Bekijk in artikel
16 april 2018 om 00:07
0

Cocu is een onderschatte coach vind ik. overwinterde 3 jaar geleden heel knap in de Champions League wat een Nederlandse club al heel lang niet meer gelukt was en nu word hij met een half leeg gekocht elftal zeer overtuigend kampioen. ook is er onder Cocu altijd rust in de tent bij PSV zolang hij daar nu al zit. vaak hoor je alleen trainers als Bosz en Frank De Boer genoemd worden als mogelijke topcoaches maar Cocu hoort voor mij ook in dat rijtje thuis

Reacties

16 april 2018 om 00:53
0

Des te opvallender dat juist de PSV-supporters al lang roepen dat hij weg moet. Ik ben benieuwd hoe men nu over hem denkt. Hij doet me denken aan Fdb: maximaal resultaat halen uit een verder matig elftal, en bovendien met weinig oogstrelend voetbal. Destijds was het Ajax-publiek FdB toch wel zat. Gaat dat bij PSV ook zo? Oftewel: verbloemen de titels alles, of gaan ze in Eindhoven toch ook voor een wat spectaculairdere coach?

16 april 2018 om 06:27
0

Titels verbloemen veel, dat zeker. Het grote verschil met FdB vind ik nog wel de manier waarop sommige prijzen worden gepakt. FdB stond twee keer mijlen ver achter, en dan kan je zeggen dat het zeer knap is aan de ene kant, maar de omslag bij hem kwam vaak nadat blessures de nodige wisselingen afdwongen. Dat heeft mij er altijd een van weerhouden om hem als echt een topcoach te gaan zien. Cocu moet het natuurlijk ook waar blijven maken, maar heeft met een afgeschreven team een heel seizoen goed gedaan.
En laten we eerlijk zijn, het voetbal is niet wat het geweest is, maar het is bij lange na ook niet zo slecht als we denken. We zien alleen meer en meer van andere landen en dat verbloemt denk ik ook wel wat. Daarbij, op het gebied van voetbal zijn Nederlanders over het algemeen niet zo nuchter en mensen als Cocu en v. Gaal lijken dat beter te begrijpen dan een doorsnee coach.

17 april 2018 om 11:28
0

arvelajax

Uiteindelijk kun je in alle gevallen wel aannemen dat resultaten sowieso álles wel verbloemen, dat is bij Ajax niet anders dan bij Psv. Wat dat betreft heb ik in de winterstop al de nodige discussies gehad met veel Ajaxsupporters die na die mooie aankopen (tagliafico, Schuurs, Bandé) stelden dat je moest concluderen dat Overmars 'goed beleid' voerde. Ik heb er toen fijntjes op gewezen dat je voor dat soort oordelen toch echt eerst nog even een paar maandjes zou moeten wachten. Want als PSV dit seizoen kampioen zou worden, tja dan moet je je afvragen of je dan nog echt vol kunt houden dat het 'beleid' goed is. Anders gezegd, elk beleid is zo goed als de resultaten die je ermee behaalt.

Daarnaast ben ik in alles een behoorljik a-typische PSV supporter denk ik. Dat is waar het Cocu betreft zeker zo.

Want destijds, in het begin toen Cocu rampzalig begon met die super jonge ploeg, was ik echt mordicus tegen een ontslag van Cocu waar velen toen om riepen. Ik vond dat je Cocu tijd moest gunnen. En moest helpen. Die hulp is er gekomen. Guud Hiddink heeft wat praatsessies gehouden. Dat seizoen is het prestige al een klein beetje opgepoetst. Het seizoen erna was PSV al kampioen! De drie seizoenen erna haalt Cocu nog twee maal de titel. Waarbij ik nu echt vind dat Cocu dit seizoen werkelijk zijn beste prestatie heeft geleverd in zijn vijf seizoenen bij Psv! Want deze groep is van al die jaren verreweg de matigste die hij onder zijn hoede had. Vandaar ook dat we in de zomer in koor riepen met zijn allen dat dit PSV heel zwak was en zelfs niet eens in de top3 zou eindigen. En hij stevent met die groep af op het hoogste puntentotaal dat PSV ooit haalde! Je kunt niet anders dan erkennen dat dit een wereldprestatie is van enorm formaat.

Maar, er is ook nog een andere kant. Iedere trainer heeft een houdbaarheidsdatum. Er komt altijd dat ene moment waarop de dingen echt voorspelbar worden, waarop er geen verrassingen meer zijn en waarop het gevaar ontstaat dat een trainer zijn spelers niet meer kan raken of echt beinvloeden. Gemiddeld duurt dat voor een trainer drie jaar ongeveer. In de meeste gevallen is het dan zaak om eens verder te kijken en te gaan voor verfrissing. Want de voorbeelden van het tegendeel, trainers als Sir Alex Ferguson, Wenger, Otto Rehhagel, Foppe de Haan, zijn gewoon de hele uitzonderingen op de regel. Ik denk dat voor Cocu dat punt inmiddels wel is bereikt. Althans, dat gevoel heb ik zelf. Ik zou nu niet meer weten wat Cocu nu nog uit deze groep (of wat er van overblijft straks) kan halen. Dus reden genoeg om door te pakken en te gaan voor dat scenario dat al eens passeerde: Stel Bert van Marwijk aan als interim coach (voor één of twee seizoenen) met zijn schoonzoon als assistent. Dan heb je in wezen voor de komende vier, vijf jaar het trainerschap geregeld en kun je weer vooruit.

En daarmee kun je een andere wens (van mij) in vervulling laten gaan. Ik heb eerder dit seizoen al geopperd dat als Cocu dit seizoen met dit PSV de titel wint, de tijd is gekomen om voor hem een standbeeld op te richten. Cocu was als voetballer al een icoon van PSV en hij heeft zijn faam nu ook als trainer (na Kees Rijvers en Guus Hiddink de enigen met minstens drie landstitels op zak) compleet waar gemaakt. Voor de poorten van de Oost tribune staan twee standbeelden. Eentje voor Coen Dillen, eentje voor Willy van der Kuylen. Daar mag het standbeeld van Cocu wel bij vind ik! En okay, eigenlijk richt je pas standbeelden op voor mensen na hun dood, maar die uitzondering voor 'skiete Willy' mag ook voor onze Geboren Eindhovenaar Philip (ook een geweldige voornaam voor een grootheid binnen Psv) wel gemaakt worden vind ik!

Dus: een standbeeld voor Philip Cocu!

Laatste discussies Bekijk in het artikel

192 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 14 4 0
2016/2017 Chelsea U23 3 1 0 0
2016/2017 Chelsea U23 3 1 0 0
2016/2017 PSV 15 7 4 0
2015/2016 PSV 13 8 2 0
Laatste voetbalnieuws

PSV gaat transfermarkt op na vertrek aanvoerder: ‘Daar wordt aan gewerkt’

PSV kreeg deze zomer al te maken met het vertrek van Phillip Cocu en Marcel Brands, maar hoeft niet te vrezen dat algemeen directeur Toon Gerbrands het duo waarmee hij jarenlang...Lees verder

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren