Bekijk in artikel
16 april 2018 om 12:27
0

Ik vraag mij af of die bodem überhaupt in zicht is.
Ik zie echt geen enkel aanknopingspunt.

Reacties

16 april 2018 om 12:46
0

Wel heel erg melodramatisch. Voor deze wedstrijd was PSV ook al bijna zeker kampioen en uiteindelijk ben je ondanks een chaotisch en minder seizoen hoogstwaarschijnlijk gewoon tweede. Wij hebben in Nederland geen dominante club als Bayern of Psg.

Dit soort situaties als dat van gisteren krijg je als je de boel telkens maar weer overschat en denkt dat de concurrentie op alle fronten minder is. Het is natuurlijk niet goed dat je vier jaar lang geen prijzen pakt, maar gezien het gebrekkige puntenverlies van PSV dit seizoen is het geen schande.

16 april 2018 om 13:05
0

Ik vind dan weer dat jij door een erg zonnige bril kijkt. Het feit dat Ajax niet domineert in een competitie waar ze verreweg het meeste geld in is hebben, de hoogste begroting hebben en het grootste aanzien hebben vanuit het buitenland. De dominantie die ze trachten uit te stralen in woord en gebaar maken ze op het veld al een aantal jaar niet waar. Daarbij zien we de zo geroemde Ajax tactiek (frivool, met risico en veel goals) ook al tijden niet terug. De enige die dat wel uitstraalt wordt juist daarom bekritiseerd. Ik vind dat je over de langere linie best over een schande mag spreken.

16 april 2018 om 13:09
0

Daarom, het moet allemaal wat meer in perspectief gezien worden. Dat is voor veel voetbalsupporters echter zeer lastig.. PSV was dit jaar gewoon erg goed en ja, Ajax ook wel minder en het spel ook, maar als terugkijkt hoe de elftallen van Ajax binnen een jaar steeds veranderen.. Vorig jaar rond deze tijd stonden Sinkgraven, Viergever, Sanchez, Klaassen, Dolberg, Younes en Traore basis.. In 1 jaar tijd meer dan de helft van je basis kwijt/geblesseerd..

16 april 2018 om 13:16
0

@sirius, bedankt voor jouw nuance.
Ik zoek echter wat meer verdieping en kom tot de conclusie dat Ajax zijn identiteit aan het verliezen is. De bravoure die historisch gezien in het dna van mijn club zit, vind ik alleen nog terug bij uitspraken in de media.
Op het veld is daar i.i.g. weinig meer van te zien, en dat past dan ook weer naadloos bij een technische staf die allesbehalve een Ajax charisma heeft.
De huidige beleidsbepalers schrijven een richtingloos, tenenkrommend scenario voor waar gewoonweg geen touw meer aan vast te knopen valt.
Ik hoop echt op een nieuw geluid, een nieuwe lente en dus ook op een grote schoonmaak binnen de organisatie.

16 april 2018 om 13:24
0

Frporto

Jij bekijkt het natuurlijk ook niet helemaal realistisch. De begroting van ajax is misschien 10 of 20 miljoen meer, maar zoals je weet kost een goede speler al meer dan dat tegenwoordig. Ajax moet zeker dominanter worden, maar alleen naar het geld wijzen vind ik te kort zichtig. Dan moet Feyenoord ook iedere keer met 5-0 van VVV winnen bijvoorbeeld en zo werkt het niet.

16 april 2018 om 13:42
0

Frporto: de begroting van Ajax is 80 miljoen, die van PSV 70 miljoen. Vorig seizoen had PSV nog de hoogste begroting van het land (85m tegenover 80M van Ajax toen ook al). Iedereen komt steeds maar weer met hetzelfde riedeltje alsof Ajax zonder problemen een of andere 'Bayern-overmacht' zou kunnen creëren, dat is echt grote bullshit. Ajax heeft een groot eigen vermogen, maar qua operationeel vermogen scheelt het allemaal niet zo veel met Psv. En ze hebben al helemaal niet de financiële slagkracht als Bayern om gewoon sterspelers bij de concurrenten PSV of Feyenoord weg te kopen en ook niet om spelers miljoenensalarissen. Kortom, je denkt veel en veel te simpel. Dat Ajax in de afgelopen jaren hun eigen vermogen flink heeft opgekrikt is te wijten aan goed financieel beleid, maar dit betekent niet dat je gelijk maar alles kunt kopen wat los en vast zit en out of the blue de competitie ineens domineert.

16 april 2018 om 13:44
0

@ jC63 Wake up and smell the coffee! Dat is al gaande sinds Morton Olsen de ArenA uitgejaagd werd. Hoeveel trainers- bestuurswisselingen hebben we sindsdien gehad zeg?! En hoeveel heeft dat geholpen? Misschien moet er gewoon eens gestopt worden met zanniken en mensen beschadigen maar gewoon gewerkt worden met vertrouwen en kijken waar je aan het einde van de rit staat ipv elke zomer gezeik over wat er niet goed is. Koeman en de Boer zijn zo’n beetje de enige die het goed gedaan hebben en zelfs die zijn beide met gezeik vertrokken!

16 april 2018 om 13:49
0

Jc63, lekker makkelijk gezegd, maar in deze tijd is Ajax gewoon ook geen grote club meer in Europa. Vroeger konden wij veel betere spelers halen en langer vasthouden dan nu het geval is, het niveau van Ajax zelf en in Europees verband is dus flink anders door het veranderde Europese voetballandschap en dat merken we ook nationaal. Ajax is niet meer interessant voor toptrainers die dominant voetbal erin kunnen trainen.. Ajax is niet meer interessant voor spelers die dominant spel kunnen uitvoeren... De selecties veranderen in Nederland te snel om de benodigde vastigheden erin te kunnen slijpen.. Zelfs reservespelers als Bazoer, Tete, Riedewald, Kishna, El Ghazi, Fischer kunnen in het buitenland meer verdienen en soms zelfs bij grotere clubs.. Het is dus al onmogelijk om reserves vast te houden...

16 april 2018 om 13:59
0

@jc63

Dan kun je bezig blijven. Elk bestuur heeft goede en mindere periodes. Als je bij een mindere periode (die tot nog toe enkel een seizoen duurt) direct het hele bestuur wilt reorganiseren, krijg je nooit structuur en continuiteit.

Je moet beseffen dat het spel ook inherent is aan de kwaliteit. Incidenteel slijp je zoiets erin als je wat voltreffers hebt op de transfermarkt zoals Ajax vorig seizoen, maar over het algemeen gaan vergelijkbare spelers direct naar Engeland of de Europese subtop. Daar hoort Ajax simpelweg niet bij.

Je kunt de trainers en het bestuur de schuld blijven geven, maar je moet ook beseffen dat de kwaliteit dat een Nederlandse club kan kopen, gewoon gering is. Heel af en toe heb je mazzel met jongens als Guardado, Ziyech, Lozano of Sanchez, maar dat zijn incidentele voltreffers. Bovendien zijn die spelers niet te behouden als ze de Eredivisie aan flarden schieten.

16 april 2018 om 15:27
0

@jc63: vergeet niet dat bijna elke tegenstander zich in en buiten de Arena ingraaft. Weet je hoe lastig dat voetballen is? Dan is frivool voetballen knap lastig kan ik je vertellen.

Zodra Ajax ruimte krijgt, gaan ze voetballen. Vorig seizoen was het spel bij tijd en wijlen ook erg matig, maar in Europa kon Ajax zijn eigen spelletje spelen en zat het natuurlijk ook een beetje mee.

Ik vind het echt onzin dat je zegt dat Ajax zijn identiteit aan het verliezen is. Vorig seizoen 2e op 1 punt verschil en de finale bereikt in de CL. Zo'n Europees toernooi erbij is zwaar. Vorig jaar wordt nog steeds als succes gezien, maar we hebben uiteindelijk niets.

Dit seizoen is treurig begonnen. De spelers en het team konden elkaar steeds eenvoudiger vinden, begonnen veel te scoren, etc. Aanvallend voetbal, hier en daar risico (zo had AZ uit ook een gelijkspel kunnen worden).

Ik vind dat de aanstelling van Ten Hag een verkeerde is geweest (en dat zei ik in december al). Keizer had namelijk ongeveer hetzelfde aantal punten als Bosz (alleen geen Europees meer). We doen nu net alsof PSV een topploeg is.

Terecht kampioen zeker, maar hoe vaak zijn zij niet door het oog van de naald gekropen? Het valt allemaal wel mee. PSV had het geluk van de kampioen aan zijn zijde.

Ten Hag moet nu in alle rust kunnen voorbereiden en dan zullen we zien of Ajax onder hem gegroeid is of niet. Ik zou Van der Sar ook pas eind volgend seizoen afrekenen op de aanstelling van Ten Hag.

Maar ja, dan kun je bezig blijven. Soms gaat het goed, soms niet. Al met al is het jammer dat Bosz niet is gebleven. Onder hem was er continuiteit geweest.

16 april 2018 om 15:38
0

fokke, sirius & toekomst:
Waar het mij om gaat, er is gewoonweg niets onderscheidend meer aan.
Je eerste elftal moet het vlaggenschip zijn van je club, maar het is een stuurloos geheel.
Als je kijkt naar de jeugd ligt dat anders, en het is tegenwoordig niet voor niets dat menig spelertje datzelfde 1e team alleen nog maar als een opstap ziet voor een carrière in het buitenland.
Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te zien dat we niet concurreren kunnen met het buitenland, maar het ontbreekt tegenwoordig aan iedere innovatie. V.d. Sar bijvoorbeeld heeft zich in no time ontwikkeld als een ware technocraat zonder enige helikoptervisie. Zorg i.i.g. dat je een visie hebt die bij de club past, hou op met het aanstellen van grijze muizen en accepteer je rol in de marge in de wetenschap dat je de oorspronkelijke Ajax gedachte levend houdt! Kies in je bedrijfsvoering voor een avontuurlijk model waar je je spelers het gevoel mee geeft deel uit te maken van een roemrijk verleden en -wellicht ooit- toekomst.
Dit lijkt echt helemaal nergens meer op

17 april 2018 om 01:29
0

Jc63

Ik snap heel goed wat je bedoelt en jouw punten zijn absoluut niet vreemd, maar ik denk dat mensen al snel overschatten wat een Nederlandse club kan kopen. Of je nou 150 miljoen of 40 miljoen op de bank hebt, de kwaliteit blijft hetzelfde. Ajax kan dat soort spelers wellicht in kwantiteit kopen, maar over het algemeen kan PSV net zulke goede spelers halen als Ajax. Het verschil is alleen dat Ajax nog genoeg overhoudt.

Vorig jaar schreeuwde iedereen dat er te weinig gedaan werd met het geld, nu geven ze het uit en is het weer niet goed. Iedereen had kritiek op Keizer, nu moet Ten Hag het doen met een ploeg die genoeg te verwerken heeft gehad en iedereen zegt het vertrouwen nu al op. De uitspraken in de media heeft de selectie nou ook niet bepaald geholpen.

De visie en het beleid zijn er nog steeds, maar men verwacht wel heel veel van iets dat toch al een verloren seizoen was met een groot dieptepunt (nouri). Er wordt nu onnodig chaos gecreeerd, terwijl het helemaal niet nodig is. Aankomend jaar gaan ze hoogstwaarschijnlijk een veel betere voorbereiding tegemoet moet wederom nieuwe spelers. Pas volgend seizoen kun je de boel beter beoordelen.

16 april 2018 om 12:47
0

Er zijn van de 12 wedstrijden 2 wedstrijden verloren gegaan, waarvan 1 uit bij een concurrent. Ja, we zijn geen kampioen geworden. Ja, het gaat niet heel veel beter onder Ten Hag. Echter was het seizoen na 2 maanden al voorbij. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

16 april 2018 om 19:42
0

Ligt eraan, als je plan Cruijff weer oppikt en dit halfbakken beleid achter je laat dan is het puur genieten en heb je geweldige spelers. Ik vrees dat alleen dat met Ten Hag wel een dramatische lijn is ingezet, vooral na het vertrek van Bergkamp.

Het talent is er, nu alleen nog bestuurs met ballen die ze een kans durven te blijven geven. Waarom Mazraoui niet op zijn minst wordt geprobeerd op RB, voordat Kristensen en Orejuela worden gehaald is mij een compleet raadsel. Daarmee had je een perfecte aanvallende RB gehad, maar hij kreeg niet eens de kans.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

52 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 1 0 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren