wk2018
Bekijk in artikel
16 april 2018 om 16:17
0

Zoals het er nu naar uitziet dus een redelijk tot grote kans dat Onana, De Ligt, Ziyech en Veltman vertrekken. Kluivert is bij een onverwachts goed bod ook gewoon weg en Tagliafico bij een goed WK ook. Tel daarbij op dat Huntelaar en Schone aantoonbaar tekort komen voor de basis en je komt tot de conclusie dat de kans aanwezig is dat van de huidige selectie 5 (!) spelers overblijven die aantoonbaar goed genoeg zijn (of ten minste in potentie) voor het eerste team: Wober, Donny, Neres, Dolberg en Frenkie. Daarbij komt ook nog eens dat Ajax vroeg moet beginnen als ze voorronde CL gaan spelen, vlak na het WK. Als ze die niet doorkomen, en die kans is heel groot gezien de zojuist genoemde leegloop, zal het ook niet lang duren voor Ten Hag ontslagen wordt, aangezien hij sowieso al heel weinig krediet heeft. Dan zit je als Ajax dus met een volledig uitgedunde selectie, opnieuw geen Europees voetbal en een nieuwe coach die weer helemaal opnieuw mag beginnen. Volgend jaar zou voor Ajax wel eens een rampjaar kunnen worden waar dit seizoen bij verbleekt.

Reacties

16 april 2018 om 16:24
0

Veltman weg is geen aderlating!

16 april 2018 om 16:26
0

Wel als dat betekent dat Orejuela, Kristensen of Zeefuik die positie gaan bezetten.

16 april 2018 om 16:56
0

Veltman behoorde tot de betere Ajacieden gisteren maar dat ziet niemand meer. Dat de suppoters hem als Kop van Jut hebben gemaakt is belachelijk en heeft bijgedragen aan de sfeer in de groep. Ik hoop dat hij vertrekt zodat hij kan laten zien hoe goed hij is. waardeloos hoe heel Nederland over deze jongen is gevallen. Karaktermoord van de bovenste plank.

16 april 2018 om 20:33
0

Dat is het probleem bij Ajax. Alleen dar zien ze potentie in Veltman, rest van Nederland heeft reeel beeld en heeft hem voor de top afgeschreven.

16 april 2018 om 16:27
0

We kunnen ook gewoon positief blijven.

Je hebt immers 50% kans op het kampioenschap.
Of je wordt het wel, of je wordt het niet.

16 april 2018 om 16:34
0

Zeker waar, en positief nieuws voor de wijze voetbalkenners die gisteren bij de spelersbus riepen om 'ziyech nooit meer op te stellen' en de beste man zelfs fysiek aanvielen. Die mogen volgend jaar weer lekker genieten van Siem de Jong op het middenveld!

16 april 2018 om 20:13
0

Haha, zo benader jij ook de loterij zeker. Je wint wel 10 miljoen of je wint geen 10 miljoen. 50% kans

16 april 2018 om 16:31
0

Wober geschikt, laat me niet lachen, die komt echt zwaar tekort

16 april 2018 om 16:35
0

Wober heeft het de eerste seizoenshelft tot aan zijn blessure uitstekend gedaan. De afgelopen tijd inderdaad dramatisch, maar hij is nog heel jong en ik heb er vertrouwen in dat hij weer terugkomt op niveau.

16 april 2018 om 16:33
0

Ajax heeft geld zat om nieuwe spelers te kopen lijkt me. Er is genoeg geld en genoeg talent om te bouwen aan een mooi nieuw team. Het zou even tijd kosten om dat team op elkaar in te spelen inderdaad maar PSV krijgt vergelijkbare problemen. Feyenoord is de andere concurrent waarschijnlijk en die gaan het ook niet opeens veel beter doen. Ik snap dat je zeer teleurgesteld bent na gisteren maar het beeld dat je schetst is wel erg negatief. Kluivert Dolberg en Neres in in theorie een top aanval. Van De Beek en De Jong zijn 2 geweldige talenten waar je alleen nog maar een sloper bij nodig hebt en de verdedigers hoeven niet exponentieel goed te zijn als je in de eredivisie speelt. Er moet zeker wat bij komen daar maar een rampseizoen is wel een hele vroege conclusie.

16 april 2018 om 16:43
0

Ik beweer niet dat de situatie die ik beschrijf ook echt gaat gebeuren, maar waarschuw er alleen voor dat een dergelijk rampscenario zeker niet onrealistisch is, en dat we dan echt heel ver van huis zijn. Natuurlijk hoef je in de eredivisie niet over wereldverdedigers te beschikken om de meeste potten te winnen, maar ik denk toch dat je er op dit punt te makkelijk over denkt. Het ontbreken van een fatsoenlijke linksback heeft ons veel onnodige punten gekost de afgelopen jaren, en zonder Sanchez en De Ligt waren de afgelopen 2 jaar ook veel slechter gelopen. Ook in de eredivisie kan je niet aankomen met verdedigers van het niveau Dijks, Kristensen en Orejuela, laat staan op Europees niveau.

16 april 2018 om 20:10
0

De kunst is juist om niet teveel te kopen, ik vind spelers uit de opleiding, al dan niet gekocht veel beter dan de meeste aankopen.

Frenkie de Jong, de Ligt, van de Beek, Dolberg, Kluivert, Onana allemaal van goede kwaliteit. Denk dat Eiting zich daar zo bij kan voegen.

16 april 2018 om 20:20
0

Natuurlijk kan je niet komen aanzetten met spelers als Dijks. Dat soort spelers komen gewoon te kort. Kristensen en Orejuela zijn jonge talenten die misschien op termijn het eerste halen en die zou je misschien kunnen inpassen als je wat ervaring haalt achterin. Voor de rest ligt het er een beetje aan of je nogsteeds het moeilijke ajax spel wil spelen of een meer realistisch systeem wil toepassen. Bij het hoge druk voetbal van Ajax heb je snelle verdedigers nodig die goed kunnen voetballen en kunnen verdedigen. Die grap zou je weleens 20 miljoen of meer kunnen kosten omdat dat soort spelers zeldzaam en gewild zijn. Als je het systeem iets aanpast dan is de vijver waar je in kan vissen veel groter. Dan zijn spelers als Schwaab al goed genoeg. Dat soort spelers zijn veel makkelijker haalbaar denk ik. Als ik ajax was zou ik daar ook voor gaan. Anders kan de verdediging inderdaad een pijnpuntje worden.

16 april 2018 om 20:22
0

@lausho dat is juist het punt waar ajax keer op keer de mist in gaat. Ajax heeft al jaren een goed team met grote talenten maar ze winnen nooit wat omdat er geen ervaren spelers zijn om de kar te trekken als het er echt om gaat. Natuurlijk kan je grote talenten volop kansen geven (zeker als je opleiding op het niveau van Ajax is) maar er moeten zeker goede en ervaren aankopen bij komen als je echt eens wil presteren.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

39 fans
Keeper, 22 jaar

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren