Bekijk in artikel
16 april 2018 om 17:10
0

Frustratie zat er wel in bij Siem, maar hij is de speler er niet naar om bewust een vuile actie in te zetten. Hij was in zn actie te fanatiek en nam het risico op het blesseren van een tegenstander, schorsing dus terecht, maar ernstig gemeen spel gaat er bij mij niet in.

Reacties

16 april 2018 om 17:18
0

Een combinatie van frustratie en de bereidheid om risico te nemen is in mijn ogen ernstig gemeen, ongeacht wie het doet

16 april 2018 om 17:21
0

Ik denk niet dat Siem bereid was risico te nemen, hij heeft in die split second niet de tijd om stil te staan bij of ie ertoe bereid is of niet. Vandaar dat ik het niet zozeer gemeen vind.

16 april 2018 om 17:30
0

Hij is bereid geweest want hij heeft het gedaan. Kan me wel voorstellen dat hij meteen berouw heeft gehad van zijn actie, maar op het moment dat je zo'n tackle inzet ben je bereid geweest dat risico te nemen, bewust of niet

16 april 2018 om 17:33
0

Bereid zijn tot iets, of gemeen zijn, zegt iets over de intentie van een speler. Ik betwijfel of siem de Jong de tijd had om überhaupt over intentie na te denken. Hij zet te fanatiek zijn been in een duel, maar ik kan nergens uit afleiden dat ie in z'n hoofd akkoord ging met het risico of dat ie zich bewust was van dit risico. Jij mag een ander idee hebben, maar ik kan gewoon nergens uit afleiden dat Siem even gemeen wilde doen en dan krijg Siem door z'n geschiedenis van mij het voordeel van de twijfel.

16 april 2018 om 17:54
0

Leuke reactie , argument ook , klinkt aannemelijk wat je zegt maar net zo toepasbaar op alle rode kaarten dit seizoen voor grof spel.
Toepasbaar op Kramer , Lozano , neres , etc
Met andere woorden je probeert gewoon wat krom is recht te lllen!
Waar Siem de jong zijn voet op plaatse daar was de bal niet eens in de buurt. Tenzij zijn naam blind is , is dat gewoon een smerige actie op iemands Achilles pees .

16 april 2018 om 18:03
0

Rentree dan mag jij mij laten zien waar ik andere gevallen het wel eens ben met een stempel op een actieve drukken op basis van intentie. Ik zeg dat de schorsing terecht is, alleen ik twijfel aan het woordje gemeen. Je kunt nu wel stoer op me lopen reageren, maar je stukje raakt kant nog wal omdat ik nergens aangeef dat andere spelers wel beoordeeld kunnen worden op intentie. Jammer man, volgende keer beter. Je komt een beetje gefrustreerd over dit topic met je enorme drang om te bewijzen dat Siem gemeen is, je doet zelfs alsof kramers actie minder was of op z'n minst vergelijkbaar. Doe jezelf een plezier en denk eerst eens na voor je reageert.

16 april 2018 om 18:17
0

Bij lozano's slap hou je maximaal een rode plek over op je gezicht , bij neres elleboog misschien een gebroken neus , kramer natrappende beweging misschien een paar hechtingen maximaal. Maar siem de jongs was zon smerige, met een beetje ongeluk , had arias alles eraf kunnen scheuren. Dus ja ik vind de overtreding van de jong erger , omdat de consequenties mogelijk veel erger had kunnen zijn. Arias was in beweging toen de jong zijn voet erop zette. En ja dit soort overtredingen komen vaker voor, en soms zelfs onbestraft , maar dat maak het niet minder erg.

16 april 2018 om 18:27
0

Rentree wat is nou precies je punt man? Je bent heel het topic bezig dezelfde dingen te herhalen, maar waarom doe je datzelfde dan nog eens specifiek op mijn post? Je haalt er allemaal dingen bij waar ik het totaal niet over heb en die totaal niet van belang zijn. Je mag best op me reageren om een discussie aan te gaan, maar jij reageert enkel zodat je je eigen mening voor een 20e keer onder een topic kan zetten. Je gaat op geen enkele manier in op wat ik zeg. Nogmaals: laat me maar zien dat ik in andere gevallen wel op basis van intentie een stempel wil drukken, de rest van de onzin die je hier neerkrabbelt boeit allemaal totaal niets in deze context. Lozano’s slap maximaal een rode plek? Ja boeien man wat heeft dat te maken met of Siem gemeen is of niet? Ik gun je best een dagje Ajaciedje pesten hoor, we hebben het verdient, maar probeer in ieder geval om op een constructieve manier mij te kijk te zetten in plaats van zo maar ongerelateerde bullshit de wereld in te sturen.

16 april 2018 om 18:28
0

Wow, zoveel onzinnige speculatie in een bericht, chapeau... Je weet precies wat er maximaal aan schade kan zijn bij elke overtreding....

#1 Bij lozano's slap hou je maximaal een rode plek over op je gezicht
om in jouw woorden te blijven, met een beetje ongeluk steekt hij iemand oog eruit, vind ik erger dan een afgescheurde enkel band.

#2 bij neres elleboog misschien een gebroken neus
Met een beetje ongeluk schiet er een stuk bot in zijn hersens, opslag dood. ook dit lijkt me erger dan een afgescheurde enkel band.

Je zag aan alles dat het rood was maar dat het niet zo erg was aangezien arias 10 seconde later weer vrolijk aan het rennen was.

16 april 2018 om 19:51
0

Ik ben het helemaal met je eens, in mijn ogen ging hij de actie ook niet in met het doel de tegenstander te blesseren, in die zin niet gemeen. Hij zet alleen een actie in die gekwalificeerd wordt als ernstig gemeen spel omdat hij het risico neemt met zijn tegenstander te blesseren, bewust of niet.

16 april 2018 om 19:55
0

Wij zijn het eens Stantler, alleen ik zou het eerder bestempelen als ernstig gevaarlijk spel in plaats van ernstig gemeen spel. In mijn ogen is er van gemeen spel sprake wanneer Siem bewust dacht ‘laat ik die vent eens lekker een rotschop geven’, maar dat is puur mijn interpretatie van het woord gemeen. De schorsing is terecht zoals al aangegeven.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

441 fans
Middenvelder, 30 jaar

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren