Bekijk in artikel
14 februari 2018 om 08:08
0

Het ligt niet alleen aan Justin Kluivert. Stel dat een club zo gek is om 60 miljoen voor hem neer te leggen, dan brengt Marc Overmars hem achter op zijn fiets naar de desbetreffende club. Ik ga er nog steeds vanuit dat hij gaat bijtekenen. Mocht Mino een echt dwars gaan doen, dan reken ik erop dat Patrick zich ermee gaat bemoeien. Hij weet hoe dat wereldje werkt en weet waar jonge talenten (met een relatief lage kilometerstand) doorgaans belanden. Ik weet niet precies op welke onderdelen de onderhandelingen stroefjes verlopen, maar dit kan niet alleen met financiën te maken hebben. Zijn (stief)ouders hebben aardig wat centen verdiend, dus het is niet zo dat Justin een klapper moet maken om zijn gezin te onderhouden. Ik reken erop dat die mannen hun verstand gebruiken.

Reacties

14 februari 2018 om 08:33
0

Ik denk niet dat Overmars dat zo snel meer doet, getuige Dolberg. Daar zou het ook om een aanzienlijk hoog bedrag gaan, maar wat ook afgeslagen werd. Verder weet ik niet of Patrick hier voor zou liggen, dat hangt af van hoe hij de ontwikkeling van zijn zoon inschat. Hij is zelf natuurlijk ook vrij jong getransfereerd, dus dat zegt wellicht niet veel.

14 februari 2018 om 08:51
0

Die transfer van Patrick Kluivert naar AC Milan was niet bepaald een groot succes. Het was tevens ook nog eens een andere tijd. Maar dat terzijde. Daarna bij Barcelona werd hij pas de man. Voor nu lijkt het me verstandig om zoveel mogelijk speeltijd te gaan pakken in Nederland bij Ajax. Dat gaat zijn eigen ontwikkeling alleen maar ten goede komen. En we kunnen wel afgeven op de zaakwaarnemers, maar je bent er als speler en ouders ook bij. Patrick Kluivert weet ook hoe deze wereld werkt. Bouw je carrière toch gestaag op.

14 februari 2018 om 08:59
0

Dat van Dolberg (50mil) is niets meer dan een gerucht geweest. Dus slecht voorbeeld in mijn ogen. Verder denk ik dat Patrick zich niet teveel met zijn zoon’s contract bemoeit. Waarom anders Mino aanhalen als zaakwaarnemer? Gezien zijn chantage-zaak en gokverleden lijkt Patrick me voor financieel advies sowieso niet de juiste persoon. Tot in hoeverre dit een Kishna-soap gaat worden ligt in Just zelf, en Ajax. De rol van Mino is al bekend, want als er 1 woord in de media valt gaat hij op een vertrek aansturen.

14 februari 2018 om 09:03
0

Zal niet perse om geld gaan bij Patrick, maar om het welzijn van zijn zoon. Zakelijk en privé zijn toch wel verschillende dingen.

14 februari 2018 om 09:17
0

Onzin!, pa Patrick heeft anders wel zijn financiële zaken uiterst goedgeregeld!, en natuurlijk blijft hij zijn vader en houdt hij zijn zoon goed in de gaten, raar om zo te denken of je moet geen kinderen hebben.

14 februari 2018 om 09:28
0

pa Patrick heeft misschien veel goed geregeld maar zijn financiële zaken allesbehalve dat.

Had juist flinke schulden en gok problemen. Dat wil niet zeggend at hij niet zijn zoon goed kan begeleiden met de juiste stappen.

14 februari 2018 om 10:08
0

Ach nee hé..roddels en fake-news!, heeft meer met zijn ex dan met Patrick te maken, laat ik het zo mee afdoen...zijn financiële zaken?, denk dat jij maar al te graag in zijn financiële schoenen staat.

14 februari 2018 om 10:21
0

Roddels en fake nieuws... Dat is ook het woord van 2018 heh.. Fake nieuws.
Als we het ergens niet mee eens zijn is het maar fake nieuws...

Hij zat gewoon in de schulden en gaf dit zelf ook aan. Hij had gewoon problemen met gokken. Dit koste hem ook zijn baan bij Psg.

Het gaat geloof ik niet over mij in verhouding tot Patrick, dus zie de relevantie niet? Maar ook dan zou ik niet ruilen, ik heb namelijk geen schulden.

14 februari 2018 om 10:34
0

Frankbollegraf

Patrick heeft zijn financiële zaken voor elkaar? Sorry...??? De man had miljoenen aan gokschulden staan bij een goksindicaat omdat hij voor vermogens had vergokt op wedstrijden (waar hij soms zelfs bij betrokken was). Dat heeft hem chantabel gemaakt en is hij in aanraking gekomen met hele nare figuren uit de onderwereld die het geld dat hij schuldig was kwamen incasseren.

Geen idee of je dat nou als 'voorbeeld' moet geven aan je zeer talentrijke zoontje.

14 februari 2018 om 10:52
0

'verder denk ik dat Patrick zich niet teveel met zijn zoon’s contract bemoeit. Waarom anders Mino aanhalen als zaakwaarnemer? Gezien zijn chantage-zaak en gokverleden lijkt Patrick me voor financieel advies sowieso niet de juiste persoon.'

Dit denk je naar aanleiding van het bericht van gister? Ik denk weldegelijk dat Patrick zich ermee bemoeit en het zou absurd zijn als uitgerekend hij zich hierin niet (teveel) zou laten zien.

Jij betrekt om een of andere reden zijn chantagezaak erin om vervolgens een lichte sneer uit te delen aan Patrick, maar het gaat 'm mij niet om de financiën. Ik gaf aan dat dit mijns inziens niet geheel een financiële kwestie betreft, omdat Justin geen financiële klapper hoeft te maken. Hij heeft het van huis uit goed.

Wat ik probeerde aan te kaarten, is dat Patrick weet hoe het doorgaans met jonge voetballers afloopt die te vroeg naar een (grote) club in het buitenland verkassen. Dit heeft meer te maken met carrièreplanning, en wat dat betreft zouden zowel Justin als Mino gek zijn als ze zich blind zouden staren op de centen, want die jongen heeft (vooralsnog) niks bij Man United, Chelsea, Tottenham etc. te zoeken.

14 februari 2018 om 11:16
0

Bericht van gister weet ik niet waar je op doelt, laatste tijd niet bijzonder actief op vz dus mijn excuses. Ik benoem het enkel hoe ik het zie. Overigens heb ik niets minder dan enorme respect voor pa Patrick, mijn allereerste voetbalshirt dat niet van Twente of Feyenoord (eigenwijze vader) was, was het tenue van Barca met Kluivert achterop. Die man was een grootheid toen ik voetbal begon te kijken, dus aub niet te voorbarig zijn. Het ging mij met name over het financiã«le aspect, waar hij helaas niet alles op de rit heeft kunnen houden. Als ik daadwerkelijk wilde sneren begon ik wel over een parkeergarage (en dat is 10 bruggen te ver)...

Wat betreft carriereplanning, dat lijkt me iets van tussen Just en Mino. Zij zullen een plan moeten opstellen. Patrick heeft met zijn ervaring (zoals ook bij Psg) vast wel een advies weten te geven, maar uiteindelijk gaat het tussen zijn zoon en Raiola. Ik hoop gewoon dat hij rustig opbouwt, want hij kan nog wel eens heel belangrijk worden voor Oranje (en daarmee ook het Nederland’s voetbal).

14 februari 2018 om 15:58
0

Juist ja Apocalyps...dikke pluim💪👌

14 februari 2018 om 10:35
0

@ Apocalyps,

- Stel dat een club zo gek is om 60 miljoen voor hem neer te leggen, dan brengt Marc Overmars hem achter op zijn fiets naar de desbetreffende club -

Nee hoor. Waarom niet?

- Ajax hoeft niet te verkopen;
- Ajax wilde een bod van 40 miljoen op Sanchez (een verdediger) naast zich neerleggen en het contract van Sanchez verlengen; Puur voor het sportieve en dus niet het financiële.
- Mocht Kluivert bijtekenen en een contract van 5 jaar hebben dan zal er de komende 3 jaar totaal geen noodzaak zijn voor Marc om Kluivert te verkopen;

14 februari 2018 om 10:49
0

Finalvoetbal

Als ik zitting zou hebben in de Raad van Commissarissen van Ajax en ik zou te weten komen dat Overmars een bod van 50 miljoen van Monaco op Dolberg of een bod van 60 miljoen voor Kluivert zou afslaan (en geen verkoop tot stand komt omdat hij ook niet onderhandelt) dan zou ik Overmars per direct een procedure beginnen om hem te ontslaan. Dan zou Overmars echt hebben laten zien ongeschikt te zijn voor zijn functie.

Dat Ajax 'niet hoeft te verkopen' dat is op zich een waarheid als een koe, maar dat betekent niet dat Ajax het zich zou kunnen veroorloven om dergelijke krankzinnige bedragen weg te wuiven. Kijk naar Dolberg. Wat zou die nu moeten kosten denk jij? Daarnaast is Ajax uiteindelijk gewoon afhankelijk van het verkopen van de spelers. Dát is het business model. Teams opbouwen en een elftal smeden door spelers een paar jaar bij elkaar te houden en tot een topteam te formeren dat is niet meer mogelijk. Permanente aansluiting bij de Europese top is al helemaal een utopie. Zelfs de subtop is al behoorlijk uit zicht. En om daar aan te haken is een eigen vermogen van 100 mijoen + helemaal geen basis. Want Ajax heeft geen 100 miljoen per jaar om te besteden aan spelers, salarissen etc. En dat is ongeveer wel het minste wil je structureel mee gaan doen in Europa. Dat doe je niet door spelers van 12 miljoen te halen. Sowieso, dat soort spelers blijven geen vijf jaar bij Ajax. En duurdere en beter spelers zijn salaristechnisch niet haalbaar voor Ajax.

Ajax is gewoon een handelshuis. Jonge spelers opleiden, jonge spelers met uitzonderlijk talent weghalen en kopen van andere clubs in binnen- en buitenland en die beter maken om die spelers vervolgens voor mooie bedragen te verkopen aan buitenlandse clubs. Dát doet Ajax gewoon heel goed. En daar moeten ze mee doorgaan. Maar denken dat Ajax zich kan meten met de grotere clubs van Europa is hopeloos naief. In die positie zit Ajax totaal niet. Ajax heeft een begroting van 80 miljoen he, niet van 500 miljoen....

14 februari 2018 om 11:50
0

@ Constant kante,

Je vergeet Sanchez in jouw verhaal te vermelden. Dus jij bent 1 van de weinige die het verkeerd vond dat Overmars een bod van 40 miljoen euro (voor een verdediger) in eerste instantie wilde afwijzen?

Kluivert is op dit moment zeker geen 60 miljoen waard en moet je direct verkopen als je zo'n bod zou krijgen. Maar als hij daadwerkelijk de beste van Nederland zou zijn (zoals Suarez destijds) en hij zou nog een 5 jarig contract hebben. Waarom zou je hem dan direct verkopen? Als Kluivert dan nog wil blijven en wij overtuigd zijn van zijn kwaliteiten dan is die 2 jaar later nog steeds dat bedrag waard.

14 februari 2018 om 13:02
0

Ja Ajax moet het uiteindelijk van transfers hebben, vraag is echter tegen welk bedrag. 60 milj is veel maar 35 milj was kort geleden ook veel voor een nl club. Als AJAX wil doorgroeien kan dat ook door spelers langer vast te houden. Dolberg er bij halen is mager, of dat bod waar is weten wij niet en daarbij.... wie weet wat er in de toekomst gebeurd. Ik kijk liever naar het verleden...naar de hoe de transferbedragen bij AJAX zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld... dan heb ik meer vertrouwen in Overmars als in jou oordeel.

14 februari 2018 om 16:24
0

Begroting zegt niet alles..handelsgeest, slimmigheid en goede contacten, netwerk en dus ook scoutingsapparaat werkt net zo goed danwel beter dan met genoegdoening rusten op een geldberg...
Het 'Ajax alternatief' wordt mondiaal zeer bewonderd en gerespecteerd.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Farcas volgt Kluivert, Dijks en Younes met transfer naar Italië

Voor de vierde keer deze zomer vertrekt een speler van Ajax naar Italië. Jeugdspeler Ricardo Farcas verkast naar SPAL, zo maakt de Italiaanse voetbalbond vrijdag bekend. De Roemeens jeugdinternational volgt Justin...Lees verder

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren