Bekijk in artikel
16 april 2018 om 14:22
0

Haha ik weet niet eens waar ik moet beginnen met reageren.. Zoveel onzin of uit zijn verband getrokken zaken wordt samengebracht tot één kern; werkelijk alles in Amsterdam is in en in slecht, zwak, kansloos en zogenaamd 100% uitzichtloos is voor de toekomst... Grootste vernedering in de historie...? Structureel en onnavolgbaar wanbeleid...? Volgens mij is het beleid in Amsterdam zeer helder, verantwoord en logisch. Als je ziet waar Ajax op sportief en financieel gebied stond voor de fluwelen revolutie mogen wij mannen als Van der Sar, De Boer en Overmars heel, heel erg dankbaar zijn. Natuurlijk maken ook zij fouten, maar over een lange periode zijn zij een goede zet gebleken. Ze begonnen met de doelstelling minimaal 50% van de seizoenen (1 op de 2 seizoenen dus..) kampioen worden. Daar staan ze nu ook op. Politiek gekonkel, interne ruzie en een communicatief dramatische clubleiding...? Ten eerste lijkt het mij dat er heel erg veel overlap zit in die 3 punten, maar Moussou schrijft het natuurlijk expres zo op dat het veel groter en erger lijkt.. Onze leiding moet keuzes maken in het belang van de club en als anderen (Bosz, Bergkamp) andere ideeën erop na houden is soms beter om afscheid van elkaar te nemen. De neuzen moeten wel dezelfde kant op staan. Verder is ruzie niet perse iets negatiefs en kunnen we totaal niet oordelen over de communicatieve vaardigheden van Van der Sar en Overmars. Wat zij intern doen, zien we niet. In de buitenwereld treden zij ook zelden op de voorgrond en dat vind ik juist wel lekker.

Reacties

16 april 2018 om 14:37
0

Je kan natuurlijk niet spreken van beleid als je in een jaar 3 trainers hebt gehad. Ik ben het met je eens dat de buitenwereld overdrijft want nu men opeens met 3-0 verliest, wordt de media opeens wakker. Jouw voorstelling van zaken is overdreven positief en van de media overdreven negatief.

16 april 2018 om 14:49
0

Hebben we 3 trainers gehad? Ik bekijk het sowieso per seizoen, omdat dat in de voetballerij gangbaar is en kom tot 2 tenzij jij die ene wedstrijd van interim-trainer Reiziger ook meeneemt.. Bergkamp was verantwoordelijk voor 2 van die trainers als jij Bosz nog wel mee rekent en die is daarom ook weg.. Houden we Ten Hag over en ondanks dat het nog geen match lijkt, kunnen we ook nog niet opmaken of het definitief een mislukking is. Dat kan pas na zijn vertrek. Van Bronckhorst begon zijn eerste halfjaar ook zwaar klote, maar herpakte zich wel met een titel.

16 april 2018 om 14:56
0

Mijn voorstelling overdreven positief? Volgens mij verwijs ik duidelijk naar de betere sportieve en financiële prestaties, genoemde doelstelling qua kampioenschappen en het gebrek aan informatie om over de communicatieve vaardigheden van Van der Sar en Overmars te kunnen oordelen.. Als je het daar niet mee eens bent, hoor ik graag inhoudelijk waarom. En over die 3 trainers.. In de voetballerij is het gangbaar om per seizoen te kijken in plaats van per jaar, maar als jij Bosz nog mee wil nemen oké.. Bergkamp is voor 2 van de 3 trainers verantwoordelijk. Het vertrek van Bosz is zijn schuld, de aanstelling van een incapabele Keizer ook. Daarom is Bergkamp weg en proberen ze het nu met Ten Hag die er gewoon nog zit en zich dus nog kan herpakken.

16 april 2018 om 15:02
0

Nee maar je kan ze wel verantwoordelijk stellen voor het uitblijven van prijzen. Ik ben het met je eens dat men ten Hag enorm hard aanpakt en dat hij meer krediet verdient. De enige reden waarom men hem zo hard aanpakt is zijn manier van praten. Ik ben het niet met je eens dat er goed beleid gevoerd wordt. Goed beleid hoort op prestaties van het eerste elftal gericht te zijn. Bij Ajax zijn de cijfers belangrijker dan de prestaties. Haalt een technische man cijfers dan wordt hij beloond via de bonusregeling. Ik vind dat de leiding teveel met de bonussen bezig zijn. De nummer 1 bonus hoort een prijs te zijn en niet hoeveel spelers van Jong Ajax in het eerste gedebuteerd hebben.

16 april 2018 om 15:06
0

De toekomst Waar lees jij de doelstelling eens in de 2 jaar kampioen?

16 april 2018 om 15:23
0

@ bombanera99: ja daar ben ik ook benieiwd naar, Ajax heeft elk jaar toch het kampioenschap als doel. Anders klopt de uitspraak "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste" ook niet?!

16 april 2018 om 15:26
0

Het was even zoeken en ik zat er zelfs naast.. Ging om 3x kampioen in 10 jaar.. http://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=175711

16 april 2018 om 15:35
0

Gluubstertj: Beleidsbepalers houden zich ook echt bezig met een liedje/leus als "wij zijn Ajax, wij zijn de beste" natuurlijk.. Ben je nou echt zo dom of doe je alsof? Even ter uitleg: Je wil elk jaar mee doen om het kampioenschap maar je mikt op een succes rate van minimaal 50% (er zijn immers nog meer ploegen die het kampioenschap als doelstelling hebben he..). Tot dusver hebben deze beleidsbepalers, die 8 jaar actief zijn, 4 kampioenschappen behaald. Dat is dus nog binnen de gewenste marge. Het was mooi geweest als het dubbeltje vorig jaar en het jaar ervoor net onze kant op was gevallen (het scheelde met resp. 1 en 2 punten namelijk vrijwel niets), dan hadden de beste heren namelijk 6/8 kampioenschappen gepakt en zou men spreken over top beleid. Nu heb je pech en pak je 4 jaar op rij niets, helaas voor ons maar we zullen weer prijzen gaan pakken hoor, don't worry!

16 april 2018 om 17:39
0

De toekomst Ik heb meer het idee dat dit de persoonlijke mening van Overmars is. Ik heb geen officiele doelstelling gezien. Een club als Ajax hoort elk jaar kampioen te worden. De bedoeling dit jaar was dat Ajax kampioen wilde worden. Natuurlijk kan Ajax niet elk jaar kampioen worden. Ik ben het met je eens dat de leiding van Ajax beleid uitvoert. Ik denk niet dat door vervanging van de leiding er wat gaat veranderen. Het probleem zit in de structuur van de club waarbij mensen uit het zakenleven Ajax vooral zien als een cijfer. Cijfers die gehaald moeten worden. De jeugdopleiding van Ajax is waar het bij deze mensen om draait. Hoeveel waarde er uiteindelijk aan een jeugdspeler wordt toegevoegd om zo duur mogelijk te verkopen en pas op de tweede plaats komen de prestaties van het eerste. Het gaat om de eerste plaats om de keiharde cijfer doelstellingen die behaald moeten worden. De beleidsbepalers willen de illusie verkopen dat deze altijd hand in hand gaan maar we hebben gezien dat dit ook weleens een conflict is. Tel daarbij op dat de selectie van Ajax structureel wordt overschat. Er zitten vaak talenten bij en men schat de selectie vaak in aan de hand van geschatte potentie in plaats van hoe goed ze op dit moment zijn. Dit schept irreële verwachtingen. Het maakt niet uit wie je dus voor de groep of in de leiding zet als je de structurele problemen weigert te tackelen. Ik als PSVer ga ook niet doen alsof er bij PSV goed beleid wordt gevoerd. Ik geef alleen wat ik al jarenlang bij Ajax zie. En alle individuen bij Ajax lijden hieronder. Ik vind het ook triest dat men ten Hag nu wil fileren. In NL willen we altijd op kwetsbare mensen hakken die in de media belachelijk gemaakt worden om hun verbaal vermogen. Ik heb nog nooit een journalust horen schrijven bij Frank de Boer dat hij niet bij Ajax past met zijn verkapte 4-4-2 controle balbezitsysteem verpakt in een 4-3-3. Ten Hag speelt veel aanvallender dan Frank de Boer. Het is allemaal op illusies gebaseerd afhankelijk van de persoon.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0
2015/2016 Jong PSV 20 9 3 0
Laatste voetbalnieuws

Overtuigend PSV klopt Galatasaray na schitterende doelpunten

PSV speelt over tweeënhalve week om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en heeft alvast het nodige vertrouwen getankt. De club van trainer Mark van Bommel was woensdag in een oefenwedstrijd...Lees verder

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren