni 2018 om 19:30
0

Een transfer maakt niks uit. Het gaat erom, wat voor transfer je maakt. Al was die naar Rostock gegaan als trainer, dat is het punt niet. Het Spaanse voetbal is een politieke aangelegenheid en daar zit nu net het knel punt. Het kan zijn dat spelers, supporters voorkeur behandelingen gaan zien, dan breekt helemaal de pleuris uit.

13 juni 2018 om 19:12
0

Lijkt me al helemaal niet handig als Real pas na het WK de bekendmaking zou doen. Rubiales geeft aan dat de Spaanse bond niet op de hoogte was van de onderhandelingen tussen de bondscoach en Real. Stel dat Real ook nog eens tot na het WK zou wachten met het aangeven dat de bondscoach gelijk erna door zou gaan naar Real en de onderhandelingen als voor het WK gaande waren...

13 juni 2018 om 19:27
0

De bond heeft helemaal niks raars gedaan. Was Lopetegui naar een Italiaanse club gegaan bijvoorbeeld, dan was er totaal niks aan de hand. Maar in een land, waar de spanning van de politiek hoogtij viert ga je geen mededeling doen, voor een WK, waar spelers van de 2 grootste clubs van hun land en uithangbord zijn van de politiek, waar je naar toe gaat. Voetbal is niet alleen voetbal in Spanje, voetbal is ook een soort religie.

Een bondscoach in Spanje moet neutraal zijn, geen banden hebben met andere clubs, wil je het team als geweldige machine laten volleren. Het probleem in het verleden is altijd de strijd tussen Catalonië en Madrid geweest in de nationale ploeg, waardoor het elftal lang niet alles eruit heeft gehaald wat erin zat. Voetbal verbroederd in Spanje, zie na het WK 2010, toen Iniesta in alle stadions werd toe geklapt, hoe gruwelijke hekel mensen ook hadden aan Barcelona.

Het gevolg van het wereldkundig maken van de overstap na het wk van Lopetegui naar Madrid, kan door delen van Spanje worden gezien, dat wanneer die een wissel toepast van een Madrid speler het veld in, als winst belang en vast met de toekomst bezig. Dat de bond hier al op in is gesprongen is niet meer dan logisch met de recente ontwikkelingen tussen Madrid en Barcelona. Ook spelers kunnen scheve gezichten gaan trekken en hun zin war ze hadden verliezen om een succesvol WK te spelen.

Nu staat Hierro voor de groep, een Madrid man, maar zonder enig betrokkenheid bij welke club dan ook. Neutraal en dat is de enige manier om geen scheve gezichten en een succesvol WK tegemoet te zien.

13 juni 2018 om 20:32
0

@Dejan Ik snap niet dat iedereen het maar normaal vind dat hij en Real Madrid de Spaanse bond 5min voor het persbericht inlicht, is toch geen sprake van respect naar de bond helemaal met het oog op wat voor reacties er in de ploeg zouden zijn... Er is iemand die het heeft over wanneer zn contract in zou gaan maar gaat puur om de communicatie en manier van handelen. Ik lees normaal altijd Real benaderd de bond voor toestemming om te onderhandelen en dan wordt alles gezamelijk geregeld maar daar is totaal geen sprake van geweest.

13 juni 2018 om 20:52
0

Want Real neemt hem als trainer zonder te overleggen met hem? Slaat toch sowieso nergens op als je een team naar wk titel moet helpen, maar wel even met Real Madrid akkoord bereikt. Terwijl je nog geen maand geleden een nieuw contract hebt getekend voor Spanje. Ik vind dit besluit van de bond meer dan terecht.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

14 fans
Coach, 50 jaar

Spanje

FIFA ranking: 9
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
David de GeaKeeper60
Sergio BusquetsMiddenvelder60
David SilvaMiddenvelder64
Thiago AlcántaraMiddenvelder60
KokeMiddenvelder60
Sergio RamosVerdediger50
Victor Machin PerezMiddenvelder54
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren