wk2018
Bekijk in artikel
16 april 2018 om 21:54
0

Op een keeper na verliest NEC vanavond gewoon van een groep 19-20 jarigen en vraag ik mij af hoeveel mensen er nog over competitievervalsing beginnen?

Doekhi, Sanniez, Bergsma, Sierhuis, Mazraoui, Bijleveld, Pasquali, De Wit, Matusiwa, Nunnely hebben het hele seizoen gespeeld.

Orejuela wordt door iedereen uitgelachen als miskoop maar ow wee als hij bij Jong Ajax mee doet. Of een te kleine uitgelachen keeper, zelfde verhaal.

Cassiera heeft minder minuten gemaakt in Ajax 1 dan bijvoorbeeld Gudmundson, Rigo, Mauro Junior, Malen en Gakpo.

Hou je over Johnson die nog nooit 1 wedstrijd in Heerenveen 1 had gespeeld.

Jong Ajax verdient de titel nu wel in mijn ogen.

Reacties

16 april 2018 om 22:03
0

De competitievervalsing heeft al in januari plaatsgevonden, toen Jong Ajax met de veredelde B1 naar Fortuna reisde omdat ze een trainingskamp belangrijker vonden. Jong Ajax heeft inderdaad het beste team, maar hebben hierdoor een doorslaggevende rol gespeeld in de strijd om directe promotie.

16 april 2018 om 22:07
0

Kampioen word je over 38 wedstrijden en niet over 1 wedstrijd.
En NEC mag nou ook niet echt klagen over mazzel met het overspelen van deze wedstrijd, of het nu terecht is of niet.

16 april 2018 om 22:08
0

Dat veredelde B1 elftal had wel 8 spelers die deze week nog voor Jong Ajax hebben gespeeld en 2 spelers van die pot zijn momenteel geblesseerd anders hadden die ook gespeeld. Was niet sterkste elftal maar meer dan de helft van dat team speelt wekelijks voor Jong Ajax.

16 april 2018 om 22:13
0

En... dan zou elke club in de Juup toch moeten winnr van een B1? Nu wordt een zga A1 ploeg misschien wel kampioen. Knappe prestatie is t nu al.

16 april 2018 om 22:15
0

Nec77

Opstelling Jong Ajax uit bij Fortuna
Doekhi, Sanniez Matusiwa, De Wit, Bijleveld, Nunnely, Pasquali, Flemming en Sidoel

6 van deze spelers speelden vanavond ook. Bijleveld mocht niet zoals je weet en Flemming en Sidoel spelen ook 7/8 van de 10 wedstrijden alleen vanavond niet.

Van Bladeren stond in de goal in tegenstelling tot Lamprou, en Bakboord en Kemper speelden.

16 april 2018 om 22:24
0

Huilen om 1 potje. Dat is nou eenmaal de voor- en nadelen van deze jong ploegen. Dat NEC gemiddeld enkel met uitwedstrijden 7de of 8ste staat, ligt volledig aan NEC. Dat is kampioensonwaardig.

16 april 2018 om 22:29
0

Laat Bakboord nu geblesseerd zijn en zodoende niet meespelen, die is doorgeschoven naar Jong Ajax vlak voor de winterstop. Kemper begon bij Jong Ajax dit seizoen maar is na wat blessureleed terug naar de o19 geplaatst en Bakker erna naar Jong gegaan. Dat een veredeld B1 elftal noemen is gewoon excuus zoeken want buiten Bergsma en Cassierra was er geen kernspeler (muv Lang maar die heeft ook rond de 10 wedstrijden gemist door wedstrijden bij de o19 meedoen) die er niet was, ook Eiting en Mazraoui eventueel maar die hebben ook genoeg andere wedstrijden gemist doordat ze bij Ajax 1 zaten. Eiting was er vandaag ook niet bij bijvoorbeeld, net zoals Lang geblesseerd is. Bakker zal in Ajax1 starten volgende pot door schorsing van Tagliafico, Bijleveld geschorst. Dan zal dit ook vast een b-elftal zijn. Want ze zijn niet op volle sterkte.

16 april 2018 om 22:31
0

Helemaal mee eens dat NEC dit seizoen kampioensonwaardig is. Maar het feit dat Ajax een trainingskamp belangrijker vindt dan een wedstrijd tegen een van de belangrijkste concurrenten en daardoor niet het sterkste elftal opstelt is precies waarom ik en velen met mij tegen de beloftenteams in de Jupiler League zijn.

Als de beloftenelftallen met een vaste selectie spelen en tegen elke tegenstander met de sterkst mogelijke opstelling spelen zou ik totaal geen moeite hebben met de beloftenteams. Want dan verloopt de competitie in ieder geval eerlijk.

16 april 2018 om 22:40
0

Frustratie?

16 april 2018 om 22:40
0

Dus jij zegt dat die ene wedstrijd de beslissing heeft gegeven? Wat een onzin. Kampioen word je over alle wedstrijden. Niet door eentje te winnen of te verliezen. Wat een smoes.

16 april 2018 om 22:44
0

Nec77 bedoel je net zulke competitievervalsing als toen Jong Ajax tegen NEC moest zonder Cassiera of Johnsen? Want daardoor wonnen jullie ook, maar dat ben je vergeten zeker? Lekker makkelijk weer.

16 april 2018 om 23:07
0

Desondank die halve b-opstelling heeft Jong Ajax de titel wel in eigen hand.

16 april 2018 om 23:13
0

Ja precies dat soort competitievervalsing. Supporters van de teams van beloftenelftallen snappen nog steeds niet waar de competievervalsing discussie over gaat, want iedere keer als een beloftenelftal wint met een jong team beginnen ze er weer over.

Niemand hoort mij hier zeggen dat NEC eigenlijk kampioen had moeten worden of dat Fortuna promoveert doordat Ajax de beste spelers van Jong Ajax niet mee liet doen tegen Fortuna vanwege het trainingskamp. NEC heeft het totaal niet verdiend dit seizoen om direct te promoveren want ze hebben een totale wanprestatie geleverd in uitwedstrijden.

Waar het om gaat is dat door de huidige regels rondom de beloftenteams je de jupiler league totaal niet serieus kunt nemen en dat is triest voor de een na hoogste profafdeling in het land. Zo lang er teams meedoen die niet iedere week het sterkst mogelijke team opstellen omdat ze andere belangen hebben krijg je nooit een eerlijke competitie. Vaste selecties voor de beloftenelftallen zoals bijvoorbeeld in Duitsland en Spanje is wat mij betreft dee oplossing.

16 april 2018 om 23:21
0

Diezelfde competitievervalsing waardoor bijvoorbeeld een team uit de eredivisie net voor een bekerwedstrijd of belangrijke Europese wedstrijd spelers spaart?

16 april 2018 om 23:36
0

@nec77

Ik denk dat supporters van de beloftenelftallen alles prima snappen maar gewoon een ander standpunt innemen.

Ik zou overigens helemaal niet tegen een vastere selectie voor de beloften elftallen zijn. Niet een volledig vaste selectie, dat is gewoon niet goed voor de talentdoorstroming in mijn optiek. Als een speler als De Wit 1x invalt voor 10 minuten Ajax 1 dan zou hij gelijk niet meer mogen mee doen bij Jong Ajax? dat zou een slechte zaak zijn. Zodra jonge talenten dan debuteren kunnen ze niet meer terugvallen op een elftal waarin ze kunnen spelen. Er moet wel een bepaalde regeling komen voor jonge spelers, die echt tot Jong Ajax zijn selectie behoren en slechts bij hoge uitzondering een keer in Ajax 1 mee mogen doen. Tegelijk ben ik het wel eens dat spelers als Dijks, Sinkgraven, Younes en De Jong niks te zoeken hebben bij de beloften.

Maar de andere kant is natuurlijk dan dat de Knvb de plicht heeft het schema van Jong Ajax aan te passen op de interlandkalender. Want als je van mening bent dat Jong Ajax op volle sterkte moet spelen, dan helpt het niet als je alle talenten van Jong Ajax nodig hebt voor allerlei jeugdinterlands.

En in de winterstop? ga er gewoon vanuit dat een deel van Jong Ajax gewoon mee gaat op trainingskamp en laat de hervatting van de competitie voor Jong Ajax iets langer wachten. Anders krijg je alsnog een herhaling van wat er dit seizoen is gebeurd. Want een goed trainingskamp van Ajax 1 zal de club belangrijker vinden als een Jupiler League wedstrijd. Alle wedstrijden van Jong Ajax draaien natuurlijk om talentontwikkeling, dat doel gaat ook met een vaste(re) selectie niet veranderen.

16 april 2018 om 22:20
0

Maar dat een volledig jeugdelftal van NEC wint doet toch niet af aan het feit dat er soms een beter elftal opgesteld staat. Ook al verliezen ze nu van een "slechter" elftal.Of jij snapt de kritiek überhaupt niet, of ik snap jou niet.

16 april 2018 om 22:44
0

Denk dat ook het budget meespeelt van Jong Ajax in vergelijking met de rest. Een Cassiera, Johnson en Orujela kosten samen net zoveel als het budget van bijna alle Jupiler League clubs.

16 april 2018 om 23:52
0

Dat is helaas niet correct, de enige kosten die Cassiera, Johnsen en Orejuela hebben zijn hun salaris. Het lijkt me tamelijk onmogelijk dat deze drie heren net zoveel aan salaris kosten als het complete budget van alle clubs samen.

Ze hebben natuurlijk een transfersom gekost, maar dat is nou eenmaal al betaald. Dat maakt ook weinig uit, iedereen weet dat Jong Ajax inbegrepen zit bij het budget van Ajax en dat er daarom best spelers met een aardig salaris of een hoog prijskaartje tussen kunnen zitten. Net zoals iedereen weet dat wanneer een talent zich goed ontwikkelt bij Jong Ajax men er 0 problemen mee heeft deze spelers naar Ajax 1 te halen waarmee Jong Ajax verzwakt zal worden. Dat is en zal de realiteit van beloftenteams blijven. Qua budget zal dat altijd een oneerlijk verhaal zijn, maar dat geld in de hele voetballerij.

16 april 2018 om 23:24
0

ik ben iemand die over competitievervalsing wil beginnen. zij het op een ander niveau: de jonge ajax-talenten stijgen door het meespelen in de jupiler league straks ver uit boven de jeugd van andere clubs. de jeugd van ajax (en az, psv, utrecht) krijgt veel sterkere tegenstanders dan de jeugdteams van andere clubs. hierdoor ontwikkelen deze jongens zich sneller.

dat houdt in dat (bv) ajax straks uit een veel bredere pool kan kiezen dan bv heerenveen. die jongens worden ook sneller meer waard, waardoor ze voor meer verkocht kunnen worden. ajax ontvangt dan meer geld. betekent weer betere speler kunnen kopen. of je behoudt gewoon de beste en wordt straks lachend kampioen.

daarom vind ik het pure competitievervalsing. let wel: over een aantal jaar in de eredivisie als dit zo doorgaat!

16 april 2018 om 23:48
0

Als ik het me goed kan heugen weigerde Feyenoord (bijv.) met hun Jong team mee te doen in de JL toen hen die kans gegeven werd. In die zin is het dus geen competitievervalsing, omdat de clubs die momenteel met hun Jong-team in de JL vertegenwoordigd zijn die kans wel hebben gepakt.

Ik denk ook dat dit meer in 'landsbelang' moet worden gezien. De jeugd van deze clubs moet betere tegenstand krijgen om later daadwerkelijk een stap te kunnen overwegen naar de (sub)top van Europa.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

Jong Ajax


87 fans
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren