wk2018
Bekijk in artikel
16 april 2018 om 15:42
0

Was natuurlijk te verwachten, een leegloop drijgt wel degelijk als er wederom geen Europees voetbal gehaald wordt. En terecht want al die jonge talentvolle gasten hebben ervaring nodig op dat niveau.

Reacties

16 april 2018 om 15:43
0

Klopt, maar aan de andere kant zijn zij daar zelf bij. Ze dwingen het in de competitie en vorig jaar tijdens de voorrondes zelf niet af om Europees te spelen.. Dus of ze daar echt al klaar voor zijn?

16 april 2018 om 16:44
0

Ik denk dat het sowieso niet verkeerd is om nog een jaartje te blijven. Hij is nu 21 (?), wat als keeper gewoon nog super jong is. Dit seizoen heeft hij goed gekeept, maar niet geweldig. Hij mag Ajax ook wel eens dankbaar zijn voor de kansen die hij heeft gekregen, want in het begin had bijna niemand vertrouwen in hem omdat hij nog wel eens een blunder maakten. Volgend seizoen nog 1 jaar knallen en CL afdwingen. Daarna pas kijken voor een vervolgstap, al zou het dan nog niet verkeerd zijn om er nog één seizoen aan vast te plakken.

16 april 2018 om 17:01
0

Als speler zou ik misschien zeggen dat hij moest blijven. Qua keepers is er over het algemeen echter minder roulatie, dus dan moet je gewoon sneller het momentum benutten en voor je eigen kansen gaan.

16 april 2018 om 18:10
0

Ik heb schijt aan spelers als Depay en Wijnaldum maar ik denk dat velen Ajacieden een voorbeeld aan hun kunnen nemen. Hun laatste jaar bij PSV was er veel belangstelling maar zei vonden dat ze PSV niet zonder echte prijs konden verlaten. Hoe zo hebben types als Onana, de Ligt, Kluivert dit eergevoel niet? Hoezo moet er altijd maar snel weggegaan worden als je zelf mede hebt gefaald? Moet Ajax nou deze jongens met een transfer gaan belonen terwijl ze een jaar hebben gefaald? Ziyech is de enige uitzondering, hoe jammer ik het ook vind, als ik Ziyech was zou ik ook niet meer voor Ajax willen spelen.

Het wordt eens tijd dat er duidelijk gemaakt gaat worden dat deze jongens allemaal over een contract. Onana heeft notabene net zijn contract tot 2021 verlengt. Hoe bedoel je weg? Hoe bedoel je klaar voor een nieuwe stap? Wat heeft Onana nou bereikt waarom hij klaar is voor een nieuwe stap?

Ik zou gewoon vasthouden aan de lijn Depay/wijnaldum. Een transfer moet je verdienen en op dit moment heeft niemand binnen Ajax een transfer verdient. Kortom iedereen met een langlopend contract blijft tenzij Ajax aantoonbaar beter zou worden van een transfer. Dus mocht Cillessen terug willen komen zou dat prima zijn. Anders minimaal 40 miljoen voor Onana en anders blijft hij, punt.

Heeft deze Onana nou echt geen eergevoel dat hij uitgerekend op dit moment zichzelf wel graag wil belonen met een transfer?

16 april 2018 om 21:48
0

Helemaal eens met Rugu, iets met een spijker en kop. Toch weet je zelf ook wel hoe het gaat in het voetbal. Zaakwaarnemers ruiken het geld en brengen het hoofd op hol van diezelfde spelers die je opnoemt. Dreigen vervolgens met een arbitrage zaak, komen opeens niet meer opdagen op een training, en voor je het weet zie je die 30/40 miljoen verdampen als sneeuw voor de zon a la Younes.

16 april 2018 om 23:50
0

Natuurlijk snap ik hoe dat gaat, desalniettemin zijn het de clubs die qua onderhandelingspositie het sterkst staan. Het voorbeeld wat ik net aanhaalde, zoals bij PSV toen een paar jaar terug is eigenlijk het ideale scenario en zo zou het onder de ideale omstandigheden vaker moeten gaan. Jullie (depay en Wijnaldum) bezorgen ons het kampioenschap en wij zullen alle medewerking verlenen aan een transfer.

Zijn spelers hier niet gevoelig voor dat kan je best de druk een beetje opvoeren. Je zou zo'n Onana toch best even duidelijk kunnen maken dat:
A. Hij doet zijn stinkende best, keept volgend jaar een goed seizoen en is daarna weg voor een mooi bedrag.
B. Hij gaat moeilijk doen, komt zijn vorm en spel niet ten goede, verliest zijn basisplaats en tegen de tijd dat zijn contract over ruim 3 jaar afloopt dan mag hij blij zijn als hij na 3 jaar in Jong Ajax gekeept te hebben nog bij Freiburg of Eibar aan de bak komt.

Met zo'n scenario zal ook hij toch snel tot de conclusie komen dat optie A voor alle partijen het beste zal zijn. Arbitragezaak kan natuurlijk altijd maar wil een rechter een transfer daarmee mogelijk maken dan moet het wel echt om een heel serieus bedrag gaan. Stel Sevilla biedt 18 miljoen euro en Ajax weigert dan is een arbitragezaak kansloos. Dat moet dan wel echt om bedragen van 30+ miljoen gaan en dat zijn prijzen in de categorie dat ik ook vind dat Ajax daar uiteindelijk beter van wordt en moet doen (tenzij ze type's als Kristensen van dat geld gaan aantrekken).

Niet meer op komen dagen voor een training zou je ook nog harder tegen op moeten kunnen treden. Zelfde verhaal als Dembele bij Dortmund. Die jongen baalt even in eerste instantie dat zijn transfer niet door bleek te gaan. Op een gegeven moment komen die gasten er echt wel achter dat met niet trainen ze alleen zichzelf hebben. Hoe langer een Onana of Dembele niet traint, hoe kleiner de kans wordt dat hij door kan groeien en dat hij alsnog een mooie transfer kan maken. Dat is in het voordeel van de clubs en dat moeten de clubs ook uitpakken dat voordeel.

Younes is een beetje anders, want Younes had een 1-jarig contract. Bij een 1-jarig contract kan je mijn verhaal inderdaad niet toepassen want in het ergste geval zegt Younes dat hij over een jaar gratis wegloopt. In dit geval ligt de macht bij de speler. Maar spelers met langdurige contracten kan je best wat harder opstellen als club zijnde, zeker als de speler in kwestie in principe nog weinig aan prijzen voor je club heeft bijgedragen.

16 april 2018 om 16:10
0

Als je een jaar succesvol in Europa hebt gespeeld, dreigt er ook een leegloop.

Jammer, maar begrijpelijk. Zonder Onana en Ziyech en wellicht De Ligt en met Schone te oud, wordt het een nieuwe as opbouwen. En daarmee weer kleine titelkansen

16 april 2018 om 16:23
0

PSV moet ook een nieuwe as op gaan bouwen en Feyenoord loopt dit seizoen een straatlengte achter. Ik zie de kansen voor volgend seizoen dus wel gelijkwaardig aan PSV en Feyenoord op dit moment. Al is elhet natuurlijk afwachten wat de transferzomer gaat brengen. Is moeilijk in te schatten op het moment. En ik wil er de komende maanden ook nog niet aan denken. Nog even nagenieten 🤐

16 april 2018 om 16:50
0

Leegloop dreigt?
Als een speler in binnen Ajax iets van talent heeft, roept iedereen dat hij een hogere stap moet maken.
Spelers worden gewoon opgejut om na te denken om zo snel mogelijk verkocht te worden.

16 april 2018 om 18:10
0

Wat heeft dat ermee te maken? Ziyech gaat, Onana wil ook, De Ligt is een serieuze kandidaat, Tagliafico kan hogerop. Daarnaast, als er goed wordt geboden op Neres zal hij ook vertrekken. Genoeg basisspelers die volgend seizoen zo maar weg kunnen zijn hoor.

16 april 2018 om 18:50
0

Onana en Neres zijn prima voor nu, maar ook echt niet onmisbaar. Ziyech heeft zijn mindere wedstrijden gespeeld, maar heeft ook zeker zijn zeldzame kwaliteiten geëtaleerd! Zo'n type vind je niet snel terug. Iemand die de wedstrijd met een onverwachte steekpass kan openbreken.

16 april 2018 om 18:53
0

Misschien omdat als je bij Ajax een stap vooruit doet, in dezelfde week de Eredivisie ondertussen een stap achteruit gedaan heeft? Al met al houd ik van het spelletje maar als een beetje talentvolle speler moet je gewoon zsm weg uit Nederland. Of toch in elk geval als je 21 bent... en met name eigenlijk omdat alle fans dit nog lijken te ontkennen en altijd direct zeiken terwijl ze te maken hebben met jongens met een leercurve en inherent fouten. Er is gewoon te weinig realisme in nederland. Tuurlijk vertrekken die gozers dan. En dan nog het geld....

Laatste discussies Bekijk in het artikel

39 fans
Keeper, 22 jaar

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren