Bekijk in artikel
16 mei 2018 om 17:43
0

Neigt naar corruptie. Van Praag's lobby zorgt ervoor dat zijn Ajax mee mag doen. Vervolgens krijgen alle clubs een bedrag wat nergens over gaat. Typisch voorbeeld hoe rijke clubs rijker worden.

Reacties

16 mei 2018 om 17:46
0

Trieste reactie. Jaloezie misschien?

16 mei 2018 om 18:08
0

Het punt dat rijke clubs alleen maar rijker worden is toch wel zeker terecht. Waarom zouden de beste clubs / rijkste clubs een startpremie van 57 miljoen moeten krijgen? Daarmee wordt er echt een belachelijk concurrentie voordeel behaald voor de teams die zijn 'uitverkoren' om mee te mogen doen. Naar mijn mening totaal onnodig om nog een toernooi naast de Champions League / Europa League op te starten.

16 mei 2018 om 18:56
0

Als je zo gaat beginnen, dan moeten we eerst maar eens stoppen om de rijke ploegen constant te bevoordelen in de CL en daardoor meer inkomsten te laten genereren! Ploegen als bijv. Madrid en Bayern worden de eerste ronden altijd uit de wind gehouden en dus finaciëel bevoordeeld en dat alles onder het mom van de commercie.

16 mei 2018 om 23:12
0

Real werd uit de wind gehouden met tegenstanders als PSG, Juventus en Bayern.. Dat fabeltje kan al lang de prullenbak in, want het is onzin.

16 mei 2018 om 17:46
0

Van Praag's lobby? Ajax heeft 4 maal de cup met de grote oren in de kast staan en is daarmee een van de succesvolste ploegen aller tijden. Er wordt duidelijk bij vermeld dat de succesvolste clubs aller tijden worden uitgenodigd, alle ploegen met 3+ EC1/CL zijn er sowieso allemaal bij. Heeft niet met Van Praag te maken..

16 mei 2018 om 17:48
0

Mede door van Praag hebben ze gekozen wat de vereisten zijn voor de 1e editie.

16 mei 2018 om 18:01
0

Ja, dat zal het zijn. UEFA mannetje van Praag die invloed heeft in iets waar UEFA tegen is, beetje scheef denk je niet?

16 mei 2018 om 18:09
0

Wat zou volgens jou de vereisten moeten zijn dan El Samp?

Ajax is nou eenmaal 1 van de meest gerenommeerde clubs in Europa (en de wereld). Als je dan toch kritiek wil uiten doe dat dan op Juve want zij hebben namelijk maar 2 Cl/ec1 trofeeën en niet 3 of meer zoals de rest.

Juve maakt wel deel uit van het hele selecte gezelschap van clubs dat alle 3 de verschillende Europese bekers heeft gewonnen, maar daar zit Ajax dus ook bij.

En precies zoals Wolterx zegt, van Praag zit bij de Uefa terwijl dit toernooi een initiatief van de Fifa is.

16 mei 2018 om 18:38
0

Van Praag is lekker bezig. Zorgt voor een mooi toernooi waarin Ajax leuk haar toptalenten kan laten testen tegen toptalenten van andere topploegen,en het levert de club ook nog eens veel geld op. Mooi Mooi Mooi.

16 mei 2018 om 18:59
0

Juve staat daar dan ook met recht aangezien ze structureel zowel nationaal als internationaal goed prdsteren

16 mei 2018 om 17:47
0

Nee, hoe succesvolle clubs rijker worden..

16 mei 2018 om 17:51
0

Zo! Slechtere en ondoordachtere reacties lees je zelden! Van Praag zit bij de Uefa, hij is daar een van de vele vicevoorzitters. De Uefa is fel tegen dit toernooi, want de Fifa vangt daarmee vliegen af van de Uefa's Champions League, wat het grootste voetbaltoernooi ter wereld is.

Het is de Fifa een doorn in het oog dat de Uefa veel meer omzet draait dan de Fifa, waardoor de Uefa veel rijker is en de Fifa is daarom met dit idee gekomen. Maar gezien het feit dat veel Europese topclubs zullen afvallen en niet zullen delen in het geld, omdat het een mondiaal toernooi zal worden, zullen deze clubs gaan morren.

Kortom, dat de Uefa en diverse Europese grootmachten wellicht tegen zullen zijn gekoppelt aan het feit dat de wedstrijddruk immens zal toenemen, is het maar de vraag of het doorgaat. Hoewel, de Fifa zal er alles aan gelegen zijn om deze Europese goudmijn(het zijn mondiaal gezien vnl de Europese topclubs dat men wil zien) te gaan plunderen, waardoor de Fifa al haar middelen zal inzetten.

Daarnaast is het een gerucht hoe de indeling zal zijn, en staat er duidelijk bij wat de deelnamecriterea zullen zijn.

16 mei 2018 om 17:55
0

Ik weet niet of dit met een lobby van Van Praag te maken heeft, maar El Samp heeft wat mij betreft wel degelijk een punt als hij zegt dat dit een voorbeeld is van hoe rijke clubs rijker worden gemaakt. Ik vind de CL eigenlijk al geen reet meer aan vanwege de financiële ongelijkheid, en op deze manier creëer je meer van hetzelfde: een selecte groep clubs die op basis van in het verleden behaalde resultaten steeds rijker wordt. Saai. Begin dan echt opnieuw en zet een competitie op die iets toevoegt.
Voor de eredivisie ook niet goed als Ajax op deze manier geld in de schoot geworpen krijgt (en ik ben voor Ajax)

16 mei 2018 om 18:05
0

@sheik Yerbouti, Samp heeft helemaal geen punt,want het is de Fifa dat poen wil scheppen met deze opzet en van Praag is vicevoorzitter bij de Uefa dat hier alleen last van heeft, want hiermee wordt de CL ondermijnd. Het zal de Fifa een worst wezen wat de gevolgen zijn. Die roepen al jaren dat het eerlijker moet binnen het voetbal, en ondertussen laat men het doorgaan en wil men zichzelf nog meer verrijken. Pure volksverlakkerij, maar we kennen de Fifa niet anders.

16 mei 2018 om 20:51
0

Wat zit jij te huilen joh, dit is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal. Wees blij dat er een NL club is die kan profiteren van zijn historie. Of kijk je liever FC Emmen tegen NAC volgend seizoen? Hohooooi.

16 mei 2018 om 22:26
0

Wat is er dan goed aan?

16 mei 2018 om 22:51
0

Eerste deel vind ik onzin, maar dit soort zaken zorgen er inderdaad helaas voor dat de afstand tussen Nederland en andere landen onoverbrugbaar groot wordt.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren