Bekijk in artikel
16 mei 2018 om 17:08
0

Ik hoop dan toch dat Frank Arnesen ook bij eventuele onderhandelingen aanwezig is en dat John de Jong dan erbij zit om ervaring op te doen.

Reacties

16 mei 2018 om 17:30
0

@boris19

Je schrijft: "ik hoop dan toch dat Frank Arnesen ook bij eventuele onderhandelingen aanwezig is en dat John de Jong dan erbij zit om ervaring op te doen".

Arnesen is commissaris. Dat is een toezichthoudende functie en die kan dus moeilijk de onderhandelingen doen omdat dat een directionele taak is. Anders krijg je de slager die zijn eigen vlees keurt. Arnesen kan natuurlijk wel in een adviserende rol zijn kennis en zijn netwerk ter beschikking stellen. Ik denk persoonlijk dat Gerbrands heel goed in staat is om zelf de onderhandelingen te doen. Als de nood aan de man komt, kan Arnesen altijd nog tijdelijk terug treden als commissaris en de taken van Brands op tijdelijk basis overnemen, maar als ik het artikel lees, ligt dat niet in de lijn der verwachtingen. Ik denk dat men nog even wacht met een opvolger voor Brands aan te stellen om op die manier de beste man de tijd te geven om zich normaal in te werken en dat vind ik eerlijk gezegd een heel verstandig besluit. Anders is de kans aanwezig dat die als het even tegen zit, al afgebrand wordt voor hij goed en wel is begonnen.

16 mei 2018 om 17:45
0

Volgens mij bedoelt Boris onderhandelingen met aankopen en contract, dus hoezo zou een gevalletje van de slager zijn?

16 mei 2018 om 17:49
0

Gerbrand is de algemeen directeur en is er niet voor de onderhandelingen. Ik denk persoonlijk dat die het al druk zat heeft zonder die taak op zich te nemen. In het artikel staat dat Arnesen/de Jong/cocu zich met technisch beleid bezig houden. Ik weet niet in hoeverre Arnesen tijdelijk een rol kan aannemen als commissaris zijnde. Maar ik verwacht dat dit met goedkeuring van de raad van commissarissen wel tot het einde van de transfer periode kan.

16 mei 2018 om 18:51
0

Scepticus

Nee, Frank Arnesen is (nog) geen commissaris. Zijn benoeming gaat in per 1 juni a.s.

V erder klopt in formele zin wel wat je stelt. Het bestuur voert het dagelijkse beleid uit, de RvC houdt daar toezicht op. Dat is de balans binnen een vennootschap. Maar, dat wiol natuurlijk niet zeggen dat een zeker internationaal zeer ervaren man als Arnesen opeens niet meer zijn expertise ten dienste van PSV zou mogen stellen. Uiteraard mag en moet hij dat doen! De RvC is geen pestorgaan of iets dergelijks maar een orgaan dat de vennootschap als geheel, dus aan Psv, ten dienste staat. En dus ook de kennis die daarbinnen verzameld is.

Ik denk dat het vooral zo zal gaan omdat men denkt dat John de Jong nog niet klaar is voor de taken die Brands tot nu toe heeft gedaan. En dat hij dus alle steun nodig heeft die hij kan krijgen. In die zin is de hulp van Arnesen uiteraard zeer gewenst. En noodzakelijk.

16 mei 2018 om 18:56
0

Constant Kane, wijze woorden zoals vanouds!

John de Jong is zeker niet klaar voor wat Brands voor zijn rekening nam, Arnesen is daarbij zeer gewenst. Er wordt gelukkig ook gezegd dat hij ze met raad en daad bij zal gaan staan, dus dat moet goed komen. Hoop alleen wel dat er te zijner tijd toch een type als Huiberts naar Eindhoven komt, zou wel zo prettig zijn om er specifiek een iemand op te zetten natuurlijk.

18 mei 2018 om 13:42
0

@constant kante

Je schrijft: "maar, dat wiol natuurlijk niet zeggen dat een zeker internationaal zeer ervaren man als Arnesen opeens niet meer zijn expertise ten dienste van PSV zou mogen stellen".

Volgens mij herhaal je met andere woorden exact wat ik heb gezegd. De beschrijving die geeft van een RvC is bijzonder creatief, maar ook grote onzin. De taak van een commissaris is toezicht houden op de directie en controleren of die zich aan gemaakte afspraken houdt. Het is natuurlijk niet verboden dat de Directie de RvC om advies vraagt, maar een commissaris moet zich natuurlijk niet rechtstreeks met het bestuur van een organisatie bemoeien. Dat is niet goed voor zijn geloofwaardigheid. En het is ook niet nodig omdat Arnesen ook tijdelijk terug zou kunnen treden als commissaris om de Directie bij te staan. Da is er ook geen probleem met dubbele petten, dat moet je altijd zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

18 mei 2018 om 13:56
0

@louise v. gaal

Je schrijft: "volgens mij bedoelt Boris onderhandelingen met aankopen en contract, dus hoezo zou een gevalletje van de slager zijn?".

Het kopen van spelers en daarmee onderhandelen is een uitvoerende en dus een directionele taak. Bj PSV is net als Ajax een salarisplafond ingesteld. Het is de taak van een commissaris om te controleren of de directie zich daaraan houdt en als Arnesen zelf die onderhandelingen zou gaan voeren, terwijl hij er als commissaris ook op moet toezien dat dat volgens de afspraken gebeurt, krijg je dus een situatie waarin een slager zijn eigen vlees keurt.

18 mei 2018 om 14:05
0

@boris19

Je schrijft: "gerbrand is de algemeen directeur en is er niet voor de onderhandelingen".

Dat is natuurlijk onzin. Niet iedere BVO heeft een Technisch Directeur en in organisaties zonder TD, is het normaal dat de AD de onderhandelingen doet. Bij Ajax was Van Basten aangesteld als TD en hoofdcoach en toen voerde Van der Boog als AD de onderhandelingen. Wat jij zegt, is dus onzin omdat het gewoon af hangt van hoe de taakverdeling is tussen de directeuren. PSV heeft na het vertrek van Brands tijdelijk geen TD meer en het zou de normaalste zaak van de wereld zijn dat de AD zijn taken tijdelijk waarneemt. Dat is altijd te prefereren boven een situatie waarin een toezichthouder zich gaat bemoeien met het dagelijks bestuur.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Nederland
211 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2012- PSV U19
2012-2012 PSV
Laatste voetbalnieuws

Cocu lijdt eerste competitienederlaag met Fenerbahçe na fraai doelpunt

Phillip Cocu heeft zaterdagavond in de tweede speelronde van de Turkse Süper Lig zijn eerste competitienederlaag met Fenerbahçe geleden. Op bezoek bij Malatyaspor, vorig seizoen de nummer tien van Turkije, verloor...Lees verder

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren